Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатроник гранд чероки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Климатроник гранд чероки

Колеги , здравейте. Имам следниа проблем, имам гранд чероко 2.7 2004 г. Не духа хубаво топло. Значи климаттоника е друзонов,когато е на градуси до 29 почти не духа топло, а студено. Когато го направя на HI (max) чак тогава започва да си духа хубаво горещ въздух. На температура по малка от HI духа студено, а като натисна А/С духа хладко.а това нали е кломатика... (понякога както карам се е случвало А/С да се включва само) термостата ми е наред (фреон нямам ако има някво значение) ,та къде да проверя за този проблем, че на HI на най-малката степен ще умра от жега а и малко дете возя, толкоеа топло баш да е не трябва. Темп от 25-27 градуда си е нормална,но тогава духа хладно . A и това не го прави всеки път,на 3 пъти-2 пъти го прави,но не е приятно

От: Климатроник гранд чероки

Провери си управлението на клапите.А като нямаш фреон ,все едно нямаш климатроник,и затова не и работи на градуси.
    Toyota Land Cruiser LJ70;Mazda Tribute;0878 84 20 84

Коментар

Т'ва последното не съм убеден, че е вярно. И аз нямам фреон (спукан радиатор), но колкото градуса задам на климатроника на толкова градуса духа. Разбира стига да не поискам по-ниска от външната температура .

Коментар

На зададена темп от 25-29 се мени. Както казах 2 от 3 пъти духа студено. Единия ден нямах проблем, на следвщия имай.. Но на HI си духа горещо.

Коментар

Мда.Колата не върви нито на 1ва,нито на втора.Няма бензин, ако въобще това има какво да е значение.
          Ново мнение:
          Мойта пък върви и без бензин,ама само по нанадолнище...

Към пусналия темата,ами сложи фреон бре човек,тогава провери дали ще духа студено или не.Чак тогава ще разбереш има ли друг проблем и какво да се прави.
          Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
            Мда.Колата не върви нито на 1ва,нито на втора.Няма бензин, ако въобще това има какво да е значение.
            Ново мнение:
            Мойта пък върви и без бензин,ама само по нанадолнище...

Към пусналия темата,ами сложи фреон бре човек,тогава провери дали ще духа студено или не.Чак тогава ще разбереш има ли друг проблем и какво да се прави.
            Оплакването е, че не духа ТОПЛО, какъв фреон?
            Клапите са се прецакали - авторът на темата да потърси безбройните теми как се сменят клапи.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
              Т'ва последното не съм убеден, че е вярно. И аз нямам фреон (спукан радиатор), но колкото градуса задам на климатроника на толкова градуса духа. Разбира стига да не поискам по-ниска от външната температура .
              Колега.Без фреон няма как да поддържат градуси.Парното ти прави топлото,а като нямаш фреон кое ти прави студеното.Външният ли въздух?
              Toyota Land Cruiser LJ70;Mazda Tribute;0878 84 20 84

Коментар

Да се самоцитирам ли или ще прочетеш малко по-нагоре. Разбира се, че като няма фреон може да поддържа температура когато говорим за по-висока от външната. А точно за този слуачай става дума.

И както писаха по-горе - най-вероятно клапите. Те са слабото място на тия коли.

Или IR датчика на таблото които гледа каква е температурата в купето. Намира се точно по средата на панела на климатроника - едно малко стъклено око. Ако имаш пред него нещо топло вингаи ще духа студено (освен ако не си на HI). Или пък ако е прецакан и отчита висока температура в купето .

Коментар

Или прозаично запушен радиатор на ПАрното!Справка АЗ!
                  Ще видиш кат паднат още температурите и на MAX и на HI да въртиш,ша дзиндзирикаш!!!
                  Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                  0888854582
                  Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                  Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Колега, намали си осветеността на панела или я изключи. Лампичките нагряват доста панела и лъжат инфрачервения датчик за температурата в купето. Пробвай и сподели.
                    Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                    SSang Yong Kyron 2.0xdi
                    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Това с фреона немисля че е вариянт. Нищо лично против колеготе,имах мерцедес и бмв, зимата също бяха без фреон ,но правеха баня на 24 градуса. Отностно това око нямам нищо коетп да стой пред климатроникаъа, дори и пепелника не отварям,както казах возя детето си и в колата не се пуши. Страннотп е че го прави непостпянно. Пример: в събота пътувам Добрич-Варна-Добрич, климатрпника на 26 графуса на LO всичко е наред, на другия ден в неделя същия маршрут но духаше студено,когато не е на HI. И тогаеа на мяколко пъти от самосебеси А/С се пусна само на 2 пъти. Изгасям колата на зададена темп от 26 гр , (А/С е off) паля колата след 5 секунди А/С се е пуснало. Нещо някъде бърка , особенно след като същия ден с включено А/С духаше по топло..

Коментар

Виж клапата за рециркулация.имаше момент когато си в режим auto и се вкл.клапата климатика спира,респ.се вкл.ако нещо я бърка напр. ако е превъртяла.

Коментар

А/С се включва автоматично заедно с пускането на парното когато външната температура е по висока от 10 градуса.

Коментар

А има ли вариант да се забрани това автоматично включване на компресора? Виждам основно минуси когато на вън е 10 градуса, а компресора работи. Т'ва ми е първата кола дето няма лесна опция от таблото да изключиш компресора и да си седи изключен. Като гледам има модул дето го контролира, предполагам има някакви ключове в него които могат да се променят...

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                              А има ли вариант да се забрани това автоматично включване на компресора? Виждам основно минуси когато на вън е 10 градуса, а компресора работи....
                              Айде и два плюса:
                              1. Суши въздуха и то точно при условия, в които най-често се получава конденз / запотяване на стъклата
                              2. Превърта периодично компресора, което е задължително за осигуряване дълговечността на системата...
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X