Здравейте колеги, случи се нещо лошо, странно и непредвидимо. В петък вечерта се прибирам от работа, паркирам си колата, всичко 6+. В събота сутринта се качвам, давам на контакт светва си лампата на подгревните свещи, загасва, тръгвам да паля стартера върти здраво, но колата не запалва. Пробвах 4-5 пъти, резултат никакъв. Свалих минуса на акумулатора, закачих го след 10 минути, пак проба и резултата същият. Викнах един приятел, даде ми ток, колата върти но не пали. С пътна помощ я закарах в сервиза на мой приятел и след проверка остановихме, че налягането в рейла е ниско, помпата за високо налягане я ремонтираха, вчера я монтираме проба, пак не пали. Пропуснах да кажа, че в събота и със спрей не палеше. Вчера поне е запалила със спрей за секунда, две и гасне. Грешки в компютъра няма! Не ми го побира главата вече, какво се случва? Ако някой колега е имал подобни премеждия моля да сподели какво да правя. Датчика на коляновият вал е проверен, записва обороти и реагира при палене. Горивният филтър е сменян скоро и е също ок. Още нещо странно, което забелязах е че докато се опитвахме да я запалим в събота след многократните опити за палене, по време на едно от въртенетата на стартера изписа на екранчето Service 4wd system и после изчезна, а в компютъра грешка няма. Говорих с Еди Рангелов, обясних му ситуацията и това, че с две думи колата е на трупчета, беше ми много полезен като ми даде насоки какво да гледам и да проверявам, за което съм му изключително благодарен и признателен. Но практически джипа е на трупчета в момента и не е в движение, вече платих една пътна помощ, ще ми се да мина без втора такава при възможност. Ще съм ви много благодарен за съвети и мнения по въпроса!

Коментар