Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Леко виене и лека вибрация при по-висока скорост WJ 4.7 Quadradrive ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Леко виене и лека вибрация при по-висока скорост WJ 4.7 Quadradrive ?

Първоначално публикуван от fogost Преглед на мнение
    Деди, знам че искаш да ме предпазиш от влизане в "Страшен филм", за което ти благодаря! Трудно да не кажа вече невъзможно се намира автомобилен техник, който не иска да ти вземе парите на всяка цена.
    Обаче мамка му, не може да не може, във времето, в което живеем с цялата тази лесно достъпна информация с изградените логистики и т.н. Все някой някъде знае как, какво и защо и ще го намеря. Ако фабрично излизаше така джипката, майната му, но щом някога не е виел или там стържел, или кой както му се нрави да го нарича, то няма начин да може да се докара пак да е така, това не е човешки мозък да не знаеш как работи, в крайна сметка са 3 агрегата.. Захапал съм го, не на всяка цена, но ще видим, на финала кой, кого
    Има лечение как да няма, не си прочел поста ми май, сменяш моста ,това е лечението иначе по добре отвори прозореца и хвърли парите оттам ��
    Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Първоначално публикуван от madness75 Преглед на мнение
      Има лечение как да няма, не си прочел поста ми май, сменяш моста ,това е лечението иначе по добре отвори прозореца и хвърли парите оттам ��
      Май изобщо не чете авторът на темата. Но, това е нормална реакция на "когнитивен дисонанс" - неприемане и направо игнориране на нежеланото
      Иначе, има един сервиз, дето никога не коментират трудностите / "невъзможността" на ремонта. Ама каквото и да е, колкото и ужасно да изглежда или да пише така за него в интернета. Взимат - правят. Е, счетоводният дукимент е традиционно шокиращ, пък и да не ги хваля много-много, че само ~3 000 км. имам минати след това :
      Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Мхм... Да не ви плаша, ама и при мен имаше едно "леко виене", само че изотзадзе... Постепенно прерасна в "тежко виене" и :
      Мнение на Bogoljub Gagic
      Седнете, сипете си по едно питие (а Пенчо - да лапне един "Валидол" или "Адалат", че много радост не е на добре, на възраст сме вече).
      ...

Прикачен 867022

...
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Аз не искам да пробвам, но никой, никъде не ми дава друго решение от това са си усиля музиката и да не обръщам внимание... чак не ми се вярва, но ... Ако чак толкова няма решение, какво друго ми остава?

Ако толкова няма адекватен майстор в България, който да разбере какво става и как да го оправи, да сте чували в съседите да има такъв, Румъния, Сърбия, Гърция, все пак са по големи откъм население от нас... или и там положението е ....
        Воя на диф в повечето случаи е от пиньон и корона. Бодваш една добавка и ако спре ей ти диагнозата.Лагери с добавка не се лекуват ,вият си и това е.

Коментар

Първоначално публикуван от madness75 Преглед на мнение
          Напротив прочел съм го, само не разбрах моста, който сте сменили нов ли е втора ръка ли е, ако не е от него какво правим след това? По същата логика, малко по радикално може да се каже смени колата и готово. По скоро искам да разбера от къде точно идва проблема, след което да се разреши. Чета темата внимателно, всеки коментар, но не се ангажирам да отговарям на всеки един, че понякога нямам време за това.
          Колегата, който твърди, че има сервиз решаващ това моля да ми даде повече инфо.
          Моля и колегата, който спомена за добавката да каже коя е, а там имам и др. въпрос, като цяло нали quadrata си има добавка и е по особена малко от толкова добавки да не стане манджа с грозде на финала?

