Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АСК Grand Cherokee 2.7CDR

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: АСК Grand Cherokee 2.7CDR

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
    Още малко - http://www.dipstick.eu/download/en/1...al%20tools.pdf . Тука пише да се мине през P-R-N-D-N-R-P с изчакване по 5 секунди, да се чака 2 минути на P и чак след това да се мери.
    Това е правилният начин.
    Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Загрелият мотор какво общо има? Не се ли гледа при загряла кутия и да се гледа нивото според температурата на маслото на кутията?

Коментар

Логичен въпрос. Интересното е, че като се гледат живи данни на скоростната кутия, тестера на P показва температурта на двигателя, а на D температурата на кутията, които без натоварване на кутията, имат доста различни стойности.
        Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
        SSang Yong Kyron 2.0xdi
        Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
          Загрелият мотор какво общо има? Не се ли гледа при загряла кутия и да се гледа нивото според температурата на маслото на кутията?
          Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
          Логичен въпрос. Интересното е, че като се гледат живи данни на скоростната кутия, тестера на P показва температурта на двигателя, а на D температурата на кутията, които без натоварване на кутията, имат доста различни стойности.
          Става дума за аматьорско мерене на ниво на течност в кутията, при което се предполага, че като е загрял двигателят (и изрично пише в разните "МануЕл"-и - СЛЕД КАРАНЕ 20 мили / 30 км., не на място загрял) е загряла и кутията. Със загряване на място на двигател в повечето случаи на АСК нищо не ѝ се случва, щото обикновено е на отделен радиатор за АТФ-а, а не комбиниран с водния, както при европейските малолитражки.
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            ... Със загряване на място на двигател в повечето случаи на АСК нищо не ѝ се случва, щото обикновено е на отделен радиатор за АТФ-а, а не комбиниран с водния, както при европейските малолитражки.
            Отделен, отделен, колко да е отделен, като е вътре във водния радиатор?!?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Отделен, отделен, колко да е отделен, като е вътре във водния радиатор?!?
              На кой модел "Jeep" е вътре във водния радиатор? Моето "Либи" и "Хеми" са с по 4 бр. радиатори отпред - 1 воден, 2-ри за охлаждане на АСК, 3-ти за охлаждане на кормилната хидравлика и още един 4-ти - за климатика. Разните WJ и ZJ, на които съм гледал при дядо Владо как се сменят течности, са също с напълно отделни радиатори. И по каталози като роЦкауто.Цом се продават отделни само за антифриза и само за АТФ-ра радиатори за Jeep.

Коментар

... Разните WJ и ZJ, на които съм гледал при дядо Владо как се сменят течности, са също с напълно отделни радиатори. И по каталози като роЦкауто.Цом се продават отделни само за антифриза и само за АТФ-ра радиатори за Jeep.
                Не знам какво си гледал, ама аз наскоро сменях радиатор и охлаждането на кутията си е вътре в него - вход/изход за ATF-а - на казанчето, от лявата страна. На V8-ците - същото, ама отдясно.

От Рокауто: Радиатор за WJ 4.0 (1999) OE Style design

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cooler2.jpg
Прегледи:1
Размер:30.2 КБ
ID:5764409

От Рокауто: Радиатор за WJ 4.7 (2004) OE Style design

Име:cooler47.jpg
Размер:28.6 КБ
ID:5764408

От Рокауто: Радиатор за WJ 4.7 (2004) Mopar

Име:cooler-mopar.jpg
Размер:45.3 КБ
ID:5764412

От сервизния наръчник за WJ 2001 4.0/4.7

Име:cooler.jpg
Размер:20.7 КБ
ID:5764410

Име:cooler47manual.jpg
Размер:30.6 КБ
ID:5764411

От Jeepforum.com (раздел за WJ) - описание на подмяната на радиатор на 4.7

"... Разкачете тръбите за охладителя на трансмисията ... "

Име:cooler47-2.jpg
Размер:364.3 КБ
ID:5764407

Те така с WJ.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Не знам какво си гледал, ама аз наскоро сменях радиатор и охлаждането на кутията си е вътре в него - вход/изход за ATF-а - на казанчето, от лявата страна. На V8-ците - същото, ама отдясно.
                  ...
                  Те така с WJ.
                  Явно "по-популярните" в гаража на дядо Владо са с Trailer Tow Group Class III и нагоре

Trailer Tow Group Class III (requires I-6 engine)
                  3.73:1 axle ratio
                  Transmission oil cooler
                  Frame-mounted receptacle for load-equalizer type hitch
                  7-into-4-way plug adapter

Trailer Tow Group Class IV (requires V8 engine)
                  Power steering cooler
                  Transmission oil cooler
                  Frame-mounted receptacle for load-equalizer type hitch
                  7-into-4-way plug adapter

Коментар

Явно "по-популярните" в гаража на дядо Владо са с Trailer Tow Group Class III и нагоре

Trailer Tow Group Class III (requires I-6 engine)
                    Transmission oil cooler
                    ...
                    Е точно моят е с Tow group, има transmission cooler, който се намира вътре във водния радиатор.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

А защо моя WJ 2000г. осмак няма такива работи. Има само радиатор за двигателя и климатика, а за трансмисията има нещо като реотан на готварска печка за обществено хранене. И никакви проблеми толкова години.

Коментар

А тоя реотан за готварска печка дали не ти охлажда хидравликата на волана

Коментар

Излиза от трансмисията. От хидравликата нищо не излиза.

Коментар

Наистина питам защото не съм имал проблеми от такъв характер и не съм се интересувал.Знам че има различни варианти на изпълнение но за моя е това.

Коментар

Първоначално публикуван от matorsko6 Преглед на мнение
                              Наистина питам защото не съм имал проблеми от такъв характер и не съм се интересувал.Знам че има различни варианти на изпълнение но за моя е това.
                              Радиаторът за хидравликата на волана при мен и на двата Jeep-а е по-широчък от реотан и се намира вертикално близо до левия фар (гледано откъм водача). Пред водния радиатор имам един наполовина или даже 1/3 от размера на водния, в него влизат маркучи от АСК, а зад водния има още един, в който влизат / излизат тръби на климатика. Сменях воден радиатор на "Либъртито", купих го от немски сайт, има само отвори за вода (антифриз) и струваше доста по-евтино от цифрите, съобщавани в този форум за други марки, както и от цените в БГ за същата марка. Подобна конфигурация от 4 радиатора има на всички джипки, които съм гледал при дядо Владо, вкл. на "труповете", гниещи пред гаража му.

Коментар

Радиаторът за хидравликата на волана при мен и на двата Jeep-а е по-широчък от реотан и се намира вертикално близо до левия фар (гледано откъм водача). Пред водния радиатор имам един наполовина или даже 1/3 от размера на водния, в него влизат маркучи от АСК, а зад водния има още един, в който влизат / излизат тръби на климатика. Сменях воден радиатор на "Либъртито", купих го от немски сайт, има само отвори за вода (антифриз) и струваше доста по-евтино от цифрите, съобщавани в този форум за други марки, както и от цените в БГ за същата марка. Подобна конфигурация от 4 радиатора има на всички джипки, които съм гледал при дядо Владо, вкл. на "труповете", гниещи пред гаража му.
                                Чудно аз явно имам някъкво зомби защото моят WJ е 99 година 4.7 и има и четирите радиатора, само че допълнителният за АСК е вързан последователно след изводите на водният.
                                Вкарахте ме в размисли!!!!
                                Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X