Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Чероки XJ - заслепяват ме зверски насрещните/съпосочните автомобили

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с Чероки XJ - заслепяват ме зверски насрещните/съпосочните автомобили

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
    Лошо, не лошо, аз на тях разчитам. За мен са No 1.
    Не бе, те си свършиха работата екстра. Нямам оплаквания. И бързо. И огледалото ми лепнаха, и всичко. За някакви 10-ина лева.

Просто един влиза в колата, и люска по стъклото отвътре, избушвайки го навън на парчета. Усещането гледайки това, е някак странно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

До: Проблем с Чероки XJ - заслепяват ме зверски насрещните/съпосочните автомобили

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      113 лева с поставянето, свалянето и пренасяне на стикерите...

Преди малко ми се обадиха да ми кажат, че яко ръжда имало по рамката и най-вероятно няма да изкара дълго преди да се разлепи новото стъкло...

Питах - стъклото им било триплекс, другите вече не се произвеждали...

Но утре ще мога да дам повече отзиви...
      да..даи подробности ! интересува ме дали има сини на цвят, и дали има като лента-сенник и подгрев на предното стъкло
      понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
      JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
      Honda Shadow VLX 600 - 1999
      FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
      Влади

Коментар

Гласувам за смяна на стъклото в такива случаи. Имам аналогичен проблем и обяснение за него.

Имам два таралясника. При единия няма проблеми, при другия всички ми вадят очите (той е нисък, нито ксенон им трябва, нито джип, нито дълги - заслепяват ме). И уличните лампи даже ме заслепяват. Денем няма разлика. Истината се разкри, когато се наложи да карам нощем и в дъжд. Стана страшно и се вгледах в стъклото.

Цялото е в дребни, но видими с добро зрение раковинки, драскотинки и пукнатинки. На "правилното" ги няма. На светло всичко е наред, защото изглеждат като тъмни дефекти и не пречат много на виждането, но нощем правят една малка вселена от светлинки.

За да е пълна картинката, всички тези дефекти задържат капки, когато чистачката мине отгоре. Тези капчици пък каква зрителна магия правят, не е за разказване.

Нали съм химик, временно решение беше сипването на антифриз в казанчето за чистачките (той запълва някои от пукнатините и "заглажда" повърхността), но решението е непълно, временно, скъпо и отровно.

(Само че, кой ли да ми смени стъклото? Нали жена ми не мрънка, тя кара другия таралясник)

Коментар

Сменил съм много коли ,такова нещо не съм срещнал;проблема е само в слабите светлини на черокито слагай ксенон или нови фарови ( по ефтини са от YUGO америка и от някоя мазда не се сещам точно коя иначе са оригинал като на черокито).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Гласувам за смяна на стъклото в такива случаи. Имам аналогичен проблем и обяснение за него.

Имам два таралясника. При единия няма проблеми, при другия всички ми вадят очите (той е нисък, нито ксенон им трябва, нито джип, нито дълги - заслепяват ме). И уличните лампи даже ме заслепяват. Денем няма разлика. Истината се разкри, когато се наложи да карам нощем и в дъжд. Стана страшно и се вгледах в стъклото.

Цялото е в дребни, но видими с добро зрение раковинки, драскотинки и пукнатинки. На "правилното" ги няма. На светло всичко е наред, защото изглеждат като тъмни дефекти и не пречат много на виждането, но нощем правят една малка вселена от светлинки.

За да е пълна картинката, всички тези дефекти задържат капки, когато чистачката мине отгоре. Тези капчици пък каква зрителна магия правят, не е за разказване.

Нали съм химик, временно решение беше сипването на антифриз в казанчето за чистачките (той запълва някои от пукнатините и "заглажда" повърхността), но решението е непълно, временно, скъпо и отровно.

(Само че, кой ли да ми смени стъклото? Нали жена ми не мрънка, тя кара другия таралясник)
            Същия проблем и при мен.Цялото стъкло е в шупли.Много малки.А колата е чисто нова-Фиат Добло.

Коментар

Ей такава логика няма оспорване. "Такова нещо не съм виждал - проблемът ти е във фаровете"...

