Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокаж на Grand Cherokee 2,7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокаж на Grand Cherokee 2,7 CRD

Аз съм с quadra-trac 2.7 crd 2004г.,при обратен завой се чува нещо,като затормозяване,но мисля се чува само сутрин малко след потегляне

Коментар

Да нормално и при мен е така. Мисля че се получава заради по-високия вискозитет на маслото в раздатката. След малко каране и загряване изчезва. Ако се чудиш дали тормозиш нещо, да има опция да счупиш предно каре. При мен именно заради щракащо каре ми е ясно за какво говориш. От скоро хванах зависимостта с топъл студен(по-скоро каран, не каран).

Коментар

На мен днес ми се случи нещо интересно . Принципно мислех , че блокажа на задния мост ми е умрял , обаче с едно приятелче малко се зававлявахме в един стръмен заснежен баир . Идеята беше в стръмното да тръгнем от място . Че не успяхме , не успяхме , но това се и очакваше , защото си е сериозно стръмно . Та той стоеше в страни , и наблюдаваше какво се случва , как ми въртят колелетата . В един момент реших , по съвет от тук , да пробвам с доста повече газ . Та точно в този момент , се случи чудо . Усетих един силен ритник в задния мост , от което разбрах , че блокажа е сработил , и приятелчето потвърди , че колелото , което не върти , е завъртяло . След което последва втори опит , и пак с даста газ , но без удар вече , пак задействаха и двете задни колелета , при което , задържах педала натиснат , за да видим дали едното ще спре , но то си продължи да върти заедно с другото . Това много ме зарадва , и се замислих , дали и при мен причината не е във вече застарели масла , или ненужно поставена добавка в маслото , или така да а направено , че задния блокаж да сработва на по-късен етап . Аз лично маслата в дифовете не съм ги сменял , защото момчето , от което го взех , ме увери , че се сменени те , и още много други неща , за които сам се убедих , че не ме е излъгал .
        Последно редактирано от Cvetomir_nikolov81; 08-01-17, 01:04.
        Jeep Grand Cherokee WJ - 2001g.- 3.1TD - Quadra-Drive
        Kawasaki ZZR 1200 - 2002 g.

Коментар

А т'ва кога е било, защото тия масла (в диференциалите) се сменят на 20 000км .

Коментар

Айде да са 30000км.

Коментар

И аз така съм чел , че в дифовете се сменя на 20 000км , когато се карало на асфалт , или нещо такова . Моите в момента са на толкова , и определено скоро ще ги сменя . Нещо , което ми е интересно , е че задния ми диф. е с пластмасова тапа , а не с болт . Та от къде да си я намеря тази тапа , за да я подменя и нея . Раздатката май на повече километри се подменяше , и си искаше Мопар , не можеше да се заменя както в дифовете с Кастрол 75W140 .

Коментар

Интересно ми е къде я четете тази информация че маслото на дифовете се сменя на 20000 или 30000 км, защото имам две описания за WJ и в двете смяната на това масло въобще не присъства в графика за смяна. Дори в "по-натоварения" график.
                И аз ги смених като взех колата, ама да се сменят на 30000 км......
                "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Ще намеря информацията колега , и ще я публикувам , но не обещавам , че ще е днес . Иначе , като се замислим само , от времето когато се караха руски зверове , да , там няма смисъл да го сменяш . Обаче нашите дифове са мното по-сложни , особено Вари-лок , и по подразбиране , си има голямо триене , и съответно намаляне качествата на маслото . Поне така смятам аз , но може и да не съм прав . Нека някой по-квалифициран в сверата на механиката да изрази мнение .

Коментар

Първоначално публикуван от Interceptor Преглед на мнение
                    Интересно ми е къде я четете тази информация че маслото на дифовете се сменя на 20000 или 30000 км, защото имам две описания за WJ и в двете смяната на това масло въобще не присъства в графика за смяна. Дори в "по-натоварения" график.
                    И аз ги смених като взех колата, ама да се сменят на 30000 км......
                    http://www.wjjeeps.com/service/maintenance_wj.htm#RAXLE

Коментар

Първоначално публикуван от Cvetomir_nikolov81 Преглед на мнение
                      На мен днес ми се случи нещо интересно . Принципно мислех , че блокажа на задния мост ми е умрял , обаче с едно приятелче малко се зававлявахме в един стръмен заснежен баир . Идеята беше в стръмното да тръгнем от място . Че не успяхме , не успяхме , но това се и очакваше , защото си е сериозно стръмно . Та той стоеше в страни , и наблюдаваше какво се случва , как ми въртят колелетата . В един момент реших , по съвет от тук , да пробвам с доста повече газ . Та точно в този момент , се случи чудо . Усетих един силен ритник в задния мост , от което разбрах , че блокажа е сработил , и приятелчето потвърди , че колелото , което не върти , е завъртяло . След което последва втори опит , и пак с даста газ , но без удар вече , пак задействаха и двете задни колелета , при което , задържах педала натиснат , за да видим дали едното ще спре , но то си продължи да върти заедно с другото . Това много ме зарадва , и се замислих , дали и при мен причината не е във вече застарели масла , или ненужно поставена добавка в маслото , или така да а направено , че задния блокаж да сработва на по-късен етап . Аз лично маслата в дифовете не съм ги сменял , защото момчето , от което го взех , ме увери , че се сменени те , и още много други неща , за които сам се убедих , че не ме е излъгал .

Отиди някъде да вдигнат джипа и да пуснат по малко от дифовете.Сам ще разбереш дали е за смяна маслото.
                      Grand Cherokee WJ
                      Dodge Caliber
                      E 430 4-matic-T(S210)
                      GLK

Коментар

19 200 километра е нормата за смяна . Аз ги имам , за това предстои смяна . Но тапата от къде да я намеря , защото си е старичка

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Благодаря! Тоя сайт много го ползвам, но това съм го пропуснал.

30k mi ~ 50000 km
                          Последно редактирано от Interceptor; 08-01-17, 20:10.
                          "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Interceptor Преглед на мнение
                            Благодаря! Тоя сайт много го ползвам, но това съм го пропуснал.

30k mi ~ 50000 km
                            Супер си, щом нямаш нито едно от условията по сервизен интервал "В"

Коментар

Първоначално публикуван от Cvetomir_nikolov81 Преглед на мнение
                              Но тапата от къде да я намеря , защото си е старичка
                              Тапата я измиваш с обезмаслител, отвора и също и си я слагаш. Вечна е! Тече само ако я монтираш много омаслена.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                                Супер си, щом нямаш нито едно от условията по сервизен интервал "В"
                                Прашна среда, тръгни-спри и такси не са условия посочени в интервал В, които да налагат смяната на маслото в дифовете по-начесто.

Там е написано за американци - да не се налага да мислят кое, какво, как, къде, защо. При малко повече интелект всеки може да се досети кое условие колко утежнява и учестява дадено обслужване на даден агрегат.

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
                                WG 2.7 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X