Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двоумя се между два WJ,моля за съвет!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Двоумя се между два WJ,моля за съвет!

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
    ... Уведомявам пусналия темата за други възможности, освен ГЧ. В повечето случай след две-три години излизат доста по-евтино от Джип с множество проблеми. Говоря за тоталните разходи. Докато бях собственик, все се надявах да дойде края с наливането на пари и да стана ГОРД собственик. За съжаление не стана. Като наблюдавам настоящата секция, нишо по-добро не виждам. Едни и същи проблеми и ако някой не ги споделя, значи че си ги е отстранил без да рапортува.
    По отношение на цената, ами споделих по горе, защо е такава според мен. С изключение на повечето екстри/които почти винаги не работят, или се повреждат по преземпция/с нищо не превъзхожда останалите СУВ извън оффроуда. Дано не изпадам в тафталогия.
    За себе си разбрах, че това определено не е моя автомобил и си позволявам да изказвам и да поддържам това мнение. Не го налагам, просто споделям опит.
    ...
    Че има други възможности е безспорен факт. Ама все пак те попитах и не получих отговор. Би ли ми предложил "други възможности", които да отговарят на следните параметри:

• голям мотор
    • наличие на фултайм 4х4
    • да мога да сложа гуми 31"
    • достатъчно комфортно возене на дълъг път

Спомени и цените, на които се обаждат другите възможности. Обаче държа непременно да са гарантирано безпроблемни, та да не им се налагат скъпи ремонти.

А за наличието на вродени проблеми при ГЧ аз съм последният, който ще вземе да спори. Факт! Моделът си има стандартни болежки, като комплектациите с дизел като да са по-проблемни по отношение на мотора. Доколко ще е зле положението много зависи от това през какви ръце е минала колата. Както и за всеки друг употребяван автомобил, между другото ...
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 08-05-16, 07:37.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Гледай сега колега...Гранда е с цели мостове.Силата му е основно извън пътя и в условия непосилни за други автомобили.Карам от време на време и едно BMW X5 4.4i - това е превъзходен автообилама за по път.Предимството на бавареца е по път - по стабилен и по комфортен с по висока комфортна средна скорост.Разходите по поддръжка са съизмерими да не кажа и ...леко по високи.Отделно да ти откраднат огледалата е ежедневие.Като цена бавареца е 4-5к лв в повече.И до там.Няма бавни и с повече фантази можеш да го вкараш на райграса пред вилата и то ако е изравнен и не е валяло.От друга страна когато при нас падна 60см сняг и повече за една нощ аз си запалих гранда и си карах работата.И двете коли ми харесват но всяка си има силни и слаби страни.Гранда е нестабилен и скорости над 160км в час в добавка с целите мостове си е доста некомфортна поне за мен.Гранда е автомобил прекрасен извън пътя и при тежки условия и добър на път.Тези коли от подписа ти са като бавареца - прекрасни на път и кръгла нула точно когато ти трябва джип.Всеки има вкус и потребности.Да изказваш обаче крайни мнения че това става или не става е меко казано като селско надхващане.Радвам се че си стигнал до позицията горд собственик с тези автомобили - явно те са това което ти върши работа.
      BMW X6

Коментар

Маринко погледнато реално се разбира какво имаш предвид. Според мен обаче сте(група хора и ти) в заблуда. Това че коли/джипове видимо по-евтини на пазара на употребяваните са ни по джоба за плащане и придобиване е точно ПОСЛЕДНИЯ фактор да си ги купим! Вече се обсъди много реално какви качества има Гранда, и каква цена струва да го купиш и притежаваш. Това че някой не отчита негови реални качества, а мрънка колко е поддръжката не е проблем на колата. Аз се занимавам професионално с автомобили, писна ми от "гъзари" купили(примерно) Ауди А6 2.5тди 2003-та за 3500лв с бол проблеми да квалифицират Ауди по-принцип и тн. При Гранда е същото купил си някой джип за 3000-5000лв с 1000 пазарлъка и после реве ли реве...Ама някой задава ли си въпроса колко струва НОВО първото на пазара 4х4 някакво? Не, а реално отправната точка е това.

Мнението ми не е целенасочено да се засегна на лична основа или нещо. Просто за мен така седят нещата.

