Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Леко виене и лека вибрация при по-висока скорост WJ 4.7 Quadradrive ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Леко виене и лека вибрация при по-висока скорост WJ 4.7 Quadradrive ?

Вият и гуми, вият в различни честоти в различните скорости и разбира се и вибрации могат да докарат, също и кал по карданите, по джантите, по гумите... за това не може на 100% да се обвини лагер и/или каре, поне не и само по симптома виене + вибрации.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Малко офф
      Представям си каква опашка има от собственици на виещи грандове пред Деди

П.п.
      И аз по тоя повод бях там миналата седмица [emoji1]

Sent from my Lenovo Z90a40 using Tapatalk
      РенеГАД
      VW Golf V Variant 1.9 TDI
      Honda HR-V 1.6i 4WD
      "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Здравей колега, всичко изброено дотук е вярно, трудно се диагностицира щото на jeep не са прости системите и повечето ги имат това виене заради 4x4 системата. Аз също го имах, карам вече 8год. Гранд вече съм на 3то поколение и също имаше това леко виене при съвсем леко подаване на газ и тъй като съм нервак и не мога дд трая шумове в колата който не са предвидени да са от нея опитах какво ли не и докато не смених моста нищо не се оправи. Но сега имам гранд който върви като Бмв,знам какво си имал предвид като си писал. Иначе шум- а беше много много лек и го има всеки друг jeep дето съм карал освен версията след 2010. Сега смятам да мина на ГЛ за да избегна шума от вятъра след 160кмч. �� . Но моето е патологично ������
        Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
          Колега, с това да беше почнал !
          Беше ме страх, че ако бях почнал с това нямаше да се зачетете дори

Гумите са ми чисто нови, чисто асфалтови, тъй като предимно се движа по асфалт. Джантите са балансирани, няма кал по тях или по другите върящи се неща на 100%.

Май намерих решението на проблема, пускам си музиката, карам си и каквото такова, явно колкото повече се му обръщаш внимание и колкото повече се опитваш да го оправяш то толкова по-зле става. До сега друго мнение по темата не съм чул или прочел нито тук нито с хора, с които съм коментирал темата на живо.

Лично на мен ми е много странно защо е така, но не съм специалист на тема автомобили. Ако вие от лагерите не би ли следвало ако се сменят всички лагери по движещите се части ( диференциал / раздатка ) да спре да вие, ако не защо..
          Странна работа е това.., много!

Коментар

Виене, според мен,се приема при ЗАЗ, УАЗ, КРАЗ и мАсквич.
            За други -не съм чувал.

А..... и НИВА...

Коментар

Някой знае ли какво се случва ако се "строши" в движение преден диференциал? Има ли опасност да блокират колелата, да се загуби управление?
              Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

Е то от трошене до трошене има разлики. Изронени зъби на пиньон,корона,сателити няма да блокира ама заварен лагер на пиньона примерно направо си блокира.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Някой знае ли какво се случва ако се "строши" в движение преден диференциал? Има ли опасност да блокират колелата, да се загуби управление?
                  Няма как да стане.
                  Не че е невъзможно , ма кой ще изтърпи дифа си със симптоми за повреда , та да види какво ще се строши и с какъв ефект.
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                    Няма как да стане.
                    Не че е невъзможно , ма кой ще изтърпи дифа си със симптоми за повреда , та да види какво ще се строши и с какъв ефект.
                    Ами в тази тема точно това се канят да направят няколко участника
                    Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

Не е такъв проблем чак пък.поемаш си риска и с адекватна реакция спираш отстрани.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Ами в тази тема точно това се канят да направят няколко участника
                        Аз не искам да пробвам, но никой, никъде не ми дава друго решение от това са си усиля музиката и да не обръщам внимание... чак не ми се вярва, но ... Ако чак толкова няма решение, какво друго ми остава?

