Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблемче ZJ 5.2 1998

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблемче ZJ 5.2 1998

Здравейте колеги,джипа е на 90 хиляди км много добро състояние,страхотна машина.Имам го от 5 месеца проблема е следния,паля тръгвам започва едно придърпване давам газ забива мисли и се наема отведнъж карам 200км. няма проблеми върви като дивак спирам го за малко,паля пак прекъсване предърпване,стрескам го с повече газ наема се и хуква.Сменях стъпков мотор 200лв.като чели за начало малко се пооправи сега пак даже гасне понякога като намаля много да завивам оборотите падат много и така.Прави го на газ и на бензин няма разлика.Като го запаля и оставя да работи на място,мотора работи 1 мин супер,после започва да си променя звука каточели 2,3 цилиндъра спират да работят и така да кажем минута после си влиза в нормален работен режим и може да изгори резервоар без без да прекъсне.Какво може да е?Дайте съвет,майстора ми каза че може да са кабели или свещи ама все няма време да го пгледне.Много дразнещ проблем.

От: Проблемче ZJ 5.2 1998

Като за начало що не му направиш една диагностика.Пък ако можеш да постнеш и снимка на ZJ на 90к километра ще ми е интересен да го видя пък и на други колеги предполагам.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

Имаше наскоро идентичен проблем с друг автомобил. Оказа се ламда сонди, проблема се установи чрез следене показанията на сондите в реално време, трябва си диагностика..Не бързай с кабели и свещи, ако проблема е там, няма как да не работят само по една минута, една минута след запалване..
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photofacefun_com_1459071390.jpg
Прегледи:1
Размер:37.3 КБ
ID:5707962

Коментар

Ето и снимки!
          Прикачени файлове

Коментар

Да колеги ще кача снимки,а за ламда сондата,като сменях маслото на дифа,и остановихме че кабела на ламдата е скъсан и майсторите ми го вързаха,но проблема си остана.Има ли начин да се премахне ламдата тъй като искам да махам и катализатора.Те даже май са две ламди сонди?

Коментар

Още снимки на клуба
              Прикачени файлове

Коментар

Ако мотора е същия като преди 95 г. е с една сонда обаче дори и да не работи сондата
                няма да са такива симптомите.По вероятно TPS или MAP да има проблема защото са 'важни'
                Иска се мерене или диагностика......

Коментар

Първоначално публикуван от oboPoTeH Преглед на мнение
                  Ако мотора е същия като преди 95 г. .......или MAP да има проблема ....Иска се мерене или диагностика......
                  Мотора е същия, компютъра и кутиите са различни (и управлението им)
                  За МАР-а и диагностиката съм съгласен + оглед за смучене на въздух........
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от BigHill Преглед на мнение
                    Здравейте колеги,джипа е на 90 хиляди км много добро състояние,страхотна машина.Имам го от 5 месеца проблема е следния,паля тръгвам започва едно придърпване давам газ забива мисли и се наема отведнъж карам 200км. няма проблеми върви като дивак спирам го за малко,паля пак прекъсване предърпване,стрескам го с повече газ наема се и хуква.Сменях стъпков мотор 200лв.като чели за начало малко се пооправи сега пак даже гасне понякога като намаля много да завивам оборотите падат много и така.Прави го на газ и на бензин няма разлика.Като го запаля и оставя да работи на място,мотора работи 1 мин супер,после започва да си променя звука каточели 2,3 цилиндъра...................................................
                    .......................................................
                    ...........................
                    След като промени оборотите ( 1мин. на място), смърди ли на неизгоряло гориво, чак и на очите да пари ?
                    Eвгени Филчев
                    Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Здрасти колега,да ме насочиш към някой да помогне с диагностика и каквото е необходимо да се направи?Гледам че сте от Добрич затова се обръщам към вас.

Коментар

Да след като започне да прекъсва смърди на не изгоряло гориво,не съм усетил да пари на очите.Ще видя какво ще ми кажат на диагностиката.Моля някой ако е имал същият проблем да помогне като сподели.Естествено ако аз го разреша,ще споделя какъв е проблема.Може ли да е от датчик на разпределителният вал.

Коментар

Първоначално публикуван от BigHill Преглед на мнение
                          .Може ли да е от датчик на разпределителният вал.
                          Не.
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

При продължително каране на газ компа си променя настройките и така нататък,дълго е за обяснение.Звънни ми дати дам координати .И аз съм от Добрич 088991859 Петков

Коментар

Здравейте колеги,днес ходих на диагностика при един приятел.Излезна ми грешка p0505 и аутодата показа стъпков мотор.Той е чисто нов на има няма 2 месеца,дали грешката е останала от стария,повреден стъпков мотор или незнам вече.Изтрихме я и сега ще гледаме но съм обеден че няма да се оправи.Ще звънна на колега от форума да видим какво ще ме посъветва.А моторчето е купуване от вестауто 200лв.възможно ли е да се е прецакало?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X