Както от много време на сам повтарям, не можеш ли да купиш нови гуми на колата която караш, значи просто не е за тебе

Коментар

То това не се отнася само за ГЧ. Производителите правят съответната кола за определен диапазон от купувачи. Дори след определени години или пробег експлоатация да се наложат ремонти, то този производител е направил сметка, че за конкретните купувачи няма да е проблем да извядят няколко бона. А, че на нас българите ни идва скъпо, не е негов проблем. Много хора скачат на коли, поддръжката на които изисква наличието на финанси, което е в пъти над нивото им.
          М/у другото нови гуми реално купуват доста малък % от хората в БГ като цало, особено некаращите джипове, независимо от старите коли, които имат. И ако възможността да купиш нови гуми е определяща, дали въобще си за кола, то реално голяма част следва да са пешеходци. Защото наистина много хора трябва да си дадат цялата заплата за гуми.....а на някои няма и да им стигне. Не ги оправдавам, но истината е тази, а и всички си я знаем де.
          Последно редактирано от Dydo; 08-05-16, 17:31. Причина: Допълнение
          SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
            То това не се отнася само за ГЧ. Производителите правят съответната кола за определен диапазон от купувачи. Дори след определени години или пробег експлоатация да се наложат ремонти, то този производител е направил сметка, че за конкретните купувачи няма да е проблем да извядят няколко бона. А, че на нас българите ни идва скъпо, не е негов проблем. ...
            Цъ! Сметката на производителя е как да произведе колата с минимален разход на средства, материали и технологично време и му е през *** колко ще струват на клиентите ремонтите на коли извън гаранционен срок, закупени на вторичния пазар. За такива производителите са наточили яко брадвата. А скъпо идва не само на българите. Чети по американските форуми да видиш как вият като линейки от цените! В същност, ние имаме повече основания за оплаквания от цените, защото нашите са (грубо) техните х 2 ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Американецът вие, щото е дзифтар по дифолт и цепи центът, макар да може да си позволи ремонта и това да не го удари.....обаче явно му се види много. А на болшинството от нашенеца подобен ремонт може да се окаже месеци наред стЕгане на коланите до хващане на паяжина на wc-то. Няма какво да се залъгваме, истината е, че много от нас купуват коли, които не са им по джоба за поддръжка и с молитви да са попаднали на читав екземплар, на който да не се налагат тежки ремонти.
              SUV

Коментар

От двете години, като собственик на WJ V8 мога да кажа следното:

- Определено не съжелявам, че взех бензин, защото единственото което съм правил по мотора е да му сменям маслото навреме и 8бр. подмяна на свещи;
                - Карал съм го извън пътя достатъчно и смятам, че е проектиран доста добре. Със стандартното окачване съм позадрал един единствен път без каквито и да е щети по колата. Някои от местата, които съм минавал са били найстина гани;
                - Не ми харесва как вози кола с два твърди моста и за дълъг път или за ежедневна не е комфортно;
                - Изработката на някои части е нелепа като качество на материал, и като изработка като цяло. Но смятам, че това е по-скоро нарочно;
                - "Детски болести" колкото щеш;
                - Разхода на гориво е изключително голям, дори и нормален за подобен агрегат;
                - особено ме дразнеше, че няма място за краката под седалките, като си на втория ред.

В края на краищата си изпя песента, т.е. свърши си работата. Продадох го без да ми мигне окото, а семя да кажа, че беше в перфектно състояние, както изключим лекото захабяване от възрастта.

Да обобщя:

- евтин за придобиване - ДА
                - проходим - ДА
                - евтин за поддръжка - НЕ - подобен автомобил няма как да е с евтина поддръжка
                - комфортен - НЕ - просто колкот и екстри да му бутат или на 10г. вече не работят, или конкуренцията предлага 10 пъти повече.

Незнам дали пак бих си купил подобен автомобил, но със сигурност не бих си причинил да взема Дизел на 10++ години на ХХХХХХХ км + същите болежки!

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                  В края на краищата си изпя песента, т.е. свърши си работата. Продадох го без да ми мигне окото, а семя да кажа, че беше в перфектно състояние, както изключим лекото захабяване от възрастта.
                  Само не казвай, че си го сменил с "Киа" Но ще се радвам да науча с какво си го сменил?
                  В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    Може би не позна.
                    Аз съм единствения човек във форума, който е имал, притежавал, лични, всички разновидности на ГрандЧероки, без последния модел.
                    Щом при паркирани две 3.0 пред къщи, съм пътувал с 5.7 на бензин, значи може би има нещо.
                    И не е защото 5.7 е по-икономичен от 3.0. Не е и защото е по-бърз.
                    Да бе, то за това по филмите(дори и по американските) като видиш Grand Cherokee или Lada Niva в 99% от случаите им се случва нещо, меко казано, доста неприятно
                    РенеГАД
                    VW Golf V Variant 1.9 TDI
                    Honda HR-V 1.6i 4WD
                    "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнение
                      Да бе, то за това по филмите(дори и по американските) като видиш Grand Cherokee или Lada Niva в 99% от случаите им се случва нещо, меко казано, доста неприятно
                      "Лада Нива" в американски филм, освен ако не е сниман в "Бояна филмс" като разните "Expendables" напр., не съм виждал Дай пример за филм, дето на "Grand Cherokee" му се случва нещо неприятно?

