Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ изместване на заден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: WJ изместване на заден мост

Първоначално публикуван от rock crawler Преглед на мнение
    ...огледай шасито да не би да е побългарявано ...
    WJ няма шаси, което да може да се отдели от купето.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      WJ няма шаси, което да може да се отдели от купето.
      Което не пречи да е деформирано, побългарявано с големия чук, или кърпено както дойде.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Не на последно място, ако едното колело е с 2см по-навътре от другото, изместването на моста е със сантиметър, а не с 2. При изместване 2 ще имаш 4см разлика между ляво и дясно колело, като разстояние до подкалника примерно. И докато 2см разлика има шанс и да не се види, то 4см може да не се види само ако не се гледа.

Колко да е в страни моста ти определя A рамото и нищо друго, тъй че не виждам как шарнира и тампоните му ще са под напрежение. Или слагаш боклуци, или не се слагат както трябва, или имаш генерален проблем с купето/шасито/а рамото. Може просто А рамото или точките му на захващане (към шасито и към моста) да са криви/късани/кърпени/побългарявани.
        Той човека е писал, че има голяма разлика
        Първоначално публикуван от atanas Преглед на мнение
        ....разтоянието между дясната гума и амортесьора е 1 см./, а лявото разтояние 4-5см.
        което са си към 2см изместване на моста.
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Мда, чукча писатель...

Е за толкова изместване не си представям да няма ясно следи от деформации или побългаряване на нещо.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от atanas Преглед на мнение
            ..................................само допълвам, че тампоните и шарнира на А-рамото са втори комплект за един месец, а предложението за смяна на рамото с ново не ми звучи сериозно. Сменени са всички тампони по щанги и купе,както и стабилизираща щанга отпред.....................................................джипа го караме 3та година без удари,но за преди това незнам.
            А каква е вероятността самото "А" рамо да е деформирано, примерно при някакъв предишен инцидент или при натиска на пресата когато са сменяни тампоните му? Проверено ли е то самото в какво състояние е? Защото то е единствената част в задното окачване, което центрира моста като цяло. Друга възможност е да не е изместен целия мост, а само едната полуоска да не е в точната позиция и по някаква причина да е излязла навън, примерно втулката и лагера да не са в точното положение. За да може някой да даде поне някакво смислено предположение, трябва подробно да опишете какво точно е проверявано, мерено, а и от кого и доколко той е бил компетентен.
            Успех!
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от evillion Преглед на мнение
              Мисля си че не са ти сложили тампоните на А-рамото както трябва. Имат посока на монтаж и ако се завъртят на 90 градуса си мисля че е възможно моста да бяга на страни, а и да ги къса много бързо.
              ...на такова ми прилича, щом като на ляв завой задна дясна гума му допира амортисьора.
              Eвгени Филчев
              Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Не знам в какво положение се монтират тампоните,но за вторият комплект бях там и ги монтирахме касто ги бяха набили в предишния сервиз: с усилената част един към друг. При оглед на А-рамото няма и най-малки съмнения за кривини, затова ими се стори несершозно при предложението на майстора да го сменим. Да допълня, че при свалено рамо моста е изместен.

Коментар

А-рамото се мери лесно с ролетка, без да се сваля, ако проблема не е в него, провери захватите за А-рамото.
                  Тампоните на долните носачи проверявани ли са ? Най-добре намери някой, който оправя тежко катастрофирали коли, ще ти каже дерта за минути !
                  Eвгени Филчев
                  Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

На мен пък след изкърпване на една Нива задния мост се оказа доста несъосен. Задна лява гума с 2 санта напред, а дясна с 3 см назад, чак гумата стържеше в подкалника, като се свие пружината.
                    Най-добре твоя джип да го погледне тенекеджия-монтьор, който има опит с катастрофирали коли. Ама да е читав, а не от тея дето перфектно ремонтираните им коли вървят на една страна.
                    В Казанлък има един дето го бива, ама му забравих името.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X