Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ изместване на заден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• WJ изместване на заден мост

Здравейте колеги. От известно време забелязах, че има изместване на моста наляво/разтоянието между дясната гума и амортесьора е 1 см./, а лявото разтояние 4-5см. За информация са сменени шарнира и тампоните на А-рамото. Моля, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да сподели решението.

От: WJ изместване на заден мост

Колеги, 180 преглеждания и нито един коментар! Поне някаква идея нямате ли, защото в почти всички сервизи в нашият град вдигат рамене и отговарят "Ми то така си е било".

Коментар

Колата вдигана ли е? Ако не се лъжа има щанга (панхард) която свързва моста и купето и точно тя може да дръпне мост на страни. Как забеляза проблема, колата удряна ли е?
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Тоя модел няма панхард, с А-рамо е.
        Или има нещо криво - от удар, или нещо е объркано при смяната на втулки и шарнир.
        Според мен първо я закарай на стенд, където да хванат има ли изместване, или не.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Тоя модел няма панхард, с А-рамо е.
          Андро и панхард има А-рамото играе горни носачи!

Коментар

Няма бе Емо:
            Последно редактирано от Аndro 160; 09-11-15, 17:39.

Коментар

Прав си! Объркал съм се със стаб щангата!

Коментар

тая е по ясна:

Коментар

2см изместване.. Може ли да се обърка чак толкова при смяна на втулки и шарнир?
                  Колега като минеш през локва колата 2 или 4 следи оставя?
                  Кой е "НАШИЯ" град? Все някъде около Вас трябва да има и някой познаващ американския добитък.
                  Иначе тези дето са ти сменяли тампоните може и да са прави, може и преди това да си е бил така.

Коментар

Ей това е познатият ми офроуд форум-мнения и коментари за различни причини и евентуални решения.
                    Благодаря Ви, колеги.
                    'Нашият' град е Панагюрище и за възможностите на 'майсторите' в него няма да ви занимавам, само допълвам, че тампоните и шарнира на А-рамото са втори комплект за един месец, а предложението за смяна на рамото с ново не ми звучи сериозно. Сменени са всички тампони по щанги и купе,както и стабилизираща щанга отпред. В момента изчакваме свободен ден и ще го караме в Пазарджик.При евентуално решение ще споделя. Забравих да спомена, че при пълен ляв завой задна дясна опира леко в амортесьора.В отговор на въпроса: джипа го караме 3та година без удари,но за преди това незнам.

Коментар

Първоначално публикуван от atanas Преглед на мнение
                      ......тампоните и шарнира на А-рамото са втори комплект за един месец.
                      Защо?
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Най вероятно защото моста бяга 2см в страни и те стоят под някакво сериозно напрежение. Поне аз така си го обяснявам. Ама аз не разбирам много.

Коментар

Мисля си че не са ти сложили тампоните на А-рамото както трябва. Имат посока на монтаж и ако се завъртят на 90 градуса си мисля че е възможно моста да бяга на страни, а и да ги къса много бързо.
                          Никога повече части от "Вест Ауто"!!!
                          Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 V8 2000 year

Коментар

Провери диагоналите на стенд,огледай шасито да не би да е побългарявано и се увери,че няма грижи.И след това продължи с търсенето на проблема.
                            Скоро се сблъсках с такъв проблем и забелязах усукване,китосване и ред други простащини на шаси,едва когато отделих купето!!!!

Коментар

Не на последно място, ако едното колело е с 2см по-навътре от другото, изместването на моста е със сантиметър, а не с 2. При изместване 2 ще имаш 4см разлика между ляво и дясно колело, като разстояние до подкалника примерно. И докато 2см разлика има шанс и да не се види, то 4см може да не се види само ако не се гледа.

Колко да е в страни моста ти определя A рамото и нищо друго, тъй че не виждам как шарнира и тампоните му ще са под напрежение. Или слагаш боклуци, или не се слагат както трябва, или имаш генерален проблем с купето/шасито/а рамото. Може просто А рамото или точките му на захващане (към шасито и към моста) да са криви/късани/кърпени/побългарявани.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X