Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете със съвет моля

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помогнете със съвет моля

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
    Тц. Пукането на главите не идва от престараване , а от "стареене". Остарява материала от експлоатация.
    Без съмнение. Само че това с колко и как остарява зависи от конкретнатра конструкция на главата, камерата, охлаждането и, и експлоатацията. Едно е да галиш един мотор много далеч от предела му, друго е да го настъпваш юнашката. Дори и в това отношение има търпяши и нетърпящи издевателства мотори, както и прегряващи и непрегряващи такива.

Аз не твърдя че тоя двигател е калпав концептуално, щото е с 5 глави. Просто практиката е доказала че ги хвърля често. Пък и имам едно 6-то чувство че като не са всичките еднакви, тоест като смениш 1-2, и то от друг производител, пък дори и от същия, ама друга партида, може да се окаже че двигателя вече не е съвсем същия като равномерност на работа. Последното без лично да съм го усетил. Усетил съм че в купето на чероки с 4 цилиндровия му събрат вибрациите са отвратителни, сравнени с тераното ми с архаичен дизел.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

".... Просто практиката е доказала че ги хвърля често. Пък и имам едно 6-то чувство че като не са всичките еднакви, тоест като смениш 1-2, и то от друг производител, пък дори и от същия, ама друга партида, може да се окаже че двигателя вече не е съвсем същия като равномерност на работа. .."[/QUOTE]

По-горе написах. Колите втора ръка ,продавани в България се дараци, които отдавна са минали планираният експлоатацион си пробег. От такива коли , какво очакваш. Единствено ремонтираш , закърпваш положението в повечето случаи и продължаваш да караш. От такъв тип ремонти страдат собствениците пропищяли от този "кенеф".

Колкото да равномерност на работа на двигателят- няма нищо общо с по-малкия си събрат - това все пак е пет цилиндрав двигател , а не ярмомелка. Концепцията му наистина е стара, но затова пък е всеяден , за разлика от 2.7. Много подходящ за българската деиствителност. Управлението на на мотора е железно. Един път направен , няма къде да те остави, разбира ако го караш като джип , а не като "пистарка". Комон рейла / " конят умрел" както му казват/ е на наистина по- доброто по отношение на екология и разход, но е много капризен по отношение на горивото, а и мерцедеса с тези допълнителни задвижки на егр и смукателят го правят значително по-уязвим отколкото една или две глави на 3.1. За ремонт и в двата случая се разглобява почти половината мотор. В заключение - 3.1 добре направен/ ремонтиран както трябва/ , експлоатиран с интелигентно, е по- добро решение за България и за бюджетния ползвател.
      Последно редактирано от stilnik; 13-09-15, 10:57.

Коментар

Първоначално публикуван от foolen Преглед на мнение
        Моят савет е пробваш 3.1 и 2.7 и сам ще решиш кое ти пасва повече 2.7 варви повече и гори по малко ако са в близко техническо састояние това ти е основната разлика смяташ колко километра минаваш на година разлика от 2литра на 100км и за 1 година експлоатация сам ще решиш колко ще е, пак казвам ако са долу горе в добро састояние и двата ако ще го ползваш повечко години разликата става очевадна...другото е на касмет....дали ще се пукат глави или ще се прецакат дюзи и т.н .
        В българската азбука има буква ъ.
        Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

stilnik - или продаваш такъв Гранд 3,1 или скоро си продал или си редактор на вестник Стършел.
          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Мога да подкрепя колегата ,че читаво ремонтиран 3.1 е за предпочитане.Аз лично направих точно така и за 1000лв го стегнах.Ха сега вижте разликата в цените с другите мотори и сами преценете.И ми е много интересно колко от плюещите са имали такъв .
            Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
              Мога да подкрепя колегата ,че читаво ремонтиран 3.1 е за предпочитане.Аз лично направих точно така и за 1000лв го стегнах.Ха сега вижте разликата в цените с другите мотори и сами преценете.И ми е много интересно колко от плюещите са имали такъв .
              Аз пък съм благодарен на ФорумЪт, че не си купих дизелов Jeep. Благодаря на плюещите, пЪрдон, на предупреждаващите колеги
              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
                Аз също имам 3.1, че дори и го продавам в момента във форума. Има проблеми, но вече не са с двигателя защото го оправихме и всичко е 6.
                Както казаха колегите по-горе, стегнеш ли го както трябва, проблеми няма с мотора. Аз лично бих го предпочел, ако трябва да избирам между него и 2.7.
                Да, по-добре е бензин, ако можеш да си позволиш разхода

П.С. всички знаем за заклинанията при покулпата на нов ЖИП без значение мотора - 2бона за да осмириш духовете
                Последно редактирано от peter3d; 13-09-15, 20:13.
                Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                  stilnik - или продаваш такъв Гранд 3,1 или скоро си продал или си редактор на вестник Стършел.

