Обява

Свий
Няма добавени обяви.

черен пушек при Гранд Чероки 2,7 ЦРД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: черен пушек при Гранд Чероки 2,7 ЦРД

Цитирания разход предполагам е по борд компютър, реалния с литър нагоре. Въпреки това пак ми се струва чудесен разхода.

Хм много странно...Пушещ Гранд съм оправял с ремонт дюзи, но там и разхода беше по-висок(след ремонта се припокрива с твоя), но също менеше оборотите(от регулатор за налягане).
    1.Колко бара "клати" налягането в горивния колектор(рейла) студен и топъл? Да кажем че всичко над +/- 4-5 бара според мен е много.
    2.Тест за обратно количество гориво на дюзите правен ли е? Трябва да са еднакви, и да не потекат веднага. Една дюза може да прави мизерията която наблюдаваш, а като знам как се вадят
    3.При напъване до ламарината на 3-та или 4-та на изкачване гасне ли?
    4.Пауър бокс, или чип?

Коментар

На колко години е джипа и правено ли е нещо по гърнетата ?Може да са позадръстени...а щом пуши нередовно и катализатора с тях...
      BMW X6

Коментар

Няма чип, а дюзите са сваляни преди да го купя това установих тъй като е рязано купето за да извадят петата дюза. Не гасне и си има перфектен ряз. Забелязах, че оборотите ги мени като се включва една шайба отпред на двигателя. За гърнетата не съм се замислял защото има сила

Коментар

Първоначално публикуван от ivailo7406 Преглед на мнение
          ........Забелязах, че оборотите ги мени като се включва една шайба отпред на двигателя .....
          С това трябваше да започнеш - при включване на периферни агрегати като виско-печка, климатик и т.н. компа вдига оборотите на ДВГ и съответно ги сваля при изключване на тези агрегати.

Коментар

Ама си пуши днес вече го вкарах в бокса да видят вихровите клапи Ще пиша след това

Коментар

Офф, сагите продължават. Сменихме машинката на управление на "вихровите клапи", /сега клапите се движат, моята беше блокирала/, но пушенето остава. Някой може ли да ми каже освен отдушника за картерните газове, който съм го сменил преди два месеца с нов има ли друг отдушник. прави ми впечатление че въпреки, че е сменен скоро отдушника, маркуча който излиза от него е омаслен и се стича течност по него чак до турбината. По средата на този маркуч има датчик там е най омаслено и се стича надолу

Коментар

Високи нива на картерната вентилация се дължат на износени сегменти! Все си мисля дори проблема ти да беше ниска компресия, че последното което щеше да виждаш е черен пушек на празен ход.

Коментар

Извинявай не те разбрах сега сегменти ли да са

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                  Високи нива на картерната вентилация се дължат на износени сегменти! Все си мисля дори проблема ти да беше ниска компресия, че последното което щеше да виждаш е черен пушек на празен ход.

Коментар

Течове от карт.вентилация обикновено са симптом за тръгнали сегменти,износени цилиндри/бутала...Не вярвам да си го докарал до там обаче! Според мен нещо се изпуска. Защо не вземеш ЕЛМ27 адаптер и не следиш колата докато я караш.

Пак да питам колко се колебае реалната стойност на налягането в рейла? Според мен регулатор за налягане може да е причина донякъде за проблема. Даже направо ако можете понеже е трудно достъпен сменете с друг от колега за тест. Не всички проблеми по колата могат да се обяснят, а това че ги разбираме е много различно от това да ги оправиме

Коментар

благодаря ти ще го сменя за проба Между другото вчера се загледах и взех да се вторачвам че при подаване на газ изпушва повече от необходимото Ще помоля майстора да ми каже колко е налягането в рейла, ако го е мерил, ако не ще го накарам да го измери и ще пиша Най интересното е, че при този проблем би трябвало трудно да пали а при мен си е супер като часовник
                      Последно редактирано от ivailo7406; 14-05-16, 11:53.

Коментар

Снощи с майстора свалихме маркуча от въздушния филтър до турбото Напръска дебитомера с спрей и после го позачисти сега не пуши. Дали пък няма да се окаже от него само той не беше сменян

Коментар

Напълно възможно според мен. Макар, че би трябвало да е оказало влияние върху разхода.
                          Въпроса е дали няма нещо, което да го зацапва пак.
                          WG 2.7 CRD

Коментар

Ще го следя, освен да го зацапва турбото

Коментар

Или отдушника за картерни газове
                              Еди Рангелов : 0885 088 444
                              Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Стана дълга темата, но точно това сега правих отдушника за картерни газове го купих преди два месеца по номера съвпада със стария. Обаче стария причината да го сменя беше че предишния собственик беше го отвивал и лепил със силикон вместо двете кръгли уплътнения и част от този силикон беше влязъл в единия - предния отвор на двигателя за картерни газове и от там вадихме парчета от силикона. Съответно изпаренията няма как да се оттичат сега се надявам всичко да е ок

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X