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        "Лада Нива" в американски филм, освен ако не е сниман в "Бояна филмс" като разните "Expendables" напр., не съм виждал Дай пример за филм, дето на "Grand Cherokee" му се случва нещо неприятно?
                        Готово.
                        Уточнението за американските филми беше, защото там дизелови ГЧ няма, а не за Нива-та.
                        И искам да отбележа, че в момента говорим за надежността на колата, а не на проходимостта ѝ.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snapshot20070126182018hs2.2285.jpg
Прегледи:1
Размер:29.3 КБ
ID:5714894

Име:snapshot20070126182027ap0.7316.jpg
Размер:26.7 КБ
ID:5714895Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snapshot20070126182034sw6.9561.jpg
Размер:25.5 КБ
ID:5714896

Име:i005329.jpg
Размер:30.5 КБ
ID:5714897

Име:i816911.jpg
Размер:68.3 КБ
ID:5714898Натиснете снимката за да я уголемите

Име:breakdown30.4710.jpg
Размер:38.4 КБ
ID:5714907Натиснете снимката за да я уголемите

Име:breakdown31.103.jpg
Размер:44.9 КБ
ID:5714905Натиснете снимката за да я уголемите

Име:i648221.jpg
Размер:51.3 КБ
ID:5714908Натиснете снимката за да я уголемите

Име:i004264.jpg
Размер:53.0 КБ
ID:5714909Натиснете снимката за да я уголемите

Име:vlcsnap295074lq8.227.jpg
Размер:15.3 КБ
ID:5714910Натиснете снимката за да я уголемите

Име:vlcsnap209771um7.8427.jpg
Размер:13.0 КБ
ID:5714911Натиснете снимката за да я уголемите

Име:i091346.jpg
Размер:17.9 КБ
ID:5714912

Е, не се троши чак като "Москвич". Иначе категорията му е там някъде. Никой не го взима на сериозно и в родината му държавните служби го избягват (а там моделът #Кой е по-слабо застъпен, та няма друго оправдание). Аз взех първото, щото беше 1/2 на цената на другите 4х4 автомобили на пазара в момента (преди 6 години), а второто - защото първото много ме забавляваше. Второто се оказа още по-забавно. Да не говорим, че беше на цената на запазен "Логан"
                        Последно редактирано от mokanina; 11-05-16, 14:59. Причина: няма да добавям повече снимки, да не изям някой бан :D
                        РенеГАД
                        Honda HR-V 1.6i 4WD

Коментар

Готово.
                          ...
                          Това епизодични сцени ли са, или част от сюжета? Оцеляват ли пътуващите в злополучните джипки филмови героЙ или загиват мърцина?
                          Аз се присетих за няколко филма, дето на "Линкълн Навигатор", на "Кадилак Ескалейд" и една камара "Шевита" им се случват едни бели... Егати критерия!
                          По принцип във всяка филмова продукция, накрая на филма, при надписите, с дребни буквички пише кой е осигурил колите. Обикновено изискването е, ако в сценария има повреждащ се или катастрофиращ автомобил, да бъде от марка, различна от тази, на която е дилър осигуряващият колите. В замяна той предоставя и колата за трошене.

Коментар

Това епизодични сцени ли са, или част от сюжета? Оцеляват ли пътуващите в злополучните джипки филмови героЙ или загиват мърцина?
                            Аз се присетих за няколко филма, дето на "Линкълн Навигатор", на "Кадилак Ескалейд" и една камара "Шевита" им се случват едни бели... Егати критерия!
                            По принцип във всяка филмова продукция, накрая на филма, при надписите, с дребни буквички пише кой е осигурил колите. Обикновено изискването е, ако в сценария има повреждащ се или катастрофиращ автомобил, да бъде от марка, различна от тази, на която е дилър осигуряващият колите. В замяна той предоставя и колата за трошене.
                            Епизодични сцени Не! Цял филм специално за трошене на GC WJ/ZJ са направили.
                            Аз пък по принцип в спор с тебе нямам намерение да влизам, 'щото е безпредметно
                            Нещо изтърва да коментираш собствените си думи.
                            Последно редактирано от mokanina; 11-05-16, 15:33.
                            РенеГАД
                            Honda HR-V 1.6i 4WD

Коментар

Нещо изтърва да коментираш собствените си думи.
                              Вместо коментар мога да пусна последната сметка от ремонт на "Хемито" ми в сервиза на Еди Но-о-о-о-о чак такава радост джипомразците + гагичопочитателите в този форум не заслужават. Пък и ще вземе да умре от прекомерна радост някой от тях, да ми тежи на съвестта.

Коментар

Вместо коментар мога да пусна последната сметка от ремонт на "Хемито" ми в сервиза на Еди Но-о-о-о-о чак такава радост джипомразците + гагичопочитателите в този форум не заслужават. Пък и ще вземе да умре от прекомерна радост някой от тях, да ми тежи на съвестта.
                                Пускай,пускай, пък кой ще умирга е божа работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X