Ако толкова няма адекватен майстор в България, който да разбере какво става и как да го оправи, да сте чували в съседите да има такъв, Румъния, Сърбия, Гърция, все пак са по големи откъм население от нас... или и там положението е ....
                        Последно редактирано от fogost; 17-06-16, 22:36.

Коментар

Първоначално публикуван от fogost Преглед на мнение
                          ... Ако чак толкова няма решение, какво друго ми остава? ....
                          "Каквото не се лекува, трябва да се изтърпи" - английска поговорка
                          What can't be cured must be endured
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            "Каквото не се лекува, трябва да се изтърпи" - английска поговорка
                            What can't be cured must be endured
                            Деди, знам че искаш да ме предпазиш от влизане в "Страшен филм", за което ти благодаря! Трудно да не кажа вече невъзможно се намира автомобилен техник, който не иска да ти вземе парите на всяка цена.
                            Обаче мамка му, не може да не може, във времето, в което живеем с цялата тази лесно достъпна информация с изградените логистики и т.н. Все някой някъде знае как, какво и защо и ще го намеря. Ако фабрично излизаше така джипката, майната му, но щом някога не е виел или там стържел, или кой както му се нрави да го нарича, то няма начин да може да се докара пак да е така, това не е човешки мозък да не знаеш как работи, в крайна сметка са 3 агрегата.. Захапал съм го, не на всяка цена, но ще видим, на финала кой, кого

Коментар

Колеги ако си мислите, че само в БГ е трудно да се намери читав сервиз се лъжете, в Англия имам пресни случаи на сменени половин джип за една голяма торба пари и резултата е повече от плачевен, това в сервиз на дилъра и специален екип от професионалисти

На друг колега му умря двигателя и не можаха да му го сменят, новия двигател така и не тръгна, викаха механици от Италия , после викаха и втори чисто нов двигател со все карантиите наоколо и след месеци му подкараха джипа.

Аз лично няколко пъти съм имал големи ядове и за това от години сам си правя колите, ако сгреша се уча от грешките и си плащам но ако не сгреша съм доволен и вярвам в себе си, има неща които опитвам да доверя на "специалистите" и ако съм недоволен запретвам ръкави, чета, образовам се, купувам си инструменти и части и се гмуркам в дълбокото.

Та и за тия шумове, ако са толкова проблем страдащия да приготви едни пари и да се мята да чете и да се образова и да купува инструменти, при мен успеваемостта е над 90% има и риск и затрити пари но според мен си струва човек сам да се опита да си реши проблемите особено в област където масово си прекарваме времето и си харчим парите с удоволствие
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от fogost Преглед на мнение
                                Деди, знам че искаш да ме предпазиш от влизане в "Страшен филм", за което ти благодаря! Трудно да не кажа вече невъзможно се намира автомобилен техник, който не иска да ти вземе парите на всяка цена.
                                Обаче мамка му, не може да не може, във времето, в което живеем с цялата тази лесно достъпна информация с изградените логистики и т.н. Все някой някъде знае как, какво и защо и ще го намеря. Ако фабрично излизаше така джипката, майната му, но щом някога не е виел или там стържел, или кой както му се нрави да го нарича, то няма начин да може да се докара пак да е така, това не е човешки мозък да не знаеш как работи, в крайна сметка са 3 агрегата.. Захапал съм го, не на всяка цена, но ще видим, на финала кой, кого
                                Има един майстор, за когото се твърди, че ги лекува на 100%. На моя WJ също има подобен съвсем лек шум/виене/мелодия в предния (според мен) диференциал при 90-110км/ч. Чакам обаче някой да се върне с решен проблем от същия майстор, след което ще го посетя и аз. При мен са сменени всички лагери и другите неща в предния диф без короната и пиньона. Имаше някаква чукова интервенция тогава и има наранена повърхност на корона/пиньон. Та от там се появят тия нежелани звукови налягания пак според мен. Някой знаещ да каже, ако има желание, може ли да се сменят само корона и пиньон или при ваденето им се повреждат и лагерите?
                                Jeep WJ 4.7
                                Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X