Колеги , здравейте. Имам следниа проблем, имам гранд чероко 2.7 2004 г. Не духа хубаво топло. Значи климаттоника е друзонов,когато е на градуси до 29 почти не духа топло, а студено. Когато го направя на HI (max) чак тогава започва да си духа хубаво горещ въздух. На температура по малка от HI духа студено, а като натисна А/С духа хладко.а това нали е кломатика... (понякога както карам се е случвало А/С да се включва само) термостата ми е наред (фреон нямам ако има някво значение) ,та къде да проверя за този проблем, че на HI на най-малката степен ще умра от жега а и малко дете возя, толкоеа топло баш да е не трябва. Темп от 25-27 градуда си е нормална,но тогава духа хладно . A и това не го прави всеки път,на 3 пъти-2 пъти го прави,но не е приятно
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Климатроник гранд чероки
Свий
X
-
От: Климатроник гранд чероки
Мда.Колата не върви нито на 1ва,нито на втора.Няма бензин, ако въобще това има какво да е значение.
Ново мнение:
Мойта пък върви и без бензин,ама само по нанадолнище...
Към пусналия темата,ами сложи фреон бре човек,тогава провери дали ще духа студено или не.Чак тогава ще разбереш има ли друг проблем и какво да се прави.Пътят е целта.
Коментар
-
Оплакването е, че не духа ТОПЛО, какъв фреон?Първоначално публикуван от charger Преглед на мнениеМда.Колата не върви нито на 1ва,нито на втора.Няма бензин, ако въобще това има какво да е значение.
Ново мнение:
Мойта пък върви и без бензин,ама само по нанадолнище...
Към пусналия темата,ами сложи фреон бре човек,тогава провери дали ще духа студено или не.Чак тогава ще разбереш има ли друг проблем и какво да се прави.
Клапите са се прецакали - авторът на темата да потърси безбройните теми как се сменят клапи.В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Колега.Без фреон няма как да поддържат градуси.Парното ти прави топлото,а като нямаш фреон кое ти прави студеното.Външният ли въздух?Първоначално публикуван от brum Преглед на мнениеТ'ва последното не съм убеден, че е вярно. И аз нямам фреон (спукан радиатор), но колкото градуса задам на климатроника на толкова градуса духа. Разбира стига да не поискам по-ниска от външната температура
.Toyota Land Cruiser LJ70;Mazda Tribute;0878 84 20 84
Коментар
-
Да се самоцитирам ли или ще прочетеш малко по-нагоре. Разбира се, че като няма фреон може да поддържа температура когато говорим за по-висока от външната. А точно за този слуачай става дума.
И както писаха по-горе - най-вероятно клапите. Те са слабото място на тия коли.
Или IR датчика на таблото които гледа каква е температурата в купето. Намира се точно по средата на панела на климатроника - едно малко стъклено око. Ако имаш пред него нещо топло вингаи ще духа студено (освен ако не си на HI). Или пък ако е прецакан и отчита висока температура в купето
.
Коментар
-
Или прозаично запушен радиатор на ПАрното!Справка АЗ!
Ще видиш кат паднат още температурите и на MAX и на HI да въртиш,ша дзиндзирикаш!!!Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
0888854582
Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!
Коментар
-
Колега, намали си осветеността на панела или я изключи. Лампичките нагряват доста панела и лъжат инфрачервения датчик за температурата в купето. Пробвай и сподели.Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
SSang Yong Kyron 2.0xdi
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd
Коментар
-
Това с фреона немисля че е вариянт. Нищо лично против колеготе,имах мерцедес и бмв, зимата също бяха без фреон ,но правеха баня на 24 градуса. Отностно това око нямам нищо коетп да стой пред климатроникаъа, дори и пепелника не отварям,както казах возя детето си и в колата не се пуши. Страннотп е че го прави непостпянно. Пример: в събота пътувам Добрич-Варна-Добрич, климатрпника на 26 графуса на LO всичко е наред, на другия ден в неделя същия маршрут но духаше студено,когато не е на HI. И тогаеа на мяколко пъти от самосебеси А/С се пусна само на 2 пъти. Изгасям колата на зададена темп от 26 гр , (А/С е off) паля колата след 5 секунди А/С се е пуснало. Нещо някъде бърка , особенно след като същия ден с включено А/С духаше по топло..
Коментар
-
А има ли вариант да се забрани това автоматично включване на компресора? Виждам основно минуси когато на вън е 10 градуса, а компресора работи. Т'ва ми е първата кола дето няма лесна опция от таблото да изключиш компресора и да си седи изключен. Като гледам има модул дето го контролира, предполагам има някакви ключове в него които могат да се променят...
Коментар
-
Айде и два плюса:Първоначално публикуван от brum Преглед на мнениеА има ли вариант да се забрани това автоматично включване на компресора? Виждам основно минуси когато на вън е 10 градуса, а компресора работи....
1. Суши въздуха и то точно при условия, в които най-често се получава конденз / запотяване на стъклата
2. Превърта периодично компресора, което е задължително за осигуряване дълговечността на системата...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар