Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с палене Grand Cherokee WJ 2.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с палене Grand Cherokee WJ 2.7

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
    Jeko ,а това как се вписва при датчици и сензори,,,,,,,,,,,,,,,,
    А дано да напише продължение колегата...
    Ся , нали не искаж да ме увериш , че при този мотор се диагностицира , като при "ония дизели", въпреки уважителното ми мнение за много от отговорите ти на технически теми.
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Тази сутрин пробвах с клапанче на входящата нафта-не иска да пали и не иска .Явно,ще се окажат дюзи.
      Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002

Коментар

Сега в четвъртък ще се кара някъде.Според вас къде е най-добре.Краси в Несебър,Мерцедес -Бургас или Лозово отново в Бургас.Ако някой има добри отзиви на някой от тези сервизи да сподели...

Коментар

Първоначално публикуван от Neumorim Преглед на мнение
          Сега в четвъртък ще се кара някъде.Според вас къде е най-добре.Краси в Несебър,Мерцедес -Бургас или Лозово отново в Бургас.Ако някой има добри отзиви на някой от тези сервизи да сподели...
          За Мерцедес Бургас- Пълен ташак са.
          За Лозово- Незнам нищо за тях.
          За Краси в Боша - Мисля че няма по добър диагностик в Бургаски регион.

Коментар

Мале мале,звъня на Мерцедес Бургас сервиза и ми викат,че диагностика не правили ....... Какви сервизи какво нещо...Само неграмотни май ще са там....

Коментар

Мале мале,звъня на Мерцедес Бургас сервиза и ми викат,че диагностика не правили ....... Какви сервизи какво нещо...Само неграмотни май ще са там....
              А правят, нали съм бил там 36.40лв. струва диагностиката. Само че диагностика им избяга в Германия в един сервиз и сега се чудят к'во да правят, видях ги един ден да правят един москвич 12-так, (верно беще все едно е излязал от завода в момента) на Диневи, 4 човека са бяха навряли в двигатела, к'во гледаха толкова на този прост двигател дето и дъщерями ще го запали незнам.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                Само че диагностика им избяга в Германия в един сервиз .
                Не е избягал, а е "израснал" финансово!
                Освен това в града сигурно има поне няколко специализирани сервиза за дизелови двигатели, където ще "хванат" и отстранят проблема.

Коментар

Аз говорих с Краси от Несебър и в четвъртък сутринта ще му я оставя.Надявам се в петък да видим какъв е проблема и да е готова

Коментар

Идентичен проблем с джипа на наш колега от Пазарджик със същия двигател. Диагностиката показва, че две дюзи не работят. Сваляме ги и ги носим на ремонт. Сменят разпръсквачите само и после тест. Дюзите са готови и дават гаранция, че ще работят. 120 лв. на брой ни взеха. Слагаме ги и пак същия проблем. Не пали и не пали. Отиваме при друг "майстор" с диагностика и той казва датчика на коляновия вал. Сваляме датчика от моя джип и го слагаме на другия а неговия на моя. Моят джип си пали с неговия датчик, а другия джип пак не иска. Така направихме и с датчика за високото налягане и пак няма резултат. Свенихме и още един датчик, които се намира от ляво на двигателя до турбото и пак няма резултат. Сменихме също и маркуча за обратната нафта и пак нищо. Всички датчици ги сваляме от моя джип и ги слагаме на неговия, а неговите на моя за проба. Моя джип си пали с неговите датчици, а неговия не иска.

Решението на проблема:
                    Смяна на горивния филтър въпреки, че беше на 1000 км. Слагаме обикновен без датчик и без пластмасов винт отстрани и най-важното: ОБЕЗВЪЗДОШАВАНЕТО. Как го направихме ние. С инжектор от камион. Единият край на маркуча от резервоара,а другият във филтъра където отива към помпата. Така напълнихме филтъра. После инжектора го сложихме на маркуча, който отива към помпата, а другият край във филтъра и сме отвили леко тръбичките на първите 3 дюзи и помпим докато не почне да хвърля нафта от тях. След това затегнахме тръбичките и махнахме инжектора. Почва едно яко въртене със стартера и ако не запали пак се отвиват тръбичките (колко повече отвити тръби, толкова по-бързо ще обезвъздуши) за да избута въздуха от там докато не запали и се затягат после след като запали.
                    Първо пробвай това без да сменяш дюзи и датчици, а само горивния филтър и обезвъздошаване.
                    Дано съм помогнал.
                    Jeep Grand Cherokee WG 2.7 CRD 2004 Facelift
                    Моят канал: https://www.youtube.com/channel/UCtDVShnVmcfYEPWh8igsSNg?view_as=subscriber

Коментар

Оказа се,че 4-та и 5-та дюза са за правене ...

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                        На много им се е случвало това и точно дюзите са виновни.Закачете им колбите и ще си каже ,но мисля,че има поне две проблемни.
                        Оказа се,че 4-та и 5-та дюза са за правене ...

Коментар

Извадил си късмет, 4-та и 5-та са най лесни за "правене"

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                            Извадил си късмет, 4-та и 5-та са най лесни за "правене"
                            Защо ? Аз мисля,че са по трудни,защото трябва да се сваля двигателя...

Коментар

А сваляне и слагане на двигател-450 лв .

Коментар

Защо ? Аз мисля,че са по трудни,защото трябва да се сваля двигателя...
                                Реже се един прозорец в купето , за по- лесно.И пак става.
                                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X