Коментар

Моля и колегата, който спомена за добавката да каже коя е, а там имам и др. въпрос, като цяло нали quadrata си има добавка и е по особена малко от толкова добавки да не стане манджа с грозде на финала?
            Добавката на куадрата е за дисковете а това за което говоря е стабилизатор и е пробвано на няколко гранда. Идеята не е да караш с тая чорба а да се убедиш от къде е воя.Сега,че единя млъкна и вече година си го кара без да има ядове е друг въпрос На Лукас е тоя стабилизатор дето ползувам.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
              Добавката на куадрата е за дисковете а това за което говоря е стабилизатор и е пробвано на няколко гранда. Идеята не е да караш с тая чорба а да се убедиш от къде е воя.Сега,че единя млъкна и вече година си го кара без да има ядове е друг въпрос На Лукас е тоя стабилизатор дето ползувам.
              Как ъ-ъ-ъ-ъ интерферира този стабилизатор с LSD-та, героторни блокажи и т.н.? Не ги ли ъ-ъ-ъ неутрализира? (нАучно така...)
              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                Можеш ли да бъдеш малко по-специфичен и подробен с името на въпросната добавка? За колко време действа и как точно се води, освен че е на Лукас, или "стабилизатор" е достатъчно?
                п.п.
                Правилно ли съм разбрал, че ако виенето спре(след слагане на добавката) е от пиньона и короната? Колко време/километра "действа" добавката/стабилизара или както се води там?

Как ъ-ъ-ъ-ъ интерферира този стабилизатор с LSD-та, героторни блокажи и т.н.? Не ги ли ъ-ъ-ъ неутрализира? (нАучно така...)
                Quadra drive нали не беше с LSD, а с varilock или аз нещо (съвсем) се обърках?
                РенеГАД
                VW Golf V Variant 1.9 TDI
                Honda HR-V 1.6i 4WD
                "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Напротив прочел съм го, само не разбрах моста, който сте сменили нов ли е втора ръка ли е, ако не е от него какво правим след това? По същата логика, малко по радикално може да се каже смени колата и готово. По скоро искам да разбера от къде точно идва проблема, след което да се разреши. Чета темата внимателно, всеки коментар, но не се ангажирам да отговарям на всеки един, че понякога нямам време за това.
                  Колегата, който твърди, че има сервиз решаващ това моля да ми даде повече инфо.
                  Уфффф
                  Проблема идва най-често от лагерите на пиньона......но "НАЙ-ЧЕСТО"
                  В гаража имам "Черок" с виещ диф и трима колеги дават диагноза като "звездата на мерцедес".
                  За протокола - всички диагнози са обосновани, но пробата коя е най-правилната ще струва повече от цената на джипа, и за това се стремя да минимализирам щетите (финансови).
                  Боголюб визира сервиза на Еди Рангелов - сам чу, пратих Явор за второ мнение там, ако искаш звънни, иди, помагат.
                  Аз се ръководя от баланс приход/разход по долна граница........
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Уфффф
                    Проблема идва най-често от лагерите на пиньона......но "НАЙ-ЧЕСТО"
                    В гаража имам "Черок" с виещ диф и трима колеги дават диагноза като "звездата на мерцедес".
                    За протокола - всички диагнози са обосновани, но пробата коя е най-правилната ще струва повече от цената на джипа, и за това се стремя да минимализирам щетите (финансови).
                    Боголюб визира сервиза на Еди Рангелов - сам чу, пратих Явор за второ мнение там, ако искаш звънни, иди, помагат.
                    Аз се ръководя от баланс приход/разход по долна граница........
                    Деди, заради този баланс и други параметри касаещи отношението ти към клиента Явор и Аз, и явно доста други идваме при теб, ама и ти си корав понякога

Ще намерим решението така като гледам май има доста заинтересовани, а съединението прави силата.

Коментар

Не ги ли ъ-ъ-ъ неутрализира? (нАучно така...)
                      Е нАучно не знам! Варилок без вълшебната добавка тътрузи нали? Което значи ,че дисковете завличат и се опитват да бутат и двете търкалета!! Добавката явно ги пързаля,е и това дето го наливам и то ги пързаля и така!! Не е нАучно ама от проЗт шлосер толкова!

