Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за автоматичните скорости

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за автоматичните скорости

Благодаря за отговорите колеги, ориентирах се за какво става въпрос.
    Жената ме изяде че не може да намаля със скоростите.. така е свикнала, нооо ще свикне със спирачката ако иска да го кара ...
    "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Сега в снега си карам на ръчно избиране на скоростите, особено при спускане и автомобила се държи много по адекватно. Мразя спирачките при спускане. Не вярвам скоростната кутия да се счупи толкова бързо, при няколко дневно каране годишно.
      Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
      SSang Yong Kyron 2.0xdi
      Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
        За задна има ограничител в шифтъра , трябва да натиснеш спирачката за да одвободи от N , може да избираш предавки , слагаш на 1 ускоряваш колкото искаш или може и слагаш на 2 ..... и т.н. , обратно (низходящо) също може .При други автомобили е с местрне на лоста в ляво и дясно ефекта е същия .Дроба е прав до някъде , ако сложиш на 2 и потеглиш ще включи до 2-ра в движение може да върнеш на 1-ва и ще намали .
        Имали сме клиенти които карат Мерцедес основно на тип троник за кеф и скоростите са за ремонт доста по-рано , не се повреждат веднага !
        То типтроника е ясен че не е добре да се кара на ръчен режим.
        Ама човека пуснал темата няма типтроник а най обикновен автомат с ръчно задаване на най-висока предавка.
        Аз пък твърдя че употребата на този режим не поврежда автомата.

Карайте си спокойно по надолнището леко спирачка и изреждане надолу с изчакване.
        Поздрави.
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

И някои включват на задна без пипане на спирачката при ниска скорост та и от задна на Д си включват пак така.Е не е като да я лашкаш с ръчните в снега ма ако си бърз пак става,последно пробвано преди 5 дни в планината и нищо и няма,трябват и само задни гуми пак.

Под малка скорост имам в предвид едни 3-5 километра в час,на магистралата със 130 на задна няма да включи колко и мерак да вложи човек.

ограничаването с лоста до някои предавки няма как да е по-добре за автомата ма поне аз за около 300 000 на различни модели все още проблем с автомат нямам,биеш на 4та да държи в обороти и да не я чакам да включва при изпреварване да речем,това става и с около 160-170,включва си нормално.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Пробвах предавките от 1 до 4 и всичко е ОК. Много са полезни и благодаря за информацията!

Сега имам друго питане.. Отново тъй като ми е първи автомобил автоматик...
            При включване на D или R усещам че минава около 1-2 секунди от момента в който съм превключил лоста и усещам като леко бутване. Явно че кутията се превключва и от това идва побутването, но нормално ли е това и да има закъснене?
            "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Interceptor Преглед на мнение
              но нормално ли е това и да има закъснене?
              Нормално е!
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Interceptor Преглед на мнение
                При включване на D или R усещам че минава около 1-2 секунди от момента в който съм превключил лоста и усещам като леко бутване. Явно че кутията се превключва и от това идва побутването, но нормално ли е това и да има закъснене?
                Нормално е, ако не ти се чака и дадеш газ ще има и ритник
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Едно питане и от мен. Защо по някой път не иска да включи на "Р"? И се налага да размърдам лоста напред и назад и по–някое време влезе в "Р". Колата е 2.7срд.

Коментар

Първоначално публикуван от svetos Преглед на мнение
                    Едно питане и от мен. Защо по някой път не иска да включи на "Р"? И се налага да размърдам лоста напред и назад и по–някое време влезе в "Р". Колата е 2.7срд.
                    P - то е един щифт вътре в кутията който я блокира.
                    Нормално е когато спреш и си натиснал крачната спирачка да влиза свободно.
                    Най вероятно този щифт си има някакъв проблем.
                    Другия вариант е жилото да се е разхлабило и тогава да не може да уцели точната позиция.
                    Абе добре е да я заведеш на майстор.
                    VW Golf VI variant

Коментар

Интересното е , че като я карам всеки ден няма проблеми. Престои ли няколко дни проблема се появява и то не всеки път, ако е механичен би трябвало да е постоянен.Маслото е на около 30 000км. нивото е в рамките на нормалното.

Коментар

Първоначално публикуван от svetos Преглед на мнение
                        Защо по някой път не иска да включи на "Р"? И се налага да размърдам лоста напред и назад и по–някое време влезе в "Р". Колата е 2.7срд.
                        Не иска да влезе механично, или не иска да индикира, че на това курник лоста е малко електронен + механиката?
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не иска да влиза механично!И при мен го прави понякога...

Коментар

Не иска механично.

Коментар

Някой ми беше казал, че проблема е в някаква платка, която е цифра.
                              Щом превключва не я пипайте.
                              И аз съм със същия досаден проблем ....
                              РенеГАД
                              VW Golf V Variant 1.9 TDI
                              Honda HR-V 1.6i 4WD
                              "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнение
                                Някой ми беше казал, че проблема е в някаква платка, която е цифра.
                                Щом превключва не я пипайте.
                                И аз съм със същия досаден проблем ....
                                Точно пък платката няма общо със контрата за паркинг.Електромагнитно устройство е¡

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X