Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee Overland 3.0CRD 2007 Странен и внезапен проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Grand Cherokee Overland 3.0CRD 2007 Странен и внезапен проблем

Сега, до тук говорехме малко на ангро. Темата, обаче се разви в посока, че трябва да се говори точно.
    Направих някои справки в КР системата на Бош и в техническото ръководство на тоя джип.
    Положението е следното:
    Това е второ поколение КР система на Бош. Това второ поколение система използва две изпълнителни устройства за регулиране на ВН - дозиращ клапан на помпата ВН и клапан регулатор на горивната релса. Най общо казано, това се прави за да няма загуби, тоест икономии.
    На тоя джип, за подкачване на горивото в системата на НН се използва ел. помпа в резервоара, от която горивото се подава към помпата ВН. В системата на НН има клапан регулатор - в ръководството го дават в топливната защита на резервоара.
    ЕБУ знае във всеки един момент количеството гориво което трябва да се впръсне във всеки един цилиндър и от там започва да регулира налягането в двата контура на горивната система - НН и ВН. Чрез клапан регулатора на контура НН, подава точното количество искано гориво на контура ВН. Чрез дозиращия клапан подава точното количество искано гориво към трите помпени елемента на помпата ВН и от там точното количество искано гориво към горивната релса, респективно инжекторите.
    Като се използва думата "точно" трябва да се има в предвид, че са възможни отклонения в някакви граници, само в положителна посока, тоест подаване на по големи количества. В случай на такива отклонения е предвиден клапан регулатора на горивната релса.
    Толкова според книгите, от тук натам може само да се расъждава.
    Последно редактирано от Аndro 160; 17-12-15, 18:18.

Коментар

Към автора - как тези майстори ти ремонтират колата, като нямат представа как работи системата? Имам чуството, че подобни майстори четат форума и после обяснват на клиентите си как много ги разбират нещата...

Ръждата може да е от самото гориво - по европеиски изисквания в нафтата се добавя био дизел. След престои 2-3 месеца буквално се вкисва - става с висока киселинност. След смяна на ръждясълите детайли, те отново ръждясват от самата нафта...
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Ръжда може да се получи също от наличие на сяра в горивото...Разяжда всичко и изглежда като ръжда но всъшност са язвички по повърхността на елементите.Получава се от каране с котелно гориво обикновено.Не съм имал личен дизел от години поради качеството на горивата в България...
        BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          т.1 Обявявам "коледни празници" - така съм се зарил с коли, че тази и другата седмица не приема "патологии"
          т.2 (по-важна от т.1) продължавам да не разбирам от дизели
          т.3 auto_marin за пътна помощ. Платформата му е натоварила толкова строшени джипки, че вече го прави сама, той само гледа от страни :-)))
          т.4 да се провери за избягала центровка.....
          По точка 1 , и аз спирам работа , весели празници момци !!!
          Еди Рангелов : 0885 088 444
          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
            Имам чуството, че подобни майстори четат форума и после обяснват на клиентите си как много ги разбират нещата......
            За това си ужасно прав. Наслушал съм се на "бисери"

Да питам, мислият ли "дизелджиите" тук, че при здрав мотор и липса на гориво със старт спрей няма да припали?
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              За това си ужасно прав. Наслушал съм се на "бисери"

Да питам, мислият ли "дизелджиите" тук, че при здрав мотор и липса на гориво със старт спрей няма да припали?
              Владо, старт спрей е за подпомагане на стартирането, тоест, поради някаква причина - ниска компресия, ниско налягане и др, да усили тези параметри, и да се стартира ДВГ.
              Тук няма гориво и може само да изкюфка, тоест да запали един - два цилиндъра и до там.
              А може и да не е от гориво, тоя ДВГ може да не пали от маса неща.

Коментар

Колеги, джипа вече е в движение и всичко е наред. Да обновя малко ситуацията. Значи поне при мен, проблема беше комплексен. Помпата (ГНП) ремонтирана, клапана за ниско налягане на горивото -нов, както и прекъснат кабел в инсталацията. След отстраняването на тези проблеми, джипа запали. Исках да спомена за колегите, които може евентуално да срещнат подобен проблем. Когато джипа се повреди, му проверихме налягането в рейла и то беше изключително ниско, което ни наведе на мисълта, че причината в непаленето е недостиг на гориво. Е оказахме се прави, клапана за ниското налягане, беше изгорял, дали в резултат на прекъснатия кабел в инсталацията, това немога да кажа. Помпата също имаше нужда от ремонт, поради лошото и състояние. Весели празници на всички и живи и здрави!
                "По-лошо от това да не знаеш, е глупостта да си мислиш че знаеш"

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                  Ръжда може да се получи също от наличие на сяра в горивото...Разяжда всичко и изглежда като ръжда но всъшност са язвички по повърхността на елементите.Получава се от каране с котелно гориво обикновено.Не съм имал личен дизел от години поради качеството на горивата в България...
                  Колега, приказвахме на тази тема с моя човек и той ясно обясни, че е виждал резултата от Био-Дизела и знае как изглежда, НО определено при мен е имало повече ръжда от нормалното, като пак казвам както и в един от предишните ми постове, че това най-вероятно се дължи на дългият престой на автомобила някъде и съответно както и ти каза месец-два та и повече и резултата е налице. Поздрави!

Коментар

А така , е сега Сашо може да се наслади на празниците
                    Еди Рангелов : 0885 088 444
                    Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от JEEP_WK3.0CRD Преглед на мнение
                      Колеги, джипа вече е в движение и всичко е наред. Да обновя малко ситуацията. Значи поне при мен, проблема беше комплексен. Помпата (ГНП) ремонтирана, клапана за ниско налягане на горивото -нов, както и прекъснат кабел в инсталацията. След отстраняването на тези проблеми, джипа запали. Исках да спомена за колегите, които може евентуално да срещнат подобен проблем. Когато джипа се повреди, му проверихме налягането в рейла и то беше изключително ниско, което ни наведе на мисълта, че причината в непаленето е недостиг на гориво. Е оказахме се прави, клапана за ниското налягане, беше изгорял, дали в резултат на прекъснатия кабел в инсталацията, това немога да кажа. Помпата също имаше нужда от ремонт, поради лошото и състояние. Весели празници на всички и живи и здрави!
                      Заради клапан ниско налягане ви липсва високото налягане ?

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        Заради клапан ниско налягане ви липсва високото налягане ?
                        Колега, не мисля че от него е липсвало високото налягане, по-скоро съм склонен да вярвам, че неговата неизправност е рефлектирала върху работата на системата. Факт е че джипа в момента е в движение слава богу, помпата си личи, че е сваляна и маркирана след ремонта. По-склонен съм да вярвам, че прекъснатият кабел и помпата са по-вероятни причини за непаленето на джипа, отколкото този клапан, но не съм майстор, нито квалифициран диагностик за да изявявам становища.

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                          А така , е сега Сашо може да се наслади на празниците
                          Да, малко по-спокойно ми е, но въпреки това ще звънна на Еди след празниците, да го посетя за експертно мнение по някои въпроси, когато е удобно. Весели празници пожелавам!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 163,279 в 01:07 на Днес.

Зареждам...
                          X