Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със запаметяване на настройките на седалките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със запаметяване на настройките на седалките

two remote keyless entry transmitters ≠ два ключа
    Сигурно оттам ви иде объркването.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Проблемът ми намери решение!
      Разгледах току що EVIC над огледалото. Има функция за разрешаване/забраняване на дистанционните. Мой пропуск.
      За протокола - функцията беше на Yes! Значи имам някакъв проблем с пулта на вратата и най вече с бутона Set, защото като го натисна, той задейства позициониране на седалките, което не е логично. Подходих кардинално към проблема - настроих си седалката и забраних чрез EVIC дистанционните. Вече проблем няма! И без само аз ще си карам колата, пък и съм си дингил, така че съм си наместил в крайно задно положение на седалката.
      Благодаря на всички за отзивчивостта!!!
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

WK2 си действа точно така - връзва седалки, огледала (и май станции) с даденото дистанционно... И като дойде друг шофьор с другото дистанционно, седалка, огледала се преместват автоматично... Едва ли 'току-що' са го изобретили...
        Но в конкретния случай навярно блока с бутоните му се е шашнал (по CAN ли се управлява?)...
        Преди време колега имаше проблеми със Зафирата си - чип на единия модул за бутони се бе шашнал и подаваше грешен код/сигнал...
        Натискаш клаксона, а то се увеличава звука на радиото (навярно за да оглушиш другия със гръмко радио )
        В инструкцията за запаметяване най-вероятно пише нещо от рода 'настройваш седалки и т.н., натискаш SET и до 2-5 секунди натискаш позицията, която искаш да запаметиш'...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          В инструкцията за запаметяване най-вероятно пише нещо от рода 'настройваш седалки и т.н., натискаш SET и до 2-5 секунди натискаш позицията, която искаш да запаметиш'...
          Точно така се запаметява седалката както го е казал колегата.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
            Проблемът ми намери решение!
            Разгледах току що EVIC над огледалото. Има функция за разрешаване/забраняване на дистанционните.
            Как се работи с тая пущина, че и моите седалки не искат да запаметяват? Аз съм със ZJ, ама предполагам е идентично.
            Пък ако някой знае и как се настройва часа... В книжката нищо не пише, намерих в нета - SET за настройка, SELECT за смяна. Да ама за часа като натисна SET и сменя на 12/24. Датата я настроих, ама часа не ще и това си е.
            Последно редактирано от silverfox; 30-07-15, 14:46.

Коментар

Ще използвам темата да питам и аз нещо. Моя въпрос е относно запаметяването на огледалата. Когато си запаметя седалката и огледалата всичко е ОК. Като изгася колата и запаля след час, два, три всичко е ОК. Но когато я оставя примерно цяла нощ или ден без да я карам и в момента в който я отключа огледалата се разместват. Прави ми впечатление точно това - огледалата си губят паметта само, когато се остави колата без да се пали за повече време. Сякаш за паметта отговаря някаква батерия, която не държи. Някой да е имал подобен проблем и да знае решение? Става въпрос за WJ, 2002 CRD.

Коментар

Аз имам същия проблем. Засега решението ми е това, че съм изключил нагласянето на седалката и огледалата при отключване, понеже джипа го карам сам. Но дразни много. В момента в който разместя седалката, и после натисна паметта да се върне на позиция 1 или 2, огледалата винаги "гледат" където си искат.
                Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                SSang Yong Kyron 2.0xdi
                Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  Как се работи с тая пущина, че и моите седалки не искат да запаметяват? Аз съм със ZJ, ама предполагам е идентично.
                  Пък ако някой знае и как се настройва часа... В книжката нищо не пише, намерих в нета - SET за настройка, SELECT за смяна. Да ама за часа като натисна SET и сменя на 12/24. Датата я настроих, ама часа не ще и това си е.
                  Ами аз тогава просто изключих функцията за разпознаване на дистанционното от EVIC, за да не ми мести седалката. В последствие ми се наложи да свалям кората на вратата и междувреммно извадих куплунга за захранване на модула за позиция 1,2,SET. Това се наложи понеже същия явно не работеше коректно, аз пък съм единствения шофЕр на автомобила и функцията не ми е нужна и най-вече, защото редовно при затваряне на вратата неволно натисках някое от копчетата и почваше едно движение напред-назад, да не ви е работа....
                  Сега пък съм решил да си сложа нова аларма с централно, че тази ме ядосва колко малък обсег на действие има. Искам като цъкна копчето от прозореца на апартамента колата да се отключва или заключва, а не да ходя до нея както е до сега.
                  Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Седалките преди малко ги оправих. Оказа се, че трябва да задържа SET малко по-дълго и става работата. Аз досега го натисках, той започва да мига и естествено си мисля, че всичко е ток и жица. Да, ама не. Сега го задържам 2-3 секунди и вече помни.
                    Само часовника още ме озадачава. Като вляза в режим на настойки си има смяна 12/24, но при мен и при нормалния режим пак това мени и не иска да сменя часа. Като натисна и задържа SET когато трябва да смени часа, започва постоянно да сменя 12/24. Трудният вариант е да му изключа акумулатора и в 00:00 да го включа, ама не ми е толкова голям зор

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
                      Аз имам същия проблем. Засега решението ми е това, че съм изключил нагласянето на седалката и огледалата при отключване, понеже джипа го карам сам. Но дразни много. В момента в който разместя седалката, и после натисна паметта да се върне на позиция 1 или 2, огледалата винаги "гледат" където си искат.
                      Реших проблема за момента с калибрация на огледалата. Въртиш огледалата в четирите крайни посоки последователно, нагоре, надолу, наляво и надясно. После си нагласяш позицията и запаметяваш. За момента работи при мен макар, че по чуждите форуми казват, че се зацапвали някакви сензори и след тая калибровка нещата се оправят за около седмица и след това пак същата работа. Трайното решение на проблема било нови огледала, ама никак не ме кефи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X