Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокирала героторна помпа/муфа на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокирала героторна помпа/муфа на WJ

Моя проблем с виенето дето е като на клипа и тътренето на задния мост се оправиха като смених маслото на диференциалите с въпросния Castrol. Вече 4-ти ден не се чува мисля че е решен проблема.

Проблема се появи като сменихме маслото с препоръчаното от Fuchs за такъв диференциал (без добавка за ЛСД) + Мопар-ската добавка. Не казвам че Fuchs са виновни, може и майстора ми нещо да е объркал пропорцийте.

Коментар

И аз се замислих, дали трябва да правя експерименти, след като видях, че Кастрола работи. За това реших да остана на варианта с Кастрол, та вчера си поръчах още една литровка, понеже от предния ми беше останало почти пълна бутилка. Мопарската добавка ми остана неразпечатана.
      Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Първоначално публикуван от Денислав Димитров Преглед на мнение
        Моя проблем с виенето дето е като на клипа и тътренето на задния мост се оправиха като смених маслото на диференциалите с въпросния Castrol. Вече 4-ти ден не се чува мисля че е решен проблема.

Проблема се появи като сменихме маслото с препоръчаното от Fuchs за такъв диференциал (без добавка за ЛСД) + Мопар-ската добавка. Не казвам че Fuchs са виновни, може и майстора ми нещо да е объркал пропорцийте.
        Точно от Fuchs са и моите проблеми, след като го налях в дифовете. Мой приятел и той с това масло бра същите ядове. Та нали форумите са за това да си помагаме, и в тази връзка мога с чиста съвест да заявя
        НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ маслата на Fuchs за дифове от система Quadra Drive, в противен случай скоро пак ще сменяте масла !
        Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"

Коментар

Сегa остaвa дa кaжете, може и нa лични, от къде и нa кaквa ценa си нaбaвихте хубaвия Кaстрол, че бaя ментетa имa нa пaзaрa. Нaли е форум, трябвa дa обменяме информaция.
          Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
          Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
            Сегa остaвa дa кaжете, може и нa лични, от къде и нa кaквa ценa си нaбaвихте хубaвия Кaстрол, че бaя ментетa имa нa пaзaрa. Нaли е форум, трябвa дa обменяме информaция.
            аз го купих от 2-рия или третия сайт дето ми излезе в гугъл. Не помислих за ментета честно казано.

А Fuchs налях навсякъде и се чудя дали да не го махна от скоростната кутия и раздатката...

Коментар

Като взех джипа преди 3 години и