Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблемче ZJ 5.2 1998

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблемче ZJ 5.2 1998

Осмака може да падне под 20 само на дълът път, аз съм около 22 на градско
    ZJ 5.9 (x3.5)

Коментар

Колега привет и от мен. Аз имах подобен проблем с промяна на оборотите при спиране на светофат или завой или просто при спиране. Все падаха до 0 и гаснееше. Как реших проблема аз! Ходих на диагностика, излезна ми някаква грешка на някакъв датчик в скоростната кутия ( нивомер , не помня вече ). Та хич не го погледнах това. Първо си смениш двете клеми на акумулатора с нови. Задължително ги виж как е връзката. При мен едната беше скъсана малко и след като я смених. По - добре се държи мотора. Не мени обороти. След това проверих маслото в скоростната кутия ... оказа се малко и долях 1-2 литра. Тотално се оправи. Сега вече със сменени свещи,кабел и всички масла и филтри, които съществуват е много добре. Само газовата от време на време ми прави проблем, но я карам на изживяване с слагам нова. Дано съм помогнал доколкото мога

Коментар

Това с клемите колега,мога да го направя.Акомулаторът ми взе да пада за денонощие ще го сменям и него.Скоростната кутия ми е изцяло ревизирана.

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
          При продължително каране на газ компа си променя настройките и така нататък,дълго е за обяснение.Звънни ми дати дам координати .И аз съм от Добрич 088991859 Петков
          Колега Петков,забравил си една цифра от телефонния номер :-)

Коментар

Ти опита ли това дето ти казах да дръпнеш захранване на бензиновата помпа, да покараш 15-30 минути и да видиш след възстановяване на захранването на бензиновата помпа след директно запалване проблема има ли го? Дюзите ти според мен не течат а само пикат което е по-лека фаза на същия проблем. Другия сценарии е да имаш проблем с газова дюза. Сигурен съм че проблема е около това нещо защото сам казваш че ст.мотор отваря толкова че да се чува. Няма друга причина да прави така и оборотите да не са 2000+ ако няма повече гориво от необходимото.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
              Ти опита ли това дето ти казах да дръпнеш захранване на бензиновата помпа, да покараш 15-30 минути и да видиш след възстановяване на захранването на бензиновата помпа след директно запалване проблема има ли го? Дюзите ти според мен не течат а само пикат което е по-лека фаза на същия проблем. Другия сценарии е да имаш проблем с газова дюза. Сигурен съм че проблема е около това нещо защото сам казваш че ст.мотор отваря толкова че да се чува. Няма друга причина да прави така и оборотите да не са 2000+ ако няма повече гориво от необходимото.
              Не колега не съм пробвал поради простата причина че майсторите ми излязоха в отпуск,а аз сам не мога да се справя.След като започнат работа ще го пробваме,да видим какво ще стане.Благодаря за отзивчивостта.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X