Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокирала героторна помпа/муфа на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокирала героторна помпа/муфа на WJ

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20141218_143854.jpg
Прегледи:1
Размер:110.3 КБ
ID:5642782Това е касетата на DANA 44. На тази касета нямам подробни снимки но съдържанието е абсолютно същото като предната касета само, че размерите са по големи.
    Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"

Коментар

Първоначално публикуван от sta78 Преглед на мнение
      [ATTACH=CONFIG]779672[/ATTACH]Аз не съм съгласен с колегата ninja! Това е касетата в разглобен вид. Износването на дисковете по никакъв начин не оказва влияние върху луфта между планетите и сателитите. Залагам каса бира .
      Не съм се изразил достатъчно точно.Създават луфтове не само в планетарно сателитния механизъм а и в 4-те лагера на диференцияла.От износването на дисковете се отделя абразив,който съсипва всичко.И сферичните шайби на сателитите,и тези на планетите...Иначе най-общо казано геороторната помпа блокира едната полуоска към касетата.И това е на този тип.На други модели блокирането е двустранно.Залагам 2 каси бира...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Тук в общи линии се опитваме да помагаме, дори и на непознати....ако обаче се пишат явни глупости, няма много търпимост.
        Въпрос:
        1. Как откри, че блокиращия апарат активира блокажа на диференциала?
        2. Как успя да гресираш полуоска на цял мост, че и преден кардан?
        Отново типично форумно заяждане.
        1. Не съм сигурен от какво се получава, при по дълго каране с навит волан почва да вие, обратен завой, например.
        2.Предните полуоски гресирах не задните, за задните попитах колко е нормално да имат луфт и е ли нормално да имат изобщо.

Лаик съм в блокажите с маслена помпа, до сега съм се занимавал с пластинчати и виско касети на автомобили, за това питам, защото джиповите работи са ми далечни към момента.

Коментар

След разглобяване и оглед на предния диференциал и кардана никъде не се установиха нови или стари износвания или други видими проблеми. Луфта от лявата страна, за който говорих по-горе се оказа, че така трябва да си е. Сглобихме, налях Castrol Syntrax LS 75w140, като този път сипах допълнително и "вълшебната" Мопарската добавка, която бях взел по-рано, смених гумите и сега НЕ ВИЕ!!! Дали предното масло е било фалшиво и е искал добавка или последно съм имал проблем с гуми, сега мога само да гадая. Приемам, че са били и двете...
          За едната година в която карам джипа доста неща смених и мисля, че сега вече е добре. Надявам се, поне следващата година, освен текущото обслужване, да ми се налага само да сипвам бензин, газ и течност за чистачки...
          Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Иска си "ВЪЛШЕБНАТА" добавка и това си е !
            Пробвах с какво ли не: Масла 75W140 LS на няколко фирми, даже и допълнително добавки на други фирми/НЕ Мапарски/ им слагах, потроших баят пари по метода проба-грешка, ама не става, "бърборят" дифовете и това си е. Търсих по евтеният вариянт, ама няма. Сложих от "Манната небесна" -да и се свети името и нейните създатели и всичко се оправи, се едно с копче го превключих от бърборещ диф на тих. И на мен не ми се вярва, ама това си е, иска си я!
            2,5 унции /75 мл./на предният диф. и 4 унции/1шише/ на задният диф.

Коментар

Колеги кога точно се изявява виенето при вас?

Коментар

Иска си "ВЪЛШЕБНАТА" добавка и това си е !
                Пробвах с какво ли не: Масла 75W140 LS на няколко фирми, даже и допълнително добавки на други фирми/НЕ Мапарски/ им слагах, потроших баят пари по метода проба-грешка, ама не става, "бърборят" дифовете и това си е. Търсих по евтеният вариянт, ама няма. Сложих от "Манната небесна" -да и се свети името и нейните създатели и всичко се оправи, се едно с копче го превключих от бърборещ диф на тих. И на мен не ми се вярва, ама това си е, иска си я!
                2,5 унции /75 мл./на предният диф. и 4 унции/1шише/ на задният диф.
                Аз на предния диф направо му го хакнах цялото шише, че беше взело да ми писва...! Отделно сменях много неща по окачването, та не мога да съм категоричен, че точно от това се е получил положителния ефект, но е факт, че освен Синтракса LS сложих допълнително добавка и е добре. В задния диф /DANA 44/ съм само със Syntrax 75W140 LS, без "вълшебства" и не вие.

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
                  Аз на предния диф направо му го хакнах цялото шише, че беше взело да ми писва...! Отделно сменях много неща по окачването, та не мога да съм категоричен, че точно от това се е получил положителния ефект, но е факт, че освен Синтракса LS сложих допълнително добавка и е добре. В задния диф /DANA 44/ съм само със Syntrax 75W140 LS, без "вълшебства" и не вие.
                  Ами с "Бърборенето как е". При пълен ляв или десен има ли "бррррр" в дифа и да не може да направиш един пълен оборот с Жипката?

Коментар

Ами с "Бърборенето как е". При пълен ляв или десен има ли "бррррр" в дифа и да не може да направиш един пълен оборот с Жипката?
                    Не съм констатирал такъв проблем.

Коментар

• От: Блокирала героторна помпа/муфа на WJ

Хмммм, една година и малко по-късно от горните интервенции и предния диф отново започва да бучи при натоварване. Работата явно тръгна постепенно, защото от месец и малко насам започвам да усещам шумов дискомфорт...
                      Значи ще започна да опитвам да спра шума по ред:
                      1. Оглед на задното каре на предния кардан - ако е заминало смяна, ако не...
                      2. Смяна на масло + "вълшебна" добавка - ако пак не...
                      3. Източвам чорбата и мастера почва да гледа за зъби, пиньони, луфтове и т.н. - ако пак не...
                      4. Търся отворен диф и сменям - ако пак не...
                      5. Остава да махна лифта и да го върна към сток състояние - ако пак не...
                      6. МАМКА МУ И КЮТЮК ЩЕ ГО ЗАПАЛЯ ЗА НАЗИДАНИЕ НА СЛЕДВАЩИЯ!!!

Коментар

Най-добре, го хвърли насам ;-)))
                        ;-)
                        Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
                        нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Първоначално публикуван от ikristiqn Преглед на мнение
                          Най-добре, го хвърли насам ;-)))
                          Ами назиданието къде ще остане?

Коментар

Ако е за назидание, дай го на мен. За нула време ще заприлича на Ужаската.

Коментар

Ако не е много изгнил върни го на стария собственик той да си троши главата.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Тя вече стара работата, ама сега се сетих, че не съм писал как реших проблемите и какво му беше...
                                Последно се оказаха, че проблемите са от вътрешните лагери на моста - десния беше много зле, левия беше тръгнал! От 10 месеца шумовете ги няма. Чува се специфичен шум от гумите между 63-65 км/ч до към 85-88 км/ч. Преди и после е Ок. Много ме кефи как боботи и върви в града 40-60 км/ч Бях решил да го продавам преди месец-два, ама като взех да гледам с какво да го сменя, единственото, което ми хареса беше бензинова Тойота. Не виждам при моето ползване защо да набия едни 10 000 бона отгоре, като нивото на задоволеност на този етап е добро...
                                Пак трябва да си заварям шофьорската седалка, че я чувам да скърца, ама за сега не ме дразни. Отлепи ми се подгрева на задното стъкло - ходих два пъти да го лепят и не става. Отлепя се след 1-2 седмици. Трябва да се запои, но никой не се хваща да го прави... Освен да потърся от някоя морга задно стъкло със здрави накрайници.

Айде със здраве!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X