Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко проблема с новия ми ГРАНД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Няколко проблема с новият ми ГРАНД

Първоначално публикуван от fvr Преглед на мнение
    БС само справки по телефона за сега - от година чета този форум.
    В Скорпион 13 - 217лв. за вискомуфата.
    Как да я позная дали е читава в магазина или после разчитам на гаранцията?
    я провери и в ибей.......... за моя ZJ цените бяха 80-110$ доставката не е толкова скъпа...

Коментар

В момента там търся.

Коментар

Имам нужда от малко помощ - как се пише на английски?

Коментар

cooling clutch fan или само clutch fan

обаче твоят модел никога не е продаван в САЩ, гледай да става за теб.

има и Хеви дюти модели... малко по-скъпи, но си заслужават

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
            Имам блокирана вискомуфа,ако искаш да ти я дам,ефекта е ужасен,след една седмица ще я свалиш сам. При потегляне и каране над 2000 оборота,все едно излита една ескадрила изтребители,фучи ужасно и всички се разбягват от улицата,отсвен това,адски натоварва ремъка ,ролките и обтегачите,особенно при промяна на оборотите,вероятно ще ги сменяш,ако караш със зацепена муфа,на всеки 2000 км примерно.Според мен не е решение на въпроса !

п.с. иначе самото блокиране на муфата е загуба на време,аз за 30 лева дадох на стругар да направи фланец по нейните размери на който да се закрепи перката и да не е толкова тежка,пак същият ефект.В началото имах същите проблеми,като твоите.Смених виско муфа,термостат,капачка на казанчето,всички гумени съединения,водна помпа,две промивки на радиатора,поне три смяни на антифриза докато се избистри от наносите и вече година време и 20 000 км,не съм имал никакви ядове с температурата .

ето описание как се тества вискомуфата чрез блокиране....... това е за ZJ, но може да свърши работа и на вас............ има го същото на руски в http://www.jeep.avtograd.ru/index.htm

Коментар

Пробвай и в .de и .co.uk, защото понякога в щатския ибей не излизат европейски оферти. На немски обаче не знам как е - някой да помага...

Коментар

Ако термостата работи не би трябвало да има разлика във времето за достигане на работна температура.
                По какъв начин може да се зацепи постоянно?
                При работещ термостат и при студено време т.к. температурата не двигателя за определеното време не достига оптималната светва чек еднжин на 4.7 бензин. В Балканстар били сменили един куп глупости, включително и датчик за температурата, докато най-накрая като свалили временно перката и спрял да записва грешки и така установили "къде е ключа от палатката"
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  При работещ термостат и при студено време т.к. температурата не двигателя за определеното време не достига оптималната светва чек еднжин на 4.7 бензин. В Балканстар били сменили един куп глупости, включително и датчик за температурата, докато най-накрая като свалили временно перката и спрял да записва грешки и така установили "къде е ключа от палатката"
                  Много умен бил този GRAND.
                  Вчера смених виско муфата и 3-4 промивки
                  1. Сваляне на казанчето за промивка
                  2. Вода до горе
                  3. Загрява докато отвори термостата + 3-4 мин. работа на ДВГ
                  4. Източване
                  Последният път сипах евтин(единственият и последен в Скорпион 13) антифриз.
                  След 500-600км. ще повторя процедурата.
                  В Скорпион нямаха капачка за разширителният съд и ремък за алтернатора.
                  Капачка ще търся от БС днес.

Резултата по време на ремонта:
                  1. Маркучите меки
                  2. Не свети лампата на таблото за нивото на водата
                  3. Когато загрее включва перката - звук от излитащ самолет и облак прах около колата

След 5 км. градско и 5км. на Царидрагско шосе светна лампата на таблото /за нивото/ и маркучите бяхо по-твърди, но не като камък надути до пръсване.
                  Надявам се нова капачка да реши и този проблем.

Коментар

Аз за капачка на казанчето съм сложил някаква нова от Рено незнам какъв модел на 1.1 бара за 10-на лева,вземи си твоята и гледай закрепването да е същото,защото предполагам в БС ще ти резнат главата.
                    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Нова капачка от БС 37лв.
                      След 15 мин. задръстване и от Околовръстното до Симеоново отново светна лампата на таблото. Стрелката за температурата седи на едно деление преди 100 градуса /ходих до края на Бистрица/. На спускането пада доста температурата, но не гасне докато не отвия капачката да падне налягането.
                      В неделя ще я закарам за анализ на газовете в охладителната с-ма.

Коментар

Защо да гори повече и да върви по-малко. Термостата затваря малкият кръг и не би трябвало да студен двигателя - това ще се види веднага.
                        Не температурата е проблема а това че перката е постояно зацепена което затормозява двигателя-все едно караш на включен климатик.Поне при мен беше така
                        на сушата и град помага

Коментар

До: Няколко проблема с новия ми ГРАНД

След газ анализ - всичко е ОК.
                          Тест:
                          София Вакарел при външна температура 32 градуса, изключен климатик, скорост 140км/ч - температурата не повече от 95 градуса
                          Лампата на таблото светва при различни условия - вероятно поплавъка е проблем.

Коментар

Отново долях почти 3 литра. Някъде изтича.

Коментар

След газ анализ - всичко е ОК.
                              Тест:
                              София Вакарел при външна температура 32 градуса, изключен климатик, скорост 140км/ч - температурата не повече от 95 градуса
                              Лампата на таблото светва при различни условия - вероятно поплавъка е проблем.
                              Според моят опит това,че ти държи 95 градуса при тази скорост не е проблем,но никога нетрябва да ти свети лампата за нивото. Успех в търсенето на проблема.
                              TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                              Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                              Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                              Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X