Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокирала героторна помпа/муфа на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокирала героторна помпа/муфа на WJ

Така... Малко предистория:
    Миналата седмица след една рибена разходка забелязах, че ми е запецнала героторната муфа и блъска 50:50 на двата моста. Мисля, че се случи след като щурмувах на отиване и на връщане една доста голяма и дълбока локва, като на връщане бях включил бавните. Като излязох превключих, мина на бързи и се прибрах, но понеже по пътя няма много завои разбрах, че е останало зацепено чак като влязох в града. По пътя карах бързичко и не усетих някакъв проблем, а след това веднага я спрях и не съм я карал повече.

Онзи ден направих една дистанционна консултация с Дядо Владо и по негов съвет свалих предния кардан, за да установим да не би тътренето да е от диференциал - нтц. След свалянето нищо не тътрузеше. Поръчах си 2л. Mopar NV247 и сменихме чорбата в раздатката, с надеждата нещата да се наредят и да се оправи... Завъртях го малко и усещам, че проблема си стои. Пак има тътрене при остър завой, но субективно го оценявам като по-леко. Ще направя малко по-голяма дистанция да го завъртя, защото за пробата врътнах около 500-600 метра, а Дядо Владо казва, че трябва да се направи "едно кварталче" т.е. да мина 15-20 километра. След малко ще пробвам и ще кажа за резултата. Междувременно всеки, който има мнение и опит по въпроса е добре дошъл да налее акъл.

'Айде до после.
    Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

От: Блокирала героторна помпа/муфа на WJ

Вдигни джипа на подемник и при загасен двг. завърти с ръка едното задно колело. След 2-3 оборота трябва и другото задно колело да се завърти в същата посока, като за това отива повече сила. След още 2 оборота трябва да се завъртят и колелетата на предния мост. Ако още в първия момент на завъртането на задното колело тръгнат колелетата от предния мост, значи имаш проблем.
    'Айде до после.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      Вдигни джипа на подемник и ... Ако още в първия момент на завъртането на задното колело тръгнат колелетата от предния мост, значи имаш проблем.
      Честно казано, хем джипа беше на подемника, а не се сетих да го направя...!

Направих квартално завъртане - 15-16 км. из града със завои. Тътренето се усеща при завой над 90 градуса и сякаш го усещам отпред. Той предния диференциал си беше шумен, но сега го чувам по-силно. Започвам да ставам параноик и да го подозирам в нечестиви действия. Смятам да направя следното:
      1. Проба със завъртането на задно колело да видим резултата /стискам палци/;
      2. Ще видя какво е станало с чорбата и ако пак е станала сиво-черна ще трябва да я сменя пак, един вид тази ще отишла за промивка и ще стискам палци;
      3. Задължително ще отворим прения диференциал и ще го ревизираме и пак ще стискам палци.

П.п.: Забравих да кажа нещо, което може би е важно да диагностиката на проблемите ми като де прибирах на два пъти ми светна лампата за ABS-а. Спирам, гася, паля изчезва. Като мина няколко километра казва "пиии" и ламБата светва пак. Пробвах го преди малко - на място нИ свети.
      Последно редактирано от AAF; 21-11-14, 18:34. Причина: Забравих

Коментар

АБС-то не е в това уравнение......Пробвай масло и задължително добавка отпред.Виж и маншона на задното каре на предия кардан дали е здрав.
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Разгледай внимателно предните полуоски дали всяка една от тях си е в центъра на ръкава.
          След няколко отворени и ремонтирани диф-а с блокирали вари-лоци,съм стигнал до извода,че правилния вариянт е разглобяване до последен детайл и хубаво измиване с обезмаслител,преди слагане на ново и правилно масло.
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Привет колега AAF ! Днес по време на ловен излет разбрах за какво говориш, по точно усетих. Бавните не съм ги включвал никъде, карам само на ALL TIME раздатката е 247. След като преодолея някоя хуууубава кал, в близките 100-200 метра след това при завъртане на волана в пълен ляв или десен, с възможно най ниската скорост на движение, демек на 1ск. с мн.малко газ, се чува и усеща точно такова странно тътрене, струва ми се идва от раздатката но след това изчезва. И така след следващата кал пак така? Мисля си, че като се натегне пакета в раздатката от хидробуталтана система е необходимо малко време за да охлаби фрикционният пакет и да освободи подаването на въртящ момент към предният кардан. За друго не се сещам. Преди 400-500км. раздаткатя я обслужих напълно - демонтаж, тъй като този модел не мога да го разглобя на място, разглобяване до последното болтче, почистване, сглобяване, монтаж и Mopar 247.
            Да споделят и други колеги с 247 как е при тях.
            Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              АБС-то не е в това уравнение......Пробвай масло и задължително добавка отпред.Виж и маншона на задното каре на предия кардан дали е здрав.
              Маншона е здрав.
              Както споменах нещо ми се струва, че предния диференциал ми играе кален номер. Ще започна разглобяването с него. Може от там да идва индикацията за АБС-а?

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
              Разгледай внимателно предните полуоски дали всяка една от тях си е в центъра на ръкава.
              След няколко отворени и ремонтирани диф-а с блокирали вари-лоци,съм стигнал до извода,че правилния вариянт е разглобяване до последен детайл и хубаво измиване с обезмаслител,преди слагане на ново и правилно масло.
              Ще го направя и ще кажа резултат.

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
                Както споменах нещо ми се струва, че предния диференциал ми играе кален номер. Ще започна разглобяването с него. Може от там да идва индикацията за АБС-а?
                Не. Венеца на АБС-а е на карето накрая на полуоската, датчика е на шенкела. Не участват в "куадра драйв-1"
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Вдигнах джипа на подемник и въртях гумите...:

1. Джипката е изгасена, скоростна кутия на неутрална, раздатката на 4 HI:
                  - Въртя задна лява гума напред - задна дясна се върти в противоположна посока, след около, първия път след около 1 и 1/2 оборота предните започват да примърдват и след още 1/2 оборот се завъртат. Спирам и връщам гумата малко назад и пак завъртам напред, като след 1/2 оборот завъртат предните.
                  - Въртя задна лява гума назад - след около оборот и половина задна дясна завърта в същата посока, след още оборот и половина предните завъртат в същата посока. Спирам, врътвам малко напред и пак завъртам назад - резултатът е същия като първия опит.

2. Джипката е запалена, раздатката на 4 HI:
                  - Включвам на задна - задните гуми завъртат, след около 3/4 оборот завъртат и предните.
                  - Включвам на директна - задните гуми завъртат, след около 3/4 оборот завъртат и предните.

Днес ще сваляме предния диференциал и ще огледам дали са центрирани полуосите и к'во аджеба има там.

П.П.: Забелязах, че когато запаля джипа както е вдигнат, като включа на неутрална и задните гуми започват леко да завъртат напред. Натискам спирачката - спират, след като отпусна се позамисля известно време и пак тръгват леко да завъртат напред. Мога да ги спра с ръка.
                  Последно редактирано от AAF; 24-11-14, 10:22. Причина: Допълнение

Коментар

Здрасти, с такъв звук ли се изразява тътренето?

Коментар

Не чувам добре на клипа... Ще потърся слушалки.

Коментар

Чува се като виене на 13-тата секунда

Коментар

Като се прибера надвечер ще пробвам да го пусна през колоните и усилвателя. На компютъра не чувам нищо...

... Чух малко по-добре. По-скоро май не е такъв звука...
                          Последно редактирано от AAF; 24-11-14, 12:34. Причина: Допълнение

Коментар

Никой не каза нищо за теста на подемника. Нормално ли е да има разлика при въртене на задната гума напред и назад?

Коментар

Да.
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X