Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Днес си взех колата - Grand Cherokee Limited, 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Днес си взех колата - Grand Cherokee Limited, 2.7 CRD

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
    Варилок има и в двата дифа. За задния има опционална някаква добавка, която не можаха да ми обяснят за какво е (маслото имало разлика със/без варилок), но реших да я взема. За смяната на маслото питах в Джемини - казаха ми, че ще го сменят - не съм питал каква марка е. Раздатката също там ще обслужа за целта пак Мопар мисля да взема. Май 3 литра ще търябват, нали?
    Е то не е и нужно да ти обясняват за какво е добавката.
    Достатъчно е да ти кажат че е задължителна за диференциалите при Куадра Драйв.

Маслото в раздатката е 1.2л и е само едно.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
      Е то не е и нужно да ти обясняват за какво е добавката.
      Достатъчно е да ти кажат че е задължителна за диференциалите при Куадра Драйв.

Маслото в раздатката е 1.2л и е само едно.

Съживявам темата, защото чак сега ми просветна!
      Пламене, ти си ми го казал в прав текст, но аз къде ли съм спал!
      Иначе на мен недоумението ми идваше от там, че ми дадоха добавка (твърдейки, че така е по каталог!!!) само за единия диф и аз само там съм сипал

Та аз и до ден днешен карам с добавка само в задния

Като си помисля, че джипът е пак при тах и ми става зле...

Коментар

Съживявам темата, защото чак сега ми просветна!
        Пламене, ти си ми го казал в прав текст, но аз къде ли съм спал!
        Иначе на мен недоумението ми идваше от там, че ми дадоха добавка (твърдейки, че така е по каталог!!!) само за единия диф и аз само там съм сипал

Та аз и до ден днешен карам с добавка само в задния

Като си помисля, че джипът е пак при тах и ми става зле...
        УжОс и на тях ли трябва да се обяснява какво е вари лок

Коментар

На няколко пъти ми се случва диференциали на Куадра Драйв да се самоблокират на пълен завой заради лошо масло. Отделно джипа харчи литър два в повече от нормалното. Дали причината е старо масло или масло с различен вискозитет от предписания ми е трудно да кажа, но е факт че джипа се напъва и направо иска да скъса полуоска.
          Слагайте в дифовете на всичко що е Jeep 75W140 Кастрол(добавката за ЛСД е вътре) или Мопар 75W140(добавката за Вари лок и трак лок трябва да се добави), сменяйте ги на 20 000 ако карате много офроуд и на 50 000 ако е само асвалт, и ще ги завещаете на внуците.

За екстремни натоварвания(състезания) маслото е 80W140 или 85W140, но то не е подходящо за всекидневна употреба.

Коментар

На няколко пъти ми се случва диференциали на Куадра Драйв да се самоблокират на пълен завой заради лошо масло. Отделно джипа харчи литър два в повече от нормалното. Дали причината е старо масло или масло с различен вискозитет от предписания ми е трудно да кажа, но е факт че джипа се напъва и направо иска да скъса полуоска.
            Слагайте в дифовете на всичко що е Jeep 75W140 Кастрол(добавката за ЛСД е вътре) или Мопар 75W140(добавката за Вари лок и трак лок трябва да се добави), сменяйте ги на 20 000 ако карате много офроуд и на 50 000 ако е само асвалт, и ще ги завещаете на внуците.

За екстремни натоварвания(състезания) маслото е 80W140 или 85W140, но то не е подходящо за всекидневна употреба.
            Затова размразих темата - не ставаше ясен изводът!
            За съжаление конкретният случай потвърждава, че тези, на които следва да се вярва не са в час (оторизираните сервизи). Моето недоумение идваше от факта, че по предписание дават дбвака за задния, а не за предния диф, не не че дават по принцип. Което означава, че ако колата ти е гаранционна и отидеш при тях с претенцията да сложат добавката (която е задължителна за всички дофове с вари-лок) и на предния (който е с вари лок, в моя случай) си губиш гаранцията. Що за глупост!!!

Коментар

Много вярно.
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Затова размразих темата - не ставаше ясен изводът!
                За съжаление конкретният случай потвърждава, че тези, на които следва да се вярва не са в час (оторизираните сервизи). Моето недоумение идваше от факта, че по предписание дават дбвака за задния, а не за предния диф, не не че дават по принцип. Което означава, че ако колата ти е гаранционна и отидеш при тях с претенцията да сложат добавката (която е задължителна за всички дофове с вари-лок) и на предния (който е с вари лок, в моя случай) си губиш гаранцията. Що за глупост!!!
                Това мнение Ви е дадено от продавача на резервни части (предполагам).Разбираемо е тези колсунтант-продавачи да нямат хал-хабер от техника.Ако маслото на дифовете е сменено в сервиза, не би трябвало да се получават такива разминавания.
                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Съответният продавач консултант и примчика/монтьора в сервиза четат една и съща "библия" и се консултират помежду си!

Разбиха ми се илюзиите за конкретния сервиз. За съжаление (мое) от първа ръка.

Коментар

Моля кажи защо 85W140 е неподходящо за всекидневна употреба ?
                    LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                      Моля кажи защо 85W140 е неподходящо за всекидневна употреба ?
                      Защото докато не загрее е много гъсто.

Коментар

Съответният продавач консултант и примчика/монтьора в сервиза четат една и съща "библия" и се консултират помежду си!

Разбиха ми се илюзиите за конкретния сервиз. За съжаление (мое) от първа ръка.
                        защото казват това което са чули.отделен е въпроса как са го асимилирали.
                        понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                        JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                        Honda Shadow VLX 600 - 1999
                        FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                        Влади

Коментар

Аз дървото брах ядове с несменяемо масло с БМВто - политиката на БМВ е да не се сервизира/обслужва кутията, а да се сменя цялата при проблем (независимо какъв е той), вероятно и Д-К има същата политика. Маслото със сигурност си запазва вискозитета и качествата щом го дават лай-тайм, но ако има утайки и механични отпадъци може с една смяна в качествен сервиз, където чистят картера и сменят филтъра да се предотвратят по-сериозни проблеми. Аз това и ще направя!
                          малко ОФФ
                          при БМВ политиката е друга - просто автомата не издържа повече от 250-300к км , та вместо да си харчиш парите за ново масло събирай за кутия
                          rides:
                          :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
                          :arrow:2005 Yamaha YZ250
                          :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
                          The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Това за Бмв-то е точно така над 300 000 става доста скъпо за каране

Коментар

Аз затова го продадох на 224К .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X