Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигател 3.1 ТД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Двигател 3.1 ТД

Напълно споделям мнението ти , не за ремонта на ВМ мотора е необходим знаещ майстор. И понеже днес всички сме "майстори" , гледаме как по най -лесния начин да прибереме парите, не вникваме в проблема в дълбочина, с лекота се констатир , че двигателя е калпав. А десет "майстори " като повторят това с "компетентното" си мнение и още толкова от техните клиенти, обяснявай после ,че сестра ти не е ку*ва , нищо че въобще нямаш сестра. И като добавиме , че понякога средствата не достигат за резервни части / пък и те често за пълно менте/ се получава познатата картина.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Както съм казвал неведнъж тия мотори имат два проблема
      - гъзоръки майстори
      - собственици които го мислят за магистрална бегачка
      ++++!!!! - Много точно!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Както съм казвал неведнъж тия мотори имат два проблема
        - гъзоръки майстори
        - собственици които го мислят за магистрална бегачка
        Ся ако почнеш да използваш и тр. л. ед. ч. като говориш за себе си, ше прескочиш и Гошолюб !
        Шегичка, шегичка !

... и като сме почнали, както (и аз) съм казвал неведнъж, трябва да се направи машина за чупене ръце на "майстори", и резултата от "технологични недомислици" рЕзко ше намалее,
        щото повечето "майстори" не са чели и детски приказки в живота си, та камо ли техническа литература, а от тези които четат, повечето не я разбират,
        и резултата е "Как па си земА тоа боклук ?! Я фАни го мани !"
        Масовия пример е за "Тия къдЕ праат спагети и минети." и "Немското си е немско !"

После и
        Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
        ...
        десет "майстори " като повторят това с "компетентното" си мнение и още толкова от техните клиенти, обяснявай после ,че сестра ти не е ку*ва , нищо че въобще нямаш сестра. И като добавиме , че понякога средствата не достигат за резервни части / пък и те често за пълно менте/ се получава познатата картина.

Имам приятел с Вояджър '99 с VM425.
        Взе го на 200 и малко, а в момента е към 600К (звънях му току-що за справка, да не би да съм се объркал), през което време е сменил само водна помпа (все още е с оригиналният термостат), ролки и ремък(ци), една подгревна свещ, "умната" дюза, и масло 10W40 каквото му падне на около 10К.
        Нафта сипва каквато и където намери, без да подбира бензиностанциите у нас и в чужбина.
        Пича е технически грамотен и не е екстремист.

Това са лични наблюдения, щоте се познаваме от 35г. , и през това време рядко не сме се виждали повече от седмица.

VM531 не съм виждал и на снимка (че неам ньет ), а само чета колко бил зле,
        та, като фен на 5-ците (и V8, но е друга тема ), следя темата с интерес.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Ако се намери неубита и непипана от пишман майстори машина, то тя ще си работи и върви най-вероятно дълго време в ръцете на паметен човек. Имаше тема тук някъде за VM моторите, в която доста запознат с тях човек от търговишко ги защитаваше и говореше за спецификите при ремонтите, които далеч не всеки "майстор" познава. Той лично има Класик със същия мотор и е доволен. Според мен да се гледа повече за изправността на другите възли при WJ -я, автомат, раздатка, дифове, кардани, карета, прочутите клапи на парното, шими и т.н.
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
            не вникваме в проблема в дълбочина, с лекота се констатир , че двигателя е калпав.
            Колко дълбочина искаш? Например за смяна на хидравлични компенсатори да сваляш глави при 99% от други автомобили само разпределителен вал сваляш. Или недомислицата с корпус в блока на вакумпомпата хайде на тоя е дублирана с алтернатора ама на Вояджер не е!! Или пък основните лагери на вала дето един се пънеше на място да ги сваля и слага! Или пък прословутата плоча на въпросния 3.1 дето се пука и тече! Няма двигател дето да не се чупи ама едни са ремонто а и финансово пригодни а други не. Хубав е докато само го караш ,стигне ли се до ремонт боли и то не малко точно защото не е лесен за ремонт.
            ПП. Достатъчно на брой ВМ-и са ми минали през ръцете та имам някакъв поглед.Само тоя ВМ дето го слагат на Тойота не съм пипал.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
              Няма двигател дето да не се чупи ама едни са ремонто а и финансово пригодни а други не.
              Ми да, купуваш си Е класа 300тд за 2000 лв и за да смениш свещите даваш 6х250 лв за труд
              А да, и една незнайна сума за да смениш гумичките по горивната система

ПП и още едно сравнение мажду тия две моторетки
              ВМ 138 кс но 385 Нм, ОМ606 177 кс и 330 Нм
              Последно редактирано от turtey; 22-09-16, 17:13.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                Колко дълбочина искаш? Например за смяна на хидравлични компенсатори да сваляш глави при 99% от други автомобили само разпределителен вал сваляш. Или недомислицата с корпус в блока на вакумпомпата хайде на тоя е дублирана с алтернатора ама на Вояджер не е!! Или пък основните лагери на вала дето един се пънеше на място да ги сваля и слага! Или пък прословутата плоча на въпросния 3.1 дето се пука и тече! Няма двигател дето да не се чупи ама едни са ремонто а и финансово пригодни а други не. Хубав е докато само го караш ,стигне ли се до ремонт боли и то не малко точно защото не е лесен за ремонт.
                ПП. Достатъчно на брой ВМ-и са ми минали през ръцете та имам някакъв поглед.Само тоя ВМ дето го слагат на Тойота не съм пипал.
                И какво от това? Ние майстори на автомобили ли сме или гинеколози? Когато можеш - всичко ти е лесно . Нито те боли , нито ти струва скъпо. Скъпо излиза ремонта след като , както казва @търтю , е ремонтиран от "гъзоръки майстори" и трябва да се приведе в оптимален режим. Тогава трябва и опит и знание - не само развъртане на гайки.. И пак започваме стари , безмислени дебати.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X