Черно на бяло горе са описани случаи където не е от фаровете, от хора които са виждали такова нещо. Кво правим ? "Няма такова животно" ?
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Бат Джорд иди на очен лекар. Купи си обикновени очила за работа с компютър от тия препоръчвани за старите монитори с много точки и малко разстояние между тях - дето преди 10 години max работеха на 75 h честота. Повярвай ми преди всичко заслепяването идва от умора на очите. Стъклата и всичко останало само подчертават появилия се дефект.
                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                  Бат Джорд иди на очен лекар. Купи си обикновени очила за работа с компютър от тия препоръчвани за старите монитори с много точки и малко разстояние между тях - дето преди 10 години max работеха на 75 h честота. Повярвай ми преди всичко заслепяването идва от умора на очите. Стъклата и всичко останало само подчертават появилия се дефект.
                  Очилата (всякакъв вид) допринасят за заслепяването. Зверски скъпите очила - по-малко, но пак допринасят. По същата схема, по която и стъклата на автомобила. Само че на очилата им е по-лесно.

По-добре да смени два джама и да си реши въпроса, отколкото да попадне на некадърник и да нахлузи очила без време.

Коментар

Нека и аз да се изкажа .

За стъклото съм съгласен , за факторите изброени от Дядо Владо също . Мисълта ми е , че проблема може да е двустранен - хем стъклото , хем умората и заслепяването от плазмата и т.н. Не е задължително стъклото да е супер в кереча , но когато и очите са уморени , тогава картинката става пълна .

Личен опит - когато карам доста продължително (4-5 дена 24ч. с почивки повечето по 2 до максимум 6 часа) ми се струва , че всички срещу мен карат не на дълги , а на безкрайни светлини . Когато почина добре и пак се кача на същият автомобил , проблема го няма . Имал съм и коли , на които стъклата са целите в кръгообразни драскотини - тогава и 24ч. да си почивал , в тъмното е ад , но тогава пък проблема със стъклото е очевиден и няма как да се чудиш какво ли не е наред .

Иначе успех , щом си сменил стъклото , дано това да е бил проблема и сега всичко да е ОК .

Коментар

Благодаря на всички за помоща!

Смених стъклото, както и се очакваше "оставиха си ръцете" от към прецизност, почистване нямаше колата ми бе все едно съм носил чакъл и пясък върхи кожения салон...

Стъклото е триплекс, отдавна никой не слага други освен само такива, така ме увериха доста хора.

Прави сте за очите, все пак съм в ИТ бранша и очите ми са постоянно подложени на злоупотреба...

От около година може би карам винаги със слънчеви очила, оригинални на ПОЛАРОИД, поне се пазя от слънцето...

Нека покарам на тъмно и ще споделя още впечатления.
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Може да са ти слаби фаровете и да е прекалено голям контраста в светлината (представи си да си напълно на тъмно и да светнат фарове срещу теб).

Кобра са мърлячи и гадове, но опциите не са много.

А за срока - сменят го бързо но силиконът стяга бавно.

Има фолиа пречупващи светлината - нез оцветяване. Скъпи били, но един познат ги продава - може да се окаже опция!

Коментар

Карах малко през ноща, челното стъкло е ОК мисля, дано само не си внушавам

Задното обаче си остана гърч, най-скоро ще трябва да сложа фолио...
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                            Карах малко през ноща, челното стъкло е ОК мисля, дано само не си внушавам

Задното обаче си остана гърч, най-скоро ще трябва да сложа фолио...
                            Смени и него. Фолиото има частичен ефект и свои недостатъци.

Коментар

Ох, искам доста неща да сменя, ама кое по-напред, пусти пари все не стигат, засега само фолио ще сложа, щото поне го имам, смяната пак едни 150-200 лева, а предстои ми море...

А почвам да се ядосвам като наливам в кола дето скоро ще става само за по черно...

Мерси за съвета.
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Сложих фолио на 7те стъкла.

На страничните пропуска 5% а на задното 25%.

Токущо тествах, ами осезателно се е затъмнило задните вече не ме "тровят толкова" поне на първо четене, малко е терсене паркирането с препятствия но тва се решава май с по-добри светлини...

Като за сефте добре сложих фолиата, е допуснах 2-3 "Персийски дефекта" ама се ядва, та ако някой иска за 50-60 лева мога да му сложа фолио на джипката
                                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X