Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee Overland 3.0CRD 2007 Странен и внезапен проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Cherokee Overland 3.0CRD 2007 Странен и внезапен проблем

Здравейте колеги, случи се нещо лошо, странно и непредвидимо. В петък вечерта се прибирам от работа, паркирам си колата, всичко 6+. В събота сутринта се качвам, давам на контакт светва си лампата на подгревните свещи, загасва, тръгвам да паля стартера върти здраво, но колата не запалва. Пробвах 4-5 пъти, резултат никакъв. Свалих минуса на акумулатора, закачих го след 10 минути, пак проба и резултата същият. Викнах един приятел, даде ми ток, колата върти но не пали. С пътна помощ я закарах в сервиза на мой приятел и след проверка остановихме, че налягането в рейла е ниско, помпата за високо налягане я ремонтираха, вчера я монтираме проба, пак не пали. Пропуснах да кажа, че в събота и със спрей не палеше. Вчера поне е запалила със спрей за секунда, две и гасне. Грешки в компютъра няма! Не ми го побира главата вече, какво се случва? Ако някой колега е имал подобни премеждия моля да сподели какво да правя. Датчика на коляновият вал е проверен, записва обороти и реагира при палене. Горивният филтър е сменян скоро и е също ок. Още нещо странно, което забелязах е че докато се опитвахме да я запалим в събота след многократните опити за палене, по време на едно от въртенетата на стартера изписа на екранчето Service 4wd system и после изчезна, а в компютъра грешка няма. Говорих с Еди Рангелов, обясних му ситуацията и това, че с две думи колата е на трупчета, беше ми много полезен като ми даде насоки какво да гледам и да проверявам, за което съм му изключително благодарен и признателен. Но практически джипа е на трупчета в момента и не е в движение, вече платих една пътна помощ, ще ми се да мина без втора такава при възможност. Ще съм ви много благодарен за съвети и мнения по въпроса!
    "По-лошо от това да не знаеш, е глупостта да си мислиш че знаеш"

От: Grand Cherokee Overland 3.0CRD 2007 Странен и внезапен проблем

Туй ще да е някакъв електрически проблем. Плащаш втора пътна помощ и при Еди.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Туй ще да е някакъв електрически проблем. Плащаш втора пътна помощ и при Еди.
      Колега, направо в чудо се видях. Реално няма причина да не пали, но уви вече 5 дни съм без кола. Започвам да се чудя дали направих правилният избор с тази марка и с този джип. Досега, от всичките 5 автомобила които съм имал, това е първият с такъв мистериозен проблем. Благодаря ти за отговора, Еди май изглежда като единственото надеждно решение.

Коментар

Еди обикновено е решение. Ще му помогнеш обаче, ако спреш опитите със стартов спрей.

Коментар

Ако не затваря регулатора за налягане Y74, този горе на рейла, също няма да запали.
          Ако четете грешки само по "Generic OBD" стандарт, сте обречени.

Коментар

А дюзите как са? Защото след умряла помпа високо налягане и дюзите умират от стружките в горивото.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
              А дюзите как са? Защото след умряла помпа високо налягане и дюзите умират от стружките в горивото.
              Колеги, до момента извода е, че помпата пак не подкачва гориво дори след ремонта. Съответно отново на момченцата, които са я правили, да си я правят отново. След като стигнем до извода, че помпата вече е ок и захранва с гориво, ще ви държа в течение за развитието. Благодаря ви за съветите и мненията до момента. В шаш съм, такова чудо с никой автомобил не съм виждал, Хамериканска мечта ли е, кошмар ли е вече незнам. Малко се отчаях, ако трябва да бъда честен. Поздрави!

Коментар

Да знаеш друг път да не си вземаш дизелов американец.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Ще си взема бележка колега мерси, но белята вече е свършена, така че трябва да мисля как да се оправям от тук нататък.
                  Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от JEEP_WK3.0CRD Преглед на мнение
                    Хамериканска мечта ли е, кошмар ли е вече незнам.
                    По-скоро българска или, нека да бъде европейска мечта, да не цитирам онази изтъркана от употреба народна мъдрост "хем к... до края, хем душата в рая", хем да имаш американска кола, хем да върви с нафта (а някой ден като я попрежалиш, защо не и с олио или употребявано масло), хем да харчи 10 л. на 100 км. По този случай:
                    Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Но, проблемът според мен, не е голям и е напълно разрешим с добра специализирана диагностика, т.е. -> Еди.
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      По-скоро българска или, нека да бъде европейска мечта, да не цитирам онази изтъркана от употреба народна мъдрост "хем к... до края, хем душата в рая", хем да имаш американска кола, хем да върви с нафта (а някой ден като я попрежалиш, защо не и с олио или употребявано масло), хем да харчи 10 л. на 100 км. По този случай:

Но, проблемът според мен, не е голям и е напълно разрешим с добра специализирана диагностика, т.е. -> Еди.
                      Благодаря ти колега!

Коментар

Аз не знам защо всички наричат това нещо дизелов американец, като дизелов американец е Додж Рам с Къминс, това е чисто и просто един Мерцедесов двигател и проблемите са му чисто Мерцедесови. Така че както обичам да казвам като си купиш такъв джип правиш две несъвместими неща - караш джип (сравнително евтин автомобил) и поддържаш Мерцедес (което вече не е бюджетно ама никак). Апропо още не ми се е налагало да разглобявам такава помпа, виж на предишния 2.7 много пъти. Ако е на същия принцип ще работи само с оригинални гумички и уплътнения.
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                          Аз не знам защо всички наричат това нещо дизелов американец, като дизелов американец е Додж Рам с Къминс, това е чисто и просто един Мерцедесов двигател и проблемите са му чисто Мерцедесови. Така че както обичам да казвам като си купиш такъв джип правиш две несъвместими неща - караш джип (сравнително евтин автомобил) и поддържаш Мерцедес (което вече не е бюджетно ама никак). Апропо още не ми се е налагало да разглобявам такава помпа, виж на предишния 2.7 много пъти. Ако е на същия принцип ще работи само с оригинални гумички и уплътнения.
                          Мерси за инфото колега.

Коментар

Първоначално публикуван от robkobg Преглед на мнение
                            Ако не затваря регулатора за налягане Y74, този горе на рейла, също няма да запали.
                            Нещо такова излиза по чуждоезичните форуми:
                            За Jeep: http://www.jeepforum.com/forum/f67/0...l#post13771162
                            За Мерцедес: http://forums.mercedesclub.org.uk/sh...d.php?t=126304
                            Ако можеш да покажеш картинка къде е въпросният соленоид-регулатор и откъде да се намери такъв (в техн. документация пишело, че се сменя само с рейла но хората го намират отнякъде) - темата май ще стане полезна.

Коментар

На лекоатлет му трансплантирали сърце от астматик. На осмата година внезапно пациента отхвърлил органа. Колко да е внезапно като донора когато и спре, все е късно. Ми случва се.

Клапаните за налягане на горивото са безкраен кошмар. Един от многото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X