Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee 2.5TD Да или Не

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Jeep Cherokee 2.5TD Да или Не

Ми не е лош късмет - по мое мнение италианците до ден днешен не са направили читав дизел. Французите, Японците и Немците от край време правят качествените дизели, които освен, че са с добри (за времето си) показатели са минали и тестът на времето и са се доказали като надеждни. На баща ми на УАЗката сложихме един спънат дизел от мерцедес - свалихме го от един бус (2 или 2.2 мотор е) и е с цели 55 ли 60 коня - няма такова добиче - скапаха му се гарнитурите след един ремонт и целя е в масло, но е железен иначе пали, пуши (старите дизели имат за мен една неповторимо любима миризма на изгорелите газове ), но върви! Ето защо отговорът на въпроса за мен колкото повече време минава ще е все по- "НЕ".

В кръга на шегата - във връзка с разглобяването в движение - гледали ли сте Мозъчни донори. Там единия от героите при всяко спиране събираше частите, които изпадаха от мотора с една лопата и ги слагаше в багажника

Коментар

здравеите ! не знам за късмет...но все пак е недопустимо съвременен двигател..дизелов..да прави тези проблеми. връшам се на фразата за дизеловия двигател на старите мерцедеси.. то.. това си е чук ! при малко от малко внимание и грижи.. дълго време може да търпи тормоз. бензиновите са много готини . много от тях даже са за ремонт..но вървят..почти като нови. но италиянски дизел..не..! италианците имат 3 готини неща : екзотични автомобили, бензинови двигатели за тях.. и дизаинерски студия . но дизели...маи са правили компромиси. французите точно обратното. никакъв феис..но пък съвършенни дизелови двигатели.. японците пък...за тез там нямам думи : те са върхът.. и работят с полу-отворени очи.. а какво ще стане ако ги отворят нацяло...не ми се мисли. а наи обичам руснаците и американците...даи има да правят автомобили.. големи като тях.. и също толкова жадни...абе супер са
      понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
      JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
      Honda Shadow VLX 600 - 1999
      FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
      Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
        здравеите ! не знам за късмет...но все пак е недопустимо съвременен двигател..дизелов..да прави тези проблеми. връшам се на фразата за дизеловия двигател на старите мерцедеси.. то.. това си е чук ! при малко от малко внимание и грижи.. дълго време може да търпи тормоз. бензиновите са много готини . много от тях даже са за ремонт..но вървят..почти като нови. но италиянски дизел..не..! италианците имат 3 готини неща : екзотични автомобили, бензинови двигатели за тях.. и дизаинерски студия . но дизели...маи са правили компромиси. французите точно обратното. никакъв феис..но пък съвършенни дизелови двигатели.. японците пък...за тез там нямам думи : те са върхът.. и работят с полу-отворени очи.. а какво ще стане ако ги отворят нацяло...не ми се мисли. а наи обичам руснаците и американците...даи има да правят автомобили.. големи като тях.. и също толкова жадни...абе супер са
        Май малко попрекали с хвалбите за френските дизели .
        За двигателите на Пежо може да се каже , че са най-добри и сигурни /щом правят и за кораби/ , НО .... за Рено - дизелите са им по-зле от италианските!
        П.П. Нищо лично - затова на по-сериозните Рена слагат двигател от Пежо.
        ________________________________________________________________________________________
        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
          Май малко попрекали с хвалбите за френските дизели .
          За двигателите на Пежо може да се каже , че са най-добри и сигурни /щом правят и за кораби/ , НО .... за Рено - дизелите са им по-зле от италианските!
          П.П. Нищо лично - затова на по-сериозните Рена слагат двигател от Пежо.
          )може и да си прав кефят ме тези дизели на този модел )) евтини , но пък не са лакоми е.. и доста слаби аз сглупих че взех дизел !) но пък не направих грешката за 2,5 ВМ )) Макар че всичко си е на късмет

Влади

Коментар

Привет на всички. Налага ми се да карам Чероки с мотор 2,5ВМ систем '96г. от година и половина насам. Изминал съм около 80 000 км с него. От няколко дни чета различни теми във форума, зашото мисля да сменя джипката. Обмислям закупуване на някой от следните джипки (къса база) - Toyota land cruiser 2,8td, Nisan Patrol 3,0td или Мицубиши Паджеро 2,5тди 98-2000година. След прочетеното до тук започнах да се замислям дали да сменям джипа, или да продължавам с ремонтите? Добре ми е известно, че дори и да купя друг джип, той пак ще крие много неизвестни и всичко е въпрос на късмет. Обмислях и варианта за ново Сузуки Витара, но ме е страх, като се има пред вид по какви терени ми се налага да ходя (камани, храсти), че ще го направя на нищо за година-две.

