Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Генератор за Grand Cherokee Limited 2.7 CRD ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Генератор за Grand Cherokee Limited 2.7 CRD ?!

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
    Колкото и голям акумулатор да сложи с това проблема няма да се оправи ,той не може да зареди този с малкото ампери, какво остава за по голям !
    Колкото и странно да звучи, големият акумулатор се зарежда по-добре от малкия. Ако има краткотрайни периоди на недостиг на мощност, голям акумулатор без други промени ще му реши въпроса. Ако мощност трайно не достига, си трябва генератор.

В неговия случай трябва да се пробва първо с големи батерии. Те така или иначе ще му трябват. Ако не стигне генераторът, ще се мисли натам.

Коментар

Послушах вчера един от съветите, който ми дадохте и отидох да ми замерят генератора, за да се види дали пък проблема да не е там. Оказа се, че при него всичко е перфектно - работи си както трябва. Но открихме постоянна консумация на ток при положение, че всичко е спряно. Помислих, че е от усилвателите или пък от касетофона ... свалихме ги - и от това не е! От някъде самата кола дърпа ток. Има памет на седалките, на огледалата и за тези неща компютъра си черпи ток, но на уреда показваше 0.55-0.70. Аз не разбирам от тези работи, но техника ми каза, че това е прекалено много. Нормално е колата да дърпа ток, но около 0.02-0.09. При моя случай е все едно, че съм си пуснал касетофона да работи и съм го оставил така. Да не би пък тези стойности да са си нормални за тази кола ... ??? Друг приятел ми каза, че това се получава също така когато някоя от клетките на акумулатора се е скапала. Това така ли е ? А и при положение, че вече е чукнал около 4 годинки ... на мен ми се струва логично, но както казах не разбирам.
      Move b*tch, get out the way. If you see me on the high way - get the f*ck out of my way ...

Коментар

'Друг приятел ми каза, че това се получава също така когато някоя от клетките на акомулатора се е скапала. Това така ли е ?'

Така е,и 99% това ти е проблема,няма консуматор който да черпи над половин ампер ток,в спряно положение както си написал. Послушай хората,дай 150 лева за един хубав акумолатор поне 100А и стига спам.
        Със сигурност,крайното стъпало ти е вързано директно на акомулатора,така че щом,работи с нормална мощност поне малко,със сигурност ти кляка точно акомулатора,алтернатора,няма пръст в твоят случай.За всеки случай замери напрежението при работещ двигател,има си таблица,но в тези жеги трябва да е в рамките на 13.5-14 волта.

п.с. единственната причина за която се сещам,но то е моментно около 2-3 минути след изключване контактния ключ на гранда,електрониката си затваря желюзите на парното и се чува осезаемо работата на ел.двигателчето,но това е пикова консумация за 2-3 секунди.
        TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
        Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
        Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
        Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от Alexander Boyadzhiev Преглед на мнение
          0.55-0.70.
          това е МНООООГО за консумация в покой, но здрав акумулатор 75А.ч трябва да оцелее поне два дни на такъв ток, преди да има проблеми с паленето.

Значи акумулаторът не е здрав. Или консумацията тайно се покачва до по-високи стойности, както колата си седи.

Коментар

при наличие на "мъртва" клетка , даже и да свалиш акумкулатора , тои ще се самораздреди за около 3-4 дена (активната маса (флюса) които е положен на самите катодни пластини пада : причини : старост , зверско въртене на стартер например ; презреждане или зареждане с голям ампераж ( над 10 ампера) а след като падне активната маса тя къси между "+" и "-" по главните токови шини.
            но при положение че акумулатора е здрав и недостига ток за озвучение се използва една друга тактика : капацитивен акумулатор (струва около 150-200 лв) , които има стоиност 1 фарад (1 фарад е капацитета на земята) , този капацитивен акумулатор изглажда и "дозахранва" консуматорите , които дърпат голям ток , но за много малко време : избягва се ефектът : "абе като пусна музиката , и като ударят басите и фаровете ми почти угасват" , а на таблото лампичките не светят"
            сори за офтопика
            понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
            JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
            Honda Shadow VLX 600 - 1999
            FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
            Влади

Коментар

Вчера си поръчах да ми доставят възможно най-големия акумулатор, който може да се намери (с размерите на стария) без да се налага да режа и да преправям под капака, за да освободя достатъчно място. Запознатите са на ясно, че за "топлийка" няма място, камо ли за нещо, което не е предвидено да е там.
              Надявам се след като го смяна проблема ми малко или много да се реши, защото от тези проблеми с тока автоматика постоянно е в сервизен режим и тогава не сменя скоростите .... само до 2-ра или 3-та. Нещо от този род .... Но следващото нещо е да го закарам на компютърна диагностика, за да изчистят всички грешки появили се покрай проблемите с тоците.
              Значи казвате, че от Спринтер мога да взема генератор, така ли ?
              Move b*tch, get out the way. If you see me on the high way - get the f*ck out of my way ...

