Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокаж на Grand Cherokee 2,7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокаж на Grand Cherokee 2,7 CRD

Точно там е в момента и казаха, че не могат да го сменят.

Коментар

Аз твърдо не виждам как тоя джип ще го интересува тая работа със предавателно число? Възможно е, но според мен на кола без есп и тн. Програми за стабилност не ви дам защо да го интересува това инфо?

Възможно ли е просто гривните на абс-а да са различни?

Грешки за приплъзване на црд имах на кола на която хидро трансформатора имаше проблем.

Коментар

Еднакви са гривните с по 48 зъба. А и абс- а не се задейства като спираш.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          В дилърската програма има смяна на предавателно число. Закарай я в Балкан Стар Пловдив
          Тъй де, ама на 2.7CRD не ставало. Поне тъй ми казаха . На всички други WJ ставало без драма. Та сигурен ли си, че и на 2.7CRD може да се приложи тая процедура?

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
            Тъй де, ама на 2.7CRD не ставало. Поне тъй ми казаха . На всички други WJ ставало без драма. Та сигурен ли си, че и на 2.7CRD може да се приложи тая процедура?
            Сигурен съм че в дилърската програма има смяна на предавателно число с падащо меню за различните опции. Но щом в Пловдив казват че не може, значи не може.

Коментар

А ако направим нови гривни за абс-а с 10% повече зъби защото с 10% вдигнахме предавателното число от 3.55 на 3.9 дали ще се оправи?

Коментар

Пробва ли да дръпнеш бушона на АБС-а? Защото едно е да има грешен сигнал, съвсем друго да няма сигнал от него!

Коментар

Не съм. Ама той абс-а да не работи скоростната кутия си взима сигнал от датчиците

Коментар

Разкачи датчиците .

И да - ако си направиш нови гривни най-вероятно ще се оправи. Ама има шанс да почне да дава 10% отклонение в километража .

Коментар

В момента свалят старите гривни за да вземем размерите за нови. А километража въобще не ме интересува тая кола ще се движи предимно по кърища и горички и градско да си не чупа мойта по дупките.

Коментар

Първоначално публикуван от banas Преглед на мнение
                        А и всички казваха, че няма да има ядове ама май има.
                        Никой не ти е казвал, че няма да има проблеми. Даже обратното:

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Не съм убеден ( и не съм чел теория ) първия собственик има право да си поръчва, а другите да сменят, за това броене на зъби..........
                        После имаше и точно инфо:

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                        Не има задни с 3,55 и 3,73 като последния са два вида за DANA 35 и DANA 45 , предни DANA 30 с 3,55 и 3,73
                        Даже и да нямаше драма с ABS е най логично да се вземат мостове със същите пред. числа. Сега ще вдигаш по висока скорост и ще тръгваш по трудно. При което допълнително ще товариш кутията. Да, вярно е, имаш бавни...

Това е най интелигентното решение:

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                        ...При WJ-ите различни от 2.7 CRD ставало лесно - директно с DRB-то се препрограмирали ratio-тата и заработвало. Ама при 2.7CRD не ставало. Подозирам, че мерцедесовата кутия и двигател са причината за тая разлика.

Та трябва ти тунер дето да е грамотен и да му се занимава. И дето да знае как да свали софтуера на скоростната кутия...
                        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Абе не е баш тъй се оказа. Аз поне не намерих информация как се сваля и качва софтуера на кутията. Това което намирам като варианти е с отваряне на кутията и чипа на програматор. Ама като се има в предвид, че трудно ще се намери някой дето го е правил това ще трябват доста проби. И някак си става не особено удачна идеята.

Коментар

Напротив на всякъде казаха, че няма да има проблеми даже и на човек от форума се обаждах и той така каза ама няма значение вече. Точно обратното сега вдига по мала скорост и тръгва по-лесно. А и аз исках мостове със същото предавателно число ама се оказа, че не са толко много мостовете по моргите. Намерих на 1 място ама те бяха много скъпи. Както и да е пробвам с гривните на сбс-а и ако и така нестане или го исхвърлям за претопяване джипа или връщам старите мостове и го продавам

Коментар

Първоначално публикуван от banas Преглед на мнение
                              Точно обратното сега вдига по мала скорост и тръгва по-лесно.
                              Ами сложи по големи гуми.
                              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

БАлканстар

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X