Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за автоматичните скорости

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за автоматичните скорости

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
    Точно пък платката няма общо със контрата за паркинг.Електромагнитно устройство е¡
    Така ли? А какво управлява ел. магнитното устройство?

" ... трудно вкарва на "P". Трябва да се изчака известно време на свободна, на място и след това влиза като докато натискаш размърдваш лоста наляво-надясно."

"Това с паркинга е популярна болежка, става от една глупава платка под скоростния лост в повечето случи. Щом включва не я закачай че струва неприятни пари. Някои ги рециклират ма пак не е безплатно."
    Последно редактирано от mokanina; 27-02-16, 13:56.
    РенеГАД
    VW Golf V Variant 1.9 TDI
    Honda HR-V 1.6i 4WD
    "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Педала на спирачката!

Коментар

Педала на спирачката!
        Какво по точно? Стоп машинката или нещо друго.

Коментар

Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнение
          Скоростите изброени от 4 до 1 не са типтроник, а максималната скорост/предавка до коята позволяваш на колата да превключва - Ако си забравил лоста на 3 при тръгване ги изрежда 1, 2 до 3-та .

Сега видях, че колегата го е написал преди мен.

"Мога ли ползвам 2 и 3 примерно за намаляне на скоростта както при ръчните?"
          Аз понякога го правя този номер, но не знам дали наистина ще си потроша АСК по този начин - и на мен ми е 1ва кола с автоматични ...

D значи "drive"(карам), според мен и WG няма типтроник и когато съм по баир не ми сваля предавка надолу при натискане на спирачка.
          Аз съм с Quadra-Drive.

п.п.
          Сега ми хрумна един тъп въпрос - Ако някой разсеян шофер бутне ръчката на "R"/reverse/задна скорост има ли някаква защита АСК или си директно си заминава?
          Също така - колко литра е резервоара на гранда, понеже вчера побра 80 литра, а аз знам, че е 78
          Другият път си потърси 2-та литра
          Grand Cherokee WJ
          Dodge Caliber
          E 430 4-matic-T(S210)
          GLK

Коментар

Не можеш да включиш без да искаш на задна,без палчето на лоста.
            Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
            0888854582
            Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
            Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

А дори и да си голям инат, и някакси да успееш да избуташ лоста на "R" (задна) пак няма да включи задна докато колата не спре и да е в покои.

Коментар

Не е задължително да е в покои. Аз съм включвал задна при много ниска скорост около 3-4 км/ч. Обикновено се случва когато спирам плавно и не изчаквам да спре напълно.Същото важи и за "P" (паркинг).

Коментар

Първоначално публикуван от gogo6070 Преглед на мнение
                  Не е задължително да е в покои. Аз съм включвал задна при много ниска скорост около 3-4 км/ч. Обикновено се случва когато спирам плавно и не изчаквам да спре напълно.Същото важи и за "P" (паркинг).
                  За задна предавка може и да не е съвсем задължително, но за "P" (паркинг) избягвай да го правиш, ако искаш да имаш здрава система за блокиране на кутията при паркиране. Заключването е един метален пин, който влиза в едни прорези и блокира въртенето в кутията, но не е кой знае колко здраво. Даже в User manual-а пишат при паркиране, първо да се задейства ръчната спирачка и тогава да се превключи лоста в позиция "P" за избягване на натоварването в този възел.
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от gogo6070 Преглед на мнение
                    И как държиш спирачката за да включиш лоста, като колата се движи с 3-4 километра, ако е за експеремент може и да го напрайш от 10-я път, ама недеи да пишеш глупости.

Коментар

Така, както и с 30-40 и със 130-140.
                      При скорост 3-4км/ч и лекп натисната спирачка съм включвал на задна не един път, от бързане. Виж на паркинг да включиш при тази скорост си е проблем, не че не е възможно.
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Педала на спирачката!
                        Добре де, питам, не ми се карай
                        Какво е решението на проблема с невлизането на P ?
                        РенеГАД
                        VW Golf V Variant 1.9 TDI
                        Honda HR-V 1.6i 4WD
                        "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Първоначално публикуван от Interceptor Преглед на мнение
                          Пробвах предавките от 1 до 4 и всичко е ОК. Много са полезни и благодаря за информацията!

Сега имам друго питане.. Отново тъй като ми е първи автомобил автоматик...
                          При включване на D или R усещам че минава около 1-2 секунди от момента в който съм превключил лоста и усещам като леко бутване. Явно че кутията се превключва и от това идва побутването, но нормално ли е това и да има закъснене?
                          Според мен не. Същинското превключване при смяна D<->N и R->N(не е необходима спирачка или натиснат страничен бутон) се случва сигурно за 1/10 от сек., поне при мен. Може би не е зле да погледнеш маслото, като количество и качество.
                          WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнение
                            Добре де, питам, не ми се карай
                            Какво е решението на проблема с невлизането на P ?
                            Вътре в шифтъра има петле пластмасово , което се износва и заклинва от време на време или постоянно разглоби почисти и ............. !!!
                            Еди Рангелов : 0885 088 444
                            Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                              И как държиш спирачката за да включиш лоста, като колата се движи с 3-4 километра, ако е за експеремент може и да го напрайш от 10-я път, ама недеи да пишеш глупости.
                              Не я държа , а я натискам с крак (плавно) , ако я държах може би и 10 опита щяха да са ми малко.

Коментар

Знае ли някой дали има някаква регулировка на педала на спирачката или пък е друг проблема?От как съм взел джипа от година и половина вече при превключване от P на D няма проблем,но обратно не е така.Първо стигам до R ,нещо запецва и като ръчна пак влиза на P.Струва ми се ,че не натискам достатъчно силно педала на спирачката.Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем моля да сподели,че вече много ме дразни��
                                Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
                                Subaru Forester 2.0 d 2010
                                Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X