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                ...използва една друга тактика : капацитивен акумулатор (струва около 150-200 лв) , които има стоиност 1 фарад (1 фарад е капацитета на земята) , този капацитивен акумулатор изглажда и "дозахранва" консуматорите , които дърпат голям ток , но за много малко време : избягва се ефектът : "абе като пусна музиката , и като ударят басите и фаровете ми почти угасват" ...
                Незнам как се води, капацитивен акумулатор или нещо друго, но аз го знам като "Кондензатор". Прилича на бутилките за азот от холивудските тунинг филми (Fast'n'Furious), но той ми е вързан само към касата и се използва само от нея, точно поради причината, че като удари бас и ти изчезват светлините ако го нямаш

Коментар

Става въпрос за това, че си монтирах музика в колата ... обща мощност около 3kw с кондензатор - 1MF. ....... Акумулатора ми е 75 ампера, а генератора си е оригиналният за модела. Е
                  по реда на нещата:
                  Честита музика.
                  Какъв е капацитет на кондензатора? Така както си го написал е 1 Мега Фарад. Малко невъзможно ми звучи с наличната техника.
                  Акумулатор: 75 Ач (амперачаса?) . В ампери се мери пусковия ток.

не бери грижи за правописа ... става дума за друго. Да, 3kw е и съм дал 4 хил. само за колони, и сега в неделя ще ходя на състезание по надсвирване.
                  Правописа е важен. ПОказва културата на хората в повечето случаи. Дано състезанието мине успешно.

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                  при наличие на "мъртва" клетка , даже и да свалиш акумкулатора , тои ще се самораздреди за около 3-4 дена (активната маса (флюса) които е положен на самите катодни пластини пада : причини : старост
                  Мъртва клетка=прекъсната клетка. Акумулаторът не работи в този случай. Може да опиташ да го съживиш като му пуснеш по-високо напрежение (аз съм пускал 220В) за малко, колкото да "пробие". При мен не стана.

Колкото до консумацията в покой. Твоята е доста сериозна. трябва да почне да се рови някой който разбира от тези неща и да намери откъде тече. имам един приятел, които е много вещ в тези неща, но не съм сигурен дали ще има желание да търси. Той не работи актвино тези неща (в сервиз или нещо такова), един вид freelancer е.Ако имащ нужда мога да го попитам.

ПП. Като гледама аватара, може да не е лоша идея да отскочиш до Балканстар там да го преслушат....
                  Георги Гатев

Коментар

....Значи казвате, че от Спринтер мога да взема генератор, така ли ?

Моделът е 313 ли 316 ли... нещо от тоя род е с 2.7 комънрейл мотор - същият като нашите. Там е друга кодификацията, но моторът е същия с малко по друга електроника явно, защото конете са малко по малко (а може и да греша за конете). Та в този ред на мисли би следвало да е подобен като захващане ако не и същия.

Ходи в Балканстар и ги помоли да сравнят сериините номера на резервната част и ако са различни виж дали разликата не е точно в капацитета му.

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
                      ...Правописа е важен. ПОказва културата на хората в повечето случаи. Дано състезанието мине успешно.
                      Аааа вече ще се караме ... правописът е важен

Мерси за пожеланието, но с тези проблеми взех да се изнервям и не съм много сигурен дали да ходя. Нещо покрай главоболията, които ми създава, взе да ми минава мерака ...

Коментар

Генератора на МЛ-а и Е-клас със същия двигател е 150А !!!!
                        На Спринтерите се монтират различни ... три модела 50-70 и 90 Ампера.

От 150А ... повече няма ....

Така че, избирай.....
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                          Генератора на МЛ-а и Е-клас със същия двигател е 150А !!!!
                          На Спринтерите се монтират различни ... три модела 50-70 и 90 Ампера.

От 150А ... повече няма ....

Така че, избирай.....
                          Благодаря ти адски много !!! Сега вече ще знам ...

П.С. Аааа ... това означава ли, че съм с най-мощния ???

Коментар

Благодаря ти адски много !!! Сега вече ще знам ...

П.С. Аааа ... това означава ли, че съм с най-мощния ???
                            По каталог гледах че твоят е 136 ампера, но като ти гледам аватара с тези нископрофилни гуми ако си мислиш,че караш джип

п.с. до 2002 на дизелите пише че слагат Denzo,а след 2002 вече са BOSH предполагам,твоят е от вторите,но макс.ток им е еднакъв,различават се по липсата на съединител във втулката и броят писти на ремъка.
                            TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                            Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                            Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                            Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Ми легни под колата и виж !

Коментар

Аааа вече ще се караме ... правописът е важен
                                . Хвана ме.

Аз имам един принципен въпрос, стана ми любопитно. Чух няколко предложения да монтираш втори алтернатор. В такъч случай не трябва ли да има електроника, окято са следи напрежението на двата, за да не стане фал. Ако не ме лъже паметта при макар и минимална разлика в изходното напрежение на дата ще има ток, който ще протича от единя към другия?
                                Георги Гатев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X