Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с возията на WJ 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с возията на WJ 2.7 CRD

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
    Смених амовете и биалетките с оригинални, нови. Няма особена промяна в пътното поведение, но има значително подобрение във возията .
    Заводските амортисьори са средно твърди при сгъване. Това е пряко свързано с начина по който окачването поема неравностите. На мен са ми твърди, може би защото съм карал по-меки на сгъване и в същото време по-твърди при разгъване, и съм усетил по-добър комфорт и по-добра стабилност. За това и усилията ми са в тази посока.

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
      Вече знаем ,че си си ги купил от Балкан стар ,
      Добре ще е да споделиш на какви цени се там?
      Предварително благодаря.
      Задните са по 85лв парчето, предните са по 140лв парчето - изключително приятна цена в сравнение и с евтините марки на пазара.

Биалетките са по 95 ли 97лв парчето - компенсират цената на амовете .

Между другото с оригиналните амортисьори стои по-ниско джипа с около 1-2см.

Коментар

Нормално. Билщейтн са с газ под много високо налягане.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          Заводските амортисьори са средно твърди при сгъване. Това е пряко свързано с начина по който окачването поема неравностите. На мен са ми твърди, може би защото съм карал по-меки на сгъване и в същото време по-твърди при разгъване, и съм усетил по-добър комфорт и по-добра стабилност. За това и усилията ми са в тази посока.
          Аз също имах голямото желание да потърся подобна опция, но единствената, от която можех моментално да се възползвам беше тази с оригиналните амове. С много меки не се ли накланя много в завоите?
          А не можех да чакам, 'щото не исках жената да роди преждевременно заради возията на джипа. Билщайна не мога да го разгъна на ръка . Явно са вярно много твърди.

Сега си имам два комплекта - настоящия за комфортно возени и Билщайна с уретановите тампони на биалетките за по-добро представяне.

Коментар

Би трябвало да се накланя повече, на практика се получава друго.
            Ако амортисьора не е с газ под високо налягане пружината работи в по-твърди нива. Фланците помагат да не се накланя, по-силния заден стабилизатор също.

Коментар

Не можеш да разгънеш B6-Sport на ръка.
              Да не би да не можеш да го сгънеш .
              Последно редактирано от kinex; 22-08-08, 08:53.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                Не можеш да разгънеш B6-Sport на ръка.
                Да не би да не можеш да го сгънеш .
                Те ги бяха сгънали пичовете, аз реших да пробвам да ги разгъна

Коментар

Газовите амортисьори ако са здрави, в свободно състояние стоят разгънати.

Коментар

, значи има си хас да ги бях разгънал, а ? От прахоловителя, може да не съм забелязал, че е в максимално разгънат положение - утре ще видя!

Коментар

Аз днес си купех от БС, предни и задни тампони оригинални за предната и задната успокоителни щанги. Четирите общо струват 99 лв.Смених само задните а утре и предните. Старите задни тампони на пръв поглед и пипане нямаха признаци на износени само дето гумата цапаше и горния слой се лущеше.
                      След като ги пробвах намерих някъква разлика при страничното поклащане. От 1 до 10 , бих дал оценка 7,5 след подмяната . С старите тампони , стари амоме, стари биалетки-оценката е 3,5. Качих в WJ семейството си , те също отразиха положителната промяна. Другото , което ми направи впечатление , е че жена ми до мен вече не си клатеше главата наляво и надясно
                      Тоест има ефект от новите тампони. Мисля си дори , ако успея да сложа на задната успокоителна щанга още един чифт нови тампони, как би се отразило на возията въпреки че щангата е тънка . Има ли как да ги закрепя с планките непременно ще опитам.

Коментар

Пропуснах да кажа за още един малък гивезелък , че си купех от БС филтър за купето на климатроника заедно с поставката към него . Било като екстра и се предклагал отделно още при закупуване на JEEP WJ като нов от магазина , но кой би се сетил , че няма такъв . Цената от БС беше около 170 лв .

Коментар

Първоначално публикуван от val1 Преглед на мнение
                          Аз днес си купех от БС, предни и задни тампони оригинални за предната и задната успокоителни щанги. Четирите общо струват 99 лв.Смених само задните а утре и предните. Старите задни тампони на пръв поглед и пипане нямаха признаци на износени само дето гумата цапаше и горния слой се лущеше.
                          След като ги пробвах намерих някъква разлика при страничното поклащане. От 1 до 10 , бих дал оценка 7,5 след подмяната . С старите тампони , стари амоме, стари биалетки-оценката е 3,5. Качих в WJ семейството си , те също отразиха положителната промяна. Другото , което ми направи впечатление , е че жена ми до мен вече не си клатеше главата наляво и надясно
                          Тоест има ефект от новите тампони. Мисля си дори , ако успея да сложа на задната успокоителна щанга още един чифт нови тампони, как би се отразило на возията въпреки че щангата е тънка . Има ли как да ги закрепя с планките непременно ще опитам.
                          Тези ли тампони си сменил? /на тънката щанга отгоре, които я държат към купето/
                          ________________________________________________________________________________________
                          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Тези ли тампони си сменил? /на тънката щанга отгоре, които я държат към купето/
                            ДА

Коментар

Първоначално публикуван от val1 Преглед на мнение
                              Почти съм сигурен, че ако сложиш /ако изобщо успееш/ още едни тампони - резултат няма да има.
                              Тази щанга работи на усукване /~в участъка между тампоните- от едната до другата извивка/ и тампоните я придържат към купето.
                              Щангата се върти свободно в тампона и ефект от повече тампони -няма.
                              Съвсем друго е положението ,ако щангата е по-дебела - тогава съпротивлението на усукване е по-голямо и клатенето на купето спрямо моста намалява.
                              ________________________________________________________________________________________
                              Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                              HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Почти съм сигурен, че ако сложиш /ако изобщо успееш/ още едни тампони - резултат няма да има.
                                Тази щанга работи на усукване /~в участъка между тампоните- от едната до другата извивка/ и тампоните я придържат към купето.
                                Щангата се върти свободно в тампона и ефект от повече тампони -няма.
                                Съвсем друго е положението ,ако щангата е по-дебела - тогава съпротивлението на усукване е по-голямо и клатенето на купето спрямо моста намалява.
                                Това е така, но и самите тампони подават и допринасят за по-голяма усукване. По-твърди тампони (полиуретанови) имат ефект. За допълнителни гумени - не знам дали има смисъл.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X