Коментар

Май изобщо не чете авторът на темата. Но, това е нормална реакция на "когнитивен дисонанс" - неприемане и направо игнориране на нежеланото
                        Иначе, има един сервиз, дето никога не коментират трудностите / "невъзможността" на ремонта. Ама каквото и да е, колкото и ужасно да изглежда или да пише така за него в интернета. Взимат - правят. Е, счетоводният дукимент е традиционно шокиращ, пък и да не ги хваля много-много, че само ~3 000 км. имам минати след това :
                        На мен ми излезе 850лв. Задния мост с труда и договорка,ако вие пак да го върна, но не би. Всичко е тип топ.
                        Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Днес при връщането ми към столицата натоварен с жената, двете деца и тъщата, бе заслушвам се аз, абе няма шум, чудя се аз, пак слушам пак няма, казвам си ето това е нещо ново, което като се върна ще обсъдим с съфорумниците, какво се променя, когато е натоварен автомобила... Обачеее, по едно време с 130 км на магистралата се чува един ужасен звук, като вой ама все едно е в резонанс и всичко започва да вибрира с висока честота (не е шими ефекта вибрация някаква) ама здравата, намалих веднага и намали звука, после последва и със 100 км/ч и ся вие на умряло или иначе казано се окози яката, аз като му разправям на деди, че ще умре баш кога не трябва, возя си децата с тоя котор мамка му...! Да ок не ме остави на пътя, ама...

Коментар

Да обновя информацията, след като разтоварих домочадието и тъщата се запътих директно към Деди да видим какво става с надеждата най-накрая да го убедя в това, че Jeep-а вие (шуми или там нещо си) Да ама не, защото като го подкарах към Деди всичко по старо му. Качих Деди карахме го 120-140 нагоре, надолу не успях да го повторя този шум. Най-лошото вече е, че почвам да изглеждам като някой шизофреник и ако днес по време на днешния силен шум и вибрация жена ми не се беше обърнала към мен с думите "какво и става на колата" може би щях да се замисля дали нещо разковавам дъската отгоре?!

Хубаво де, дайте да помислим малко заедно. Джипа е натоварен на баир и изведнъж се чува някакъв силен шум (не е маркировката, не е пътя, не са гумите), след което изчезва, по едно време някъде по напред пак се чува и се усеща.
                            Разтоварвам колата и вече не мога по никакъв начин да я накарам да направи същото. Какво се променя в геометрията на автомобила при натоварено състояние, което може да доведе до вибрации и този нетипичен шум? Карета заден кардан, карета преден ли?
                            Другото което ми е прави впечатление е, че примерно на 80 км/ч се получава нещо като вибрация (преминаваща през волана) в интервал през около 2 за сек, кое нещо се движи с такава честота, което при 80 км/ч, явно не са гумите, едва ли са корони и пиньони, това за което се досещам само е верига на раздатката.
                            Колеги, моля да ме извините за невежата, която най-вероятно излъчвам от постовете, но автомобилите, а още по-малко тези 4х4 не са ми най-силната черта!

Please help me!

Единственото, което искам е да си разреша проблема, проблем, който според Деди не съществува, но..

Коментар

Ти не разбра ли, че дедото е корифей на жипки, ама няма туй дето повдига махината с чвтирите гуми във въздуха?ю
                              С Калоян - чухте ли се?

Коментар

....
                                Махал ли си кардани за да разбереш от кой диференциал вие? И при мен го има виенето на около 90-110 км/ч и се чува точно все едно караш по релефна маркировка, но по-високо. Вибрации при мен няма.
                                п.п.
                                Сега се сетих, че е когато поддържам скоростта на равен път(демек чува се когато не ускорява джипа), но при мен има и друг звук пак от диференциала(като автобус Чавдар примерно ), но при ускоряване на втора или трета предавка и ниска скорост.
                                Последно редактирано от mokanina; 19-06-16, 20:53.
                                РенеГАД
                                VW Golf V Variant 1.9 TDI
                                Honda HR-V 1.6i 4WD
                                "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X