Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблемче ZJ 5.2 1998

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблемче ZJ 5.2 1998

Първоначално публикуван от BigHill Преглед на мнение
    Да след като започне да прекъсва смърди на не изгоряло гориво,не съм усетил да пари на очите.Ще видя какво ще ми кажат на диагностиката.Моля някой ако е имал същият проблем да помогне като сподели.Естествено ако аз го разреша,ще споделя какъв е проблема.Може ли да е от датчик на разпределителният вал.
    Имах подобен проблем и понеже преди това си удавих двигателя(майсторски), си взех друг. Проблема си остана(... разхода около 100/100) ! .....Пробвай с разкачане на ламбд-сондите(от жаковете), ако 'газовете' се оправят означава - ламбд-сонди за смяна(или / и катализатор), ако изчезнат кофтито газове но пък забиването си остане, като нищо може да се окаже крива/и биела/и.
    От стъпковият мотор, според мен, може да имаш проблеми на студен двигател, или климатик.
    Eвгени Филчев
    Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
      Имах подобен проблем и понеже преди това си удавих двигателя(майсторски), си взех друг. Проблема си остана(... разхода около 100/100) ! .....Пробвай с разкачане на ламбд-сондите(от жаковете), ако 'газовете' се оправят означава - ламбд-сонди за смяна(или / и катализатор), ако изчезнат кофтито газове но пък забиването си остане, като нищо може да се окаже крива/и биела/и.
      От стъпковият мотор, според мен, може да имаш проблеми на студен двигател, или климатик.
      Ок и това ще го имам в напредвид колега,разходът ми за този мотор е учудващо добър 20,22 газ градско,мисля че не е ламда или биела,според мене не знам как но имам чувството ,че меши газ със бензин моментно става нещо и после се оправя ще видим какво ще излезе.Благодаря за съдействието.

Коментар

Ако не бързаш ,Събота или Неделя мога да погледна туй-онуй.
        ПП- Имаш ЛС

Коментар

Първоначално публикуван от oboPoTeH Преглед на мнение
          Ако не бързаш ,Събота или Неделя мога да погледна туй-онуй.
          ПП- Имаш ЛС
          Ок ще се чуем колега.

Коментар

Все още нямам решение на проблема.Сменяхме всички кабели свещи стъпка мотор и си глъхне когато си поиска дори си огасфа от време на време ма някой стоп направо незнам.Кабела на бобината беше проблемен,смените го значителни се подобри работата на мотора но това глъхне и гасене така и не разбрахме от къде идва,направо незнам вече!Дайте идея прави го и на газ и на ⛽.

Коментар

"Течащи" дюзи? Имаше описан подобен проблем тука.
              ZJ 5.9 (x3.5)

Коментар

Какво общо имат дюзите с газта?
                Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                SSang Yong Kyron 2.0xdi
                Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Все още нямам решение на проблема.Сменяхме всички кабели свещи стъпка мотор и си глъхне когато си поиска дори си огася,от време на време на някой стоп направо незнам.Кабела на бобината беше проблемен,смените го значителни се подобри работата на мотора но това глъхне и гасене така и не разбрахме от къде идва,направо незнам вече!Дайте идея прави го и на газ и на ⛽.
                  Между другото да спомена че глъхне за около 10,15 сек.после минавам 1000 км.няма проблем.Въна ли ключа да го Галя след малко паля пак се появява за малко и изчезва проблема,направо голяма комедия.

Сега смятам да сменя МАР и да проверя вакумите да не дърпа въздух от някъде.Диагностика на АГУ ми излезе проблем в единия инжектира триене на грешка сега е ок.На Елком излезе грешка Ланка,триене пак излиза.Може ли да е от ландата?

Коментар

Може да се дави от много гориво...
                    Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Първоначално публикуван от valkiller Преглед на мнение
                      Може да се дави от много гориво...
                      Или му е малко горивото с този разход 20 на 100, че те по книга му дават 23-24 на бензин, на газ е 20 процента отгоре съми смятаите.

Коментар

Проблемът при ход на бензин и на газ може да е различен, а течащи дюзи при този двигател се хващат лесно.
                        ZJ 5.9 (x3.5)

Коментар

Ако е течаща дюза,ще го прави , постоянно.За разхода съм доволен и горивото си му стига.Този мотор с 5 степенна кутия като моята му дават разход под 20.

Коментар

5 степенна
                            5 степенна ......ибааааа
                            44 RE
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              5 степенна ......ибааааа
                              44 RE
                              Дядо Владо е прав 44 RE 4 степенна.

Коментар

V8 с разход на газ 20 градско е много съмнително. При мен разхода е 24-25 в града а мотора е с литър и половина по-малък. Да не би да ти гори бензин и газ едновременно?
                                Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X