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
              Привет на всички. Налага ми се да карам Чероки с мотор 2,5ВМ систем '96г. от година и половина насам. Изминал съм около 80 000 км с него. От няколко дни чета различни теми във форума, зашото мисля да сменя джипката. Обмислям закупуване на някой от следните джипки (къса база) - Toyota land cruiser 2,8td, Nisan Patrol 3,0td или Мицубиши Паджеро 2,5тди 98-2000година. След прочетеното до тук започнах да се замислям дали да сменям джипа, или да продължавам с ремонтите? Добре ми е известно, че дори и да купя друг джип, той пак ще крие много неизвестни и всичко е въпрос на късмет. Обмислях и варианта за ново Сузуки Витара, но ме е страх, като се има пред вид по какви терени ми се налага да ходя (камани, храсти), че ще го направя на нищо за година-две.
              виж..всичко въпрос на време и късмет... ако на теб се е паднала честа да правиш ремонт.. тва си е друга история. лично аз бих взел чероки бензиново . което да използвам за донор ( каквото и ще направя наистина)

Влади

Коментар

Донори колкото щеш, лошото е, че проблемите са им еднакви - примерно помпата за горивото ми изпускаше гориво, взех две от една морга и проблема им беше същия... принудих се да сложа клапанче последнователно на маркуча. Мисълта ми беше, че няма автомобил без проблеми, всичко зависи от начина на каране и поддържане... появи ли се проблем - да се отстрани на време, докато не е довел до нови два. Именно затова почти съм решен да не сменям марката - върши си работата прекрасно, гори малко и не ми е жал, че ще го одраскам или ударя в някой камък. Ремонтите са малко шеметни, но с желание и умение всичко се постига, стига да попаднеш на майстор, а такива ИМА!

Коментар

Здравейте.Понеже и аз съм мераклия за Jeep VM-2,5 D,искам да попитам потора с ангренажна верига ли е или ремък,защото срещам различни коментари.Благодаря Ви.

Коментар

вече и аз мисла да си купа такв джип. штом врви с спукана глава данеговорим колку ште мине сьс здрава

Коментар

здравейте! изчетох темата от-до... има същата дилема.огледал съм се в чероки 2.1 или 2.5 дизел. доста се размислих след прочетеното. както и да е , това което не по малко ме интересува а не срешнах много информация в темата е : как седи въпроса с 4х4? при какви условия може да се включи, при какви - не? каква е разликата бързи/бавни скорости? до каква скорост може да се движи колата при включено 4х4? има ли разлика между три/пет врати в окачване, проходимост и габарити?

ако съм написал някаква глупост, моля простете ми го, далеч не съм навлезнал в материята
                      Последно редактирано от glinski; 03-12-08, 13:47.
                      не бързам за никъде...
                      XJ 2.5TD '98

Коментар

До тук има изписани близо 150 мнения, 2/3 от които напълно излишни... Верно е, че всеки си хвали джипката, особено ако му е първата. Писал съм го многократно, ще го напиша пак, вземайте съвет от хора които са сменили поне няколко джипки, или са ремонтирали много и различни... Това, че някой, от ладичката е седнал на каквато и да е джипка, е страшно доволен, съвсем не означава, че джипката е добра, просто тя е по-добра от леката кола, която е карал до момента... Всъщност, една от фумкциите на рейтинговата система е да покаже на новаците във форума, чие мнение тежи и чие не. За тези, които четът само това, което им отърва, неудачните дизелови двигатели, монтирани на Чероки, може и да са добри, за хората с повече опит, те просто не стават.
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                          До тук има изписани близо 150 мнения, 2/3 от които напълно излишни... Верно е, че всеки си хвали джипката, особено ако му е първата. Писал съм го многократно, ще го напиша пак, вземайте съвет от хора които са сменили поне няколко джипки, или са ремонтирали много и различни... Това, че някой, от ладичката е седнал на каквато и да е джипка, е страшно доволен, съвсем не означава, че джипката е добра, просто тя е по-добра от леката кола, която е карал до момента... Всъщност, една от фумкциите на рейтинговата система е да покаже на новаците във форума, чие мнение тежи и чие не. За тези, които четът само това, което им отърва, неудачните дизелови двигатели, монтирани на Чероки, може и да са добри, за хората с повече опит, те просто не стават.
                          Напълно те подкрепям.
                          [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                          [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                          [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                          [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                            здравейте! изчетох темата от-до... има същата дилема.огледал съм се в чероки 2.1 или 2.5 дизел. доста се размислих след прочетеното. както и да е , това което не по малко ме интересува а не срешнах много информация в темата е : как седи въпроса с 4х4? при какви условия може да се включи, при какви - не? каква е разликата бързи/бавни скорости? до каква скорост може да се движи колата при включено 4х4? има ли разлика между три/пет врати в окачване, проходимост и габарити?

ако съм написал някаква глупост, моля простете ми го, далеч не съм навлезнал в материята
                            Колега, изчети целия раздел от-до и след това питай и то опитай се да го направиш в конкретна тема (функцията "търсене" също помага) - настоящата е имала за идея при създаването си един конкретен мотор. Въпросите ти са по-скоро общи за модела и няма нужда да се разводнява темата, която освен всичко останало е в "систематизираната информация".
                            Попрочети и тик - http://www.jeep.avtograd.ru/Cherokee/index.htm има инфо, вярно на руски, но вярвам ще се оправиш.

Иначе, добре дошъл във форума!

Коментар

благодаря! в систематизирана информация за сега не мога да гледам, предполагам админа трябва да ме одобри... търся и чета , до колкото се ориентирам.можеби трябва да го отделя в друга тема въпроса наистина.

благодаря.
                              не бързам за никъде...
                              XJ 2.5TD '98

Коментар

Това, което изчетох в темата, отговаря на абсолютно всички въпроси, които произлизат от експлоатацията на този мотор. Предполагам вече няма човек, интересуващ се от него, да не е придобил поне малка представа за възможните и неизбежни проблеми. То, че всеки мотор си има ЗА и ПРОТИВ е друг въпрос. Конкретно за 2,5 ТД мисля, че повечето са ПРОТИВ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X