Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Удължаване на амортисьори на Гранд WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Удължаване на амортисьори на Гранд WJ

Така да доложа. Вчера се прибрахме със семейството от гости при бабата на село , на 225км. от тук по второстепени пътища и на места много лоши. И друг път съм го товарил джипа ама този път прекалих, бабата (на жената майката) само носи от избата и вика взимаите, взимаите и аз товара. Изнесе половината изба с буркани и тикви, отвори фризера и изкара половиния фризер с месо(две агнета) и една камара зеленчук. За капак аз бях говорил с едно момче там наблизо и бях уговорил един мотор (Ямаха Чапи, само жялязо няма пласмаси) за части да купувам, и него го бях взел и по мои сметки някаде към 600кг общо всичко. Бях го наредил като апрека да мога да сабера всичко , абе нямаше свободно място, седалкоте бутнати само еденичната права да седи детето отзаде в ъгалчето. В интерес на истината имаше няколко удара отзад при по големи неравности, (карал съм с 45-50км. до Несебър разтоянието го взех за 5:30ч.) но при първия удар слязах и погледнах отдоло, амортисьорите имаха още доста да се свиват, но пружините толкова се бяха свили че им оставяше някаде около 5 сантима ход надоло, но не да се свият нацяло а за да се срешнат бъмстоповете, долния си се вижда целия ,а отгоре понеже съм с подлошки 2'' и горния излиза от средата на подлошката някъде към 2-3 санта( но се вижда) и когато друсне на по голяма дупка се срещат и се получава удара (удара е на гума , не на метал и се усеща). Така че няма проблем от
    УДАЛЖАВАНЕТО НА АМОРТИСИЬОРИТЕ И НЯМА ДА СПРЕ НА ТЯХ И ДА СЕ ЧУПЯТ. Жалко че не снимах как беше натоварен, ама това му беше първото и последното такова товарене.

Коментар

Коли се чупят от будълък и от пинтилък!
      Ти защо искаш да чупиш колите на хората?

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
        ... В интерес на истината имаше няколко удара отзад при по големи неравности, (карал съм с 45-50км. до Несебър разтоянието го взех за 5:30ч.) но при първия удар слязах и погледнах отдоло, амортисьорите имаха още доста да се свиват, но пружините толкова се бяха свили че им оставяше някаде около 5 сантима ход надоло, но не да се свият нацяло а за да се срешнат бъмстоповете, долния си се вижда целия ,а отгоре понеже съм с подлошки 2'' и горния излиза от средата на подлошката някъде към 2-3 санта( но се вижда) и когато друсне на по голяма дупка се срещат и се получава удара (удара е на гума , не на метал и се усеща). Така че няма проблем от
        УДАЛЖАВАНЕТО НА АМОРТИСИЬОРИТЕ И НЯМА ДА СПРЕ НА ТЯХ И ДА СЕ ЧУПЯТ. Жалко че не снимах как беше натоварен, ама това му беше първото и последното такова товарене.
        Това, дето си го видял, когато си слязъл да погледнеш, е малце различно от онова, което е било в момента на ударите. Бъмпстоповете не само се допират, но се и мачкат доста при удар на тях и това мачкане също влиза в калкулацията. Ударът спокойно може да е бил и на вътрешните бъмп стопове, които доста амортисьори имат. А какво точно става може да се разбере, ако се направят съответни замервания, ама ти явно си над такива дреболии.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          Коли се чупят от будълък и от пинтилък!
          Ти защо искаш да чупиш колите на хората?
          От незнание и налучкване пак се чупят преди години ти беше този които ме разубеди да не слагам унибали на панхарда (твои думи: Ще вкарва много вибрации във волана) и да затворя предницата на стенда. И аз ти повярвах (нищо че хората на стенда ми се смяха като им казах) понеже си голям спец (може и да си незнам). Само да ти кажа да си знаеш, че унибалите НЕ ВКАРВАТ ВИБРАЦИИ ВЪВ ВОЛАНА (вече 80000к.), а заради това че карах със събрана предница заради тебе 1 година и ми изяде предните гуми, и се наложи да си купя 4 за да са еднакви. Та аз няма да чупя колите на хората, казвам това което съм направил и ми се струва вярно. И не си мисли че съм пинтия, гледам да направя нещо което ще е полезно и на други, като за това съм разглобил и сглобил повече коли и мотори отколкото ти си вкарвал в сервиза ти, да им завиеш по големите амове и да им сложеш по големите пружини. Айде остани си с здраве, и без лоши мисли.

Коментар

Когато твоите стеддаджии влезнат в групата на онези трима българи които са тунинговали Jeep колкото мен, тогава ще се смеят.
            Ако ти искаш да разбереш колко джипа съм тунинговал ще ти трябва една седмица четене.
            При лифт и фланци сходимоста се затваря на границата на допуска за да компенсира намаления кастор.
            Два унибала на напречната щанга вкарват вибрация.
            Точка!!! Кинекса винаги е прав. Щото го е ял дебелия.
            И понеже темата не е за теб и за мен, ти давам възможност да си защитиш тезата като провициялен инджинер
            Колко е хода нагоре на амортисьора до крайно сгънато положение и колко е разстоянието от металната чашката на бъмпстопа до моста.
            От сега влизам в бас че дори без удължаване амортисьорите ти са или по-къси в разгънато от заводските, или са по-дълги в сгънато от заводските.

Коментар

Да доложа , че разбрах от къде ми е бил проблема при ударите на амортисьорите. Вместо да разпробия планките на 5 сантима, аз съм ги разпробил на 6 сантима Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180415_140807.jpg
Прегледи:1
Размер:391.8 КБ
ID:5791399Изрязах горната дупка и ги разпробих на 4 сантима и всичко заспа от тогава съм го тварил много и никакъв удар е нямало. И амортисиьорите не са разбити

Коментар

Продължаваш да си далече от истината.

Коментар

Продължаваш да си далече от истината.
                  Имаше един филм и в него казваха: "Говори ми на ръката"

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                    Имаше един филм и в него казваха: "Говори ми на ръката"
                    Проблема си е изцяло твой. И е голям.

Коментар

Проблема си е изцяло твой. И е голям.
                      Аз проблем нямам, незнам защо си останал с такова впечатление.

Коментар

Така се удължават амортисьори. Колкото удължаваш - толкова подлагаш на бъмпстопа.
                        На какъв език да ти го напиша че да го разбереш.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:35193477_1921143877916806_4100951494252036096_n.jpg
Прегледи:1
Размер:179.8 КБ
ID:5791577

Коментар

На какъв език да ти го напиша че да го разбереш.
                          На никакъв, нали ти казах че нямам проблем. А най малко искам съвет от теб за каквото и да било. Веднъж ти ядох попарата.

Коментар

Така се удължават амортисьори. Колкото удължаваш - толкова подлагаш на бъмпстопа.
                            :-) Ако позволите, да попитам в тази малко "остаряла" тема:
                            При неудължавани амортисьори, ами такива с по-голям размер (в случая за 2"лифт),
                            пак ли трябва да се подлага на бъмпстопа?
                            Замислих се, тъй като аз съм я подминал тази "интервенция"... поради незнание най-вече.
                            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                            2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Пак. Амовете с по-дълъг ход в общия случай са и по-дълги в сгънато положение.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Пак. Амовете с по-дълъг ход в общия случай са и по-дълги в сгънато положение.
                                Ух... това няма свършване!
                                А може би точно в това му е прелеста!
                                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                                2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X