Не момче, не позна .Наскоро купих още един за сина ми. Така ,че написаното е съвсем сериозно. От 2008година имам 3.1. и ми е известно всичко, понеже сам го подържам. Доволен съм. И понеже пред очите са ми минали мнооого таралясници заставам 100% зад написаното. Помни- с пр.дня ,боя не става. Не може с 5лв. да си си купил джип на 20години, като знаеш ,че в джоба си дрънкат само стотинки,и да искаш с още 5лв. да го ремонтираш. Тези , мърморковците, кенефчиите където се изказват ,твърде вероятно да са напавили точно това . Закърпват положението с минимални средства, до следващ ремонт , а после ОХ, боли. Но тази практика, за жалост , е преобладаваща в България.
                  Последно редактирано от stilnik; 13-09-15, 23:22.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    Аз пък съм благодарен на ФорумЪт, че не си купих дизелов Jeep. Благодаря на плюещите, пЪрдон, на предупреждаващите колеги
                    Ама такъв джип въобще не е за тебе. С 260км/час на магистралата не успява да се движи. На кръстовищата не може да се дърпа с голфове. Виж , ако ходиш в гората или на полето - с него няма да затънеш.
                    Последно редактирано от stilnik; 13-09-15, 23:22.

Коментар

с него няма да затъне-.
                      Айде да не ти вадя линкове към всички теми в стил "Въх, ох, WJ-я ми останА само със задно предаване"

Коментар

Айде да не ти вадя линкове към всички теми в стил "Въх, ох, WJ-я ми останА само със задно предаване"

Ама на баня не се ходи без сапун, казват хората. Ако ти е изправен джипа няма - ох. Ако си икономисал 200лв. за каре - не ходиш в гората! Просто - нали.

Коментар

Не момче....
                          Благодаря за комплимента!

....Наскоро купих още един за сина ми....
                          Качествата на един двигател не се доказват с бройките "тоалетни" които ти си имал глупоста да изкупиш от предишния нещастник...
                          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Ако си икономисал 200лв. за каре - не ходиш в гората! Просто - нали.
                            Явно не си чел темите за заминали фрикциони на героторната помпа. Прочети ги, за да си подготвен психически Не че има лечение, де. Просто "нова" раздатка от морга, пък колкото изкара с нея.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                              Благодаря за комплимента!

Може и да съм сбъркал , но според писанието повече ми приличаш на голобрадо момче желаещо да се вкючи в темата, без да разбира за какво иде реч.

Качествата на един двигател не се доказват с бройките "тоалетни" които ти си имал глупоста да изкупиш от предишния нещастник...
                              Глупост е да се изказваш неподготвен. За качествата на един двигател може да коментира само този ,който го е експлоатирал. Останалите разбирачи могат да си говорят празни приказки от типа "една жена каза" пред кафенето . Когато си доволен от една стока , съвсем естествно е да заложиш на нея.

"Тоалетните" ги кръщават нeщастниците,както ги наричаш, които не могат да си позволят средства за качествен ремонт или са попаднали на монтьори мърлячи. Нали знаеш какво е казала лисицата , като видяла ,че гроздето е високо.
                              Последно редактирано от stilnik; 14-09-15, 01:29.

Коментар

Явно не си чел темите за заминали фрикциони на героторната помпа. Прочети ги, за да си подготвен психически Не че има лечение, де. Просто "нова" раздатка от морга, пък колкото изкара с нея.
                                А пише ли някъде как да прецакаш раздатката???

На 320К км. 3.1 няма този проблем . Благодарвя за напомнянето - ще го имам превид. Но, какво от това, като се развали. Ремонтираш и продължаваш. На таралясници на по 15-20 години всичко им е простено. Лошото е когато това се случи на някои по- нови и съвременни бангии , като се има превид съвременото автомобилостроене. А вероятността да се случи е доста по-голяма , за натъпканите с контролери нови модели. Но за късмет "нови" части има само при дилъра срещу достойно заплащане. Ама , който си има брада, трябва да си има и гребенче.
                                Последно редактирано от stilnik; 14-09-15, 01:15.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X