Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Чероки XJ - заслепяват ме зверски насрещните/съпосочните автомобили

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Чероки XJ - заслепяват ме зверски насрещните/съпосочните автомобили

Здравейте,

Имам сериозен проблем с нощното каране - въпреки, че съм със сравнително висок джип през ноща повечето автомобили ме заслепяват до степен да не виждам пътя.

Насрещните и движещите се след мен, няма значение, който е с ксенон например или е малко по-висок джип направо ме убива...

Снощо малко си бях осветил очите с плазмата и едвам се прибрах у дома, ама грам не виждах при разминаване или някой ако ми светне отзад, снощи пресякох околовръстното защото не го разпознах, не видях и знака, до такава степен не виждам като ме заслепят...

В началото мислех, че ми карат на дълги но не, чудя се дали защото стъклата ми са надраскани доста, особено предното е зверско издрано, явно идиоти са го трили на сухо...

Чудя се дали и другите Чероци имат същия проблем, да не би ъгъла на стъклата в този модел да е кофти или не знам вече какво...

Задното стъкло обаче е ОК, не е надрано...

Мислех, че проблема е в мен лично, но като се кача на друга кола или като се возя е ОК, питах хора копито возя, потвърдиха, че ги заслепява и тях...

Направо се чудя какво да направя, за задното си взех фолио за тониране, но за отпред как да реша проблема???

Моля дайте идеи предложения?

И БЕЗ СПАМ И ШЕГИЧКИ АКО ОБИЧАТЕ!

Предварителноблагодаря!
    Бъдете живи и здрави!

До: Проблем с Чероки XJ - заслепяват ме зверски насрещните/съпосочните автомобили

Имал съм такъв случай преди години с друга кола. Дължи се на някакво вътрешно напрежение между слоевете на стъклото, най често поради умора. Когато стъклото е под напрежение и поема част от вибрациите се получава това.
    Единствения лек е смяна на стъклото.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

До: Проблем с Чероки XJ - заслепяват ме зверски насрещните/съпосочните автомобили

Мерси Ники, други предложения преди да пристъпя към действия по смяна на стъклото?

А как може да се тества дали е това по-долу???
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

К`во да ти кажа Бате Гошо - старчески дегенеративни проблеми му се вика на това. И аз ако не си пийна сутринта "гинко билоба"-та , вечер не се сещам къде ми е "виагра"-та
        Горното е майтап без часта за "промените" Мъжа расте до 35г. след това почва да старее. Преди 15г. се "завъртях" в едни от най-високите обороти за страната и мислех че съм нечувствителен към умора и стрес. Преди 10г. ми ги "свалиха" до празен ход и мислех че депресивните състояния са само термин от учебника...да, да, ама не!
        Сън не може да натрупаш т.е. не може да спиш 80ч и после една седмица да работиш по 24ч. Докато стреса и умората се трупат !!! Оффроуда или някакво друго хоби са доказан начин да се справим с тях + правилното разпределяне на дневното време. 8-10ч. работа мах! след това активна почивка и сън.
        Щом казваш че от дясната седалка не те заслепява може да пробваш да те возят (най-добре отзад в средата) и при заслепяване да си премесиш главата на ляво и на дясно така ще видиш дали през различните половини на стъклото виждаш по различен начин т.е. дали то ти е виновно както е писал горния колега. Но за съжаление на мен ми намирисва на опънати нерви. Офталмологичен проблем или стъклото ми се струват по-малко вероятни. При всеки е различно , но като цяло всички живеем в една доста напрегната и идиотска атмосфера, а това ни мори бавно, но сигурно!
        Сега малко практични съвети. При заслепяване нощно време:
        1.В никакъв случай не гладай към фаровете на насрещния !
        2.фокусирай поглада си върху десния край на пътя (ограничителната линия, края на асфалта или бордюра) максимално напред в осветената от фаровете ти зона.
        3. Намали скороста така че да може да предприемеш нещо в случай че в осветената от фаровете ти зона видиш проблем!
        4. В никакъв случай не въртиш кормилото! дори ако при пълно заслепяване не виждаш нищо и трябва да спреш
        Сега за заваряването :
        Щом игнорираш мерките за безопастност при работа, почни още сега докато си зрящ да учиш азбуката на незрящите "Брайловто писмо"
        Тук във форума си има тема за заваръчните маски виж я, но ако ще заваряваш "миженката" ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ползувай каквото и да е слънчеви очила със стъклени стъкла. Знаеш зад стъкло никой тен не е фанал щото стъклото спира UV лъчите, а иманно те горят най-много и правят най-големите бели. Ако се осветя или прекаля с компютъра или съм уморен или друго аз ползвам "Визин" (Visine)капки за очи има го във всяка аптека, малко шишенце, не струва скъпо, а премахва леки болки и дразнения веднага.
        Темата за нервите, стреса и борбата ни с проблемите е дълга за пост, ако ти или друг иска моят опит, не съм психотерапевт, но мога да го споделя на по кафе. 0877 17 07 27. Все пак преди да унищожиш стъклото на "джипа" консултирай се с невролог и 2-3-4 независими офталмолога. Сега в София всяка втора оптика предлага и консултация с лекар, ама и при тях качеството е като при автосервизите не знаеш кой е добър - всички много знаят, много могат, а като видят проблема викат "Б`а маа му" , а след това ти си скубеш косата Дано съм ти бил полезен
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Мерси Деде да си жив и здрав, и да ти се връщат хубавите пожелания...

А за мерките за безопасност, аз съм един от малкото, които винаги ги съблюдават и "настояват дори и със сила" и околните да го правят... просто плазмения резак, не сме му хванали цаката как се реже по контури, инак аз и при него не гледам в самата плазмена дъга а над дюзата и дефакто виждам само хвърчащите искри и понякога зървам за миг дъгата но и това ще спра да го правя...

А тонирани предни стъкла за Черока открих за 90 лева(КОБРА), и поставяне 10тина лева, мисля за 100 лева не е на въпрос стига да помогне...

Ти обаче малко не си ме разбрал добре, и от дясната страна пасажерите ги заслепява, не само мен шофьора, значи стъклото ще да е виновно...

П.С. допада ми стила ти на изразяване и писане, продължавай в същия дух, доста полезни неща може да кажеш и а спечелим от това ние слушателите
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Хм, Жоре и аз имам същия проблем. Не е от зрението и нервите. Като взех диското си беше ок - нищо не ме заслепяваше. Обаче след многократни карания по песъчливо-каменисти пътища, стъклото вече е доста увредено и...

А за фаровете в огледалото за обратно виждане, помага тонирано огледало за 5лв от пазарчето.

Коментар

Като гледаш лампа с нагреваема жичка през стъклото дава ли ти концентрични кръгове или въобще какво ти дава в очите?

Коментар

Може да звучи тъпо но помага Преди да те заслепят насрещните фарове Затваряш Едното око, В момента на разминаването го отваряш и затваряш другото, Стъклото щом е надраскано си е за смяна, Има няколко различни оттенъци на стъклата /син , зелен , чер / Слагаш бял лист под стъклото и ще забележиш разликите Ако можеш да избираш си вземи стъкло със СИН оттенък БЪДИ ЗДРАВ

Коментар

Благодаря на всички за бързите отговори!

Ще направя споменатите по-горе тестове и така или иначе съм намислил да сменя стъклото...

Много поздрави,
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Адаш, каско имаш нали

Коментар

Нямам каско, а и да имам не бих злоупотребявал заради дребни неща, иначе мерси за идеята но НЕ мерси
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                        Нямам каско, а и да имам не бих злоупотребявал заради дребни неща, иначе мерси за идеята но НЕ мерси
                        Това не е злоупотреба.
                        Това е част от застраховането.

Но така или иначе нямаш шанс - дори и да искаше да "злоупотребиш".

Коментар

Б`ат Гоше още малко. За седящите от дясно и шофьора имам няколко обяснения или си благоверният съпруг (приятел) или по-лошото си всесветлейшият шеф и в двата случея по вероятно ще получиш отговор "да и мен ме заслепи" ако срещу вас има малоумник с не регулирани фарове. ако този ден като във вица за мутрата и насрещното движение "...не един ма те са цела колона" това те е хвърлило в размисли
                          Ти си пропуснал околовръстното, ами тези до теб не ти ли казаха?
                          Ако си бил сам, такова ми се е случвало от натрупан стрес ( не умора защото не се чувствах уморен, а по-скоро обратното) На светофара на ХМС в Младост, аз идвах от "Деница" с пълна газ с чисто нова магазинска "Астра" 1.6Si(говорим за 94г.) светофара ми свети ЗЕЛЕНО - въобще недосегаем съм....само тези които минават от Младост1 в Младост1А нещо ми минават на червено!? Паля дълги, скачам на клаксона ...ама не, те си минават! Скачам този път на спирачките спирам преди кръстовището и освен псувните и учудените погледи на другите виждам че ми свети ЧЕРВЕНО! Гледам жена ми ( малко и бяха изскокнали очите като на градински охлюв, нищо че ми е свикнала), а тя ме пита "полудя ли , ослепя ли ? Не виждаш ли че свети червено още от горе....?" И до ден днешен се кълна че видях зелено , макар че обективно всичко сочи че си е било червено.
                          Както и колегата за кръговете към светлината писа виж си очите по-евтино е пък и профилактичният преглед не вреди.
                          Ако ще харчиш пари - може да си направиш бездиоптърни очила хелиоматик, а новите "Вояджери" имат потъмняващи при осветяване огледала, с "Джип" са от една порода може да има и за теб, но със сигурност ще са скъпи.
                          И накрая понеже късно изчетох какво търсиш ако тръгнеш по южната дъга на околовръстното, горе долу срещу суходолския гьол от страната на София има струпани разни стари металорежещи машини може да намериш нещо, ако ли не по-надолу, след кръстовището с пътя за Калотина (Бриколаж Люлин) но в ляво има друго струпване на такава техника, по нататък ако завиеш по пътя за Петрохан, на входа на Костинброд в дясно някой е купил куп специализирани военни камиони някои от тях са от мойто летище и знам че в тях имаше подвижни ремонтни работилници. И последно сайтовете далавера т. ком и т.нет там има всякакви неща понякога свястни. Сега отивам да пия. На всички наздраве
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                            ...Имам сериозен проблем с нощното каране...
                            Пробвай да запалиш лампата в салона или арматура на МАХ - абе да не си съвсем на тъмно. Помагат и очила с жълти стъкла.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Щом нямаш проблеми с другите коли които караш, проблемът трябва да е в стъклото.

Помисли дали си му слагал някога (или някой на автомивка или знам ли) от тия продукти стил Rain-X, дето помагат при дъжд да се оттичат капките по-бързо. Чувал съм че с тях често става кошмар откъм заслепяване.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X