Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Чероки XJ - заслепяват ме зверски насрещните/съпосочните автомобили

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с Чероки XJ - заслепяват ме зверски насрещните/съпосочните автомобили

Аз 99% съм убеден, че причината е в стъклото. Имах една кола преди време, май Голф или Ситроенче беше, чието предно стъкло като че беше минавано с шкурка 2000 ... През деня никакъв проблем, но тръгнех ли срещу слънцето или нощем на фарове-ужас .... Все едно имах завеса пред очите си....
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

До: Проблем с Чероки XJ - заслепяват ме зверски насрещните/съпосочните автомобили

Като малък имах късмета да пътувам доста, и веднъж ни хвана пясъчна буря в Сахара, с Вартбург (бяхме на асфалтов път, не сме били на Париж-Дакар де ) - та накратко - гледаме всички други коли карат бааавничко, и целите в кал. Ама кал - не е истина ! Навсякъде. По стъклата, по капака... По цялата кола.

На първото спиране се оказа че не е кал. Грес. Хората купуват грес и я мажат по цялата кола в плътен слой. Само отпред на стъклото - едно чисто петно, колкото да гледат през него, колкото футболна топка, че и по-малко. И пясъкът се набива в греста. И се кара бавничко.
      после като мине бурята - трудно се мие, но в крайна сметка пада. А ние нали хитри, докато имаше все още някаква видимост - 90-110км/ч, спокойно. Ама от къде да се усетим. Туристи.

Поглеждаме Вартбурга отпред - лъснал на гол метал. Грам боя не останала - фина пясъчна шкурка. Голяма идилия беше.

Та идеята ми е че тогава стъклото се наби с пясък, и така и продадохме колата. Не мислех че е възможно пясък да се набие в стъкло. При нормални условия не му личеше грам, през деня си се виждаше идеално. Тръгнеш ли да караш нощем обаче, или срещу слънце - абсурд. Забрави, нищо не се виждаше. Имаше пясък до средата на стъклото, на различни слоеве.

Тъй че - гласувам с две ръце да е от стъклото.
      Последно редактирано от Goblin; 05-08-08, 23:22.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Колеги нямам думи, толкова интересни неща научих за стъклата, а и Гоблин расказа страхотна история, просто съм ви много благодарен!

Няма какво да го мисля повече, ще сменя стъклото и това е цифрата е колкото едни очила менте, и дума да не става за икономии.

След като го сменя ще споделя за впечатления...

Много поздрави,
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Едно си дядо знае, едно си бае Предните светят през надраното стъкло и сбъгясват задволанното устройство - о.к. Ама задните там светлината минава през огледалата и пак сбъгясва задволанното Къде е бъга? В задволанното Е може и да е в стъклото, ако е от онези стъкла с вграден слой против изпотяване, нещо да е застаряло, нещо да е променило характеристиките си, нещо да поляризира светлина, окото да е чувствително повече към дадена дължина на вълнат особенно от ксенони и т.н. ама тия дебри са ми непонятни......Все пак ако в предното стъкло влизат странни жици и по тях тече ток, спри го и пробвай, ако не тече, пусни го и пробвай, ако нищо не става - предварително благодаря,че ще споделиш опита си с новото стъкло
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Когато вземеш новото стъкло, имай в предвид, че то най вероятно не е трипласт, а е от този тип дето стават на сол. Това е и причината за ниската цена. Нека това не те смущава, този тип е по добър за теб.
            Понеже са самоносеща кунструкция, когато поостареят Черокитата, купето започва да товари предното стъкло, с вибрации и усуквания. Много често наблюдаван ефект е да пукат предното стъкло при по разчупен offroad.
            Веднага след смяната обърни внимание на носещите елементи под купето. Също така разгледай гумените уплътнения на новото стъкло и измисли нещо, за повече хлабини.
            Успех !
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Едно си дядо знае, едно си бае Предните светят през надраното стъкло и сбъгясват задволанното устройство - о.к. Ама задните там светлината минава през огледалата и пак сбъгясва задволанното Къде е бъга? В задволанното Е може и да е в стъклото, ако е от онези стъкла с вграден слой против изпотяване, нещо да е застаряло, нещо да е променило характеристиките си, нещо да поляризира светлина, окото да е чувствително повече към дадена дължина на вълнат особенно от ксенони и т.н. ама тия дебри са ми непонятни......Все пак ако в предното стъкло влизат странни жици и по тях тече ток, спри го и пробвай, ако не тече, пусни го и пробвай, ако нищо не става - предварително благодаря,че ще споделиш опита си с новото стъкло
              Колата си е съвсем нормална. Стъклото - също. Отзад заслепяват по същата причина - вместо да виждаш само фаровете, виждаш и ореол от драскотини и всякакви такива "екстри" около него. Все пак затъмнението с фолио ще реши проблема донякъде.

Просто на някои коли стъклата се драскат по-лесно, особено имайки в предвид прахта из въздуха, понеже евентуално улици се мият веднъж годишно.

Колата ми е на 3 години, и вече е понадрано. От чистачките най-вече. Просто като попаднат песъчинки по стъклото, при първия оборот на чистачките, се чува един много "приятен" звук. Но е далеч от проблемно, слава богу.

Друга причина - колкото са ти по-калпави и слаби фаровете, толкова повече те заслепяват насрещните. Някакво решение е слагането на ксенони. При това положение, тъй като пътя ти е осветен по-добре, насрещните, макар заслепяващи те, не ти влиаят чак толкова.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ей сега го оставих в КОБРА, утре ще видя какво са направили...

А ако не ми е триплекс стъкото, това е плащещо ми се струва...

Не е ли задължително да е триплекс стъкото на всичко нови автомобили??
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Добре е да е триплекс. Иначе може да се случи така, че от едно дребно камъче, да стане на сол, съотверно с нулева видимост, дори и да не се разпадне. Представи си това при 100км/ч.

Другия минус е че парченцата имат навика да хвърчат. И да влизат в очите.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Челното задължително трябва да е триплекс/трислойно/. Ако е само закалено рискуваш при удар на камъче с висока скорост да останеш сляп с белези по лицето.
                    Познавам хора на които така се е случило, а и на Москвича ми се случи това чудо, но беше с малка скорост.В един момент цялото предно стъкло става на кристалчета ,ти не виждаш пътя и те почват да летят навсякъде-не го пожелавам но никого.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Добре е да е триплекс. Иначе може да се случи така, че от едно дребно камъче, да стане на сол, съотверно с нулева видимост, дори и да не се разпадне. Представи си това при 100км/ч.

Другия минус е че парченцата имат навика да хвърчат. И да влизат в очите.
                      А дано не сте прави за триплекса, инак ако е ментак стъклото ще трябва да слагам фолио или друго оригинално, няма да рискувам да карам с такова нещо пред очите и както ходя из гори и трънаци да ми се пръсне в лицето на мен или на някой от домашните...

Уф няма пълно щастие, м...ка му
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                        Благодаря на всички за бързите отговори!

Ще направя споменатите по-горе тестове и така или иначе съм намислил да сменя стъклото...

Много поздрави,
                        А колко струва въпросното стъкло..??? и друг въпрос за тези истински инструменти...?))за какво ще ти служат...?)))
                        понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                        JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                        Honda Shadow VLX 600 - 1999
                        FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                        Влади

Коментар

113 лева с поставянето, свалянето и пренасяне на стикерите...

Преди малко ми се обадиха да ми кажат, че яко ръжда имало по рамката и най-вероятно няма да изкара дълго преди да се разлепи новото стъкло...

Питах - стъклото им било триплекс, другите вече не се произвеждали...

Но утре ще мога да дам повече отзиви...
                          Последно редактирано от BatGeorgeone; 06-08-08, 15:12.
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Аз пък се чудя, че си го "оставил" в Кобра. Обикновено го сменят за 20-30 минути, най-много 40...И там оригинални стъкла не слагат, а разни турски, но иначе са хубави.

Коментар

Пропускаш "пренасянето на стикерите". Сигурно това ги бави.

И аз съм сменял там, но тогава нямаше стикери, освен за преглед. Смениха го за половин час.

А как избушиха старото, направо лошо ми стана.

Коментар

Лошо, не лошо, аз на тях разчитам. За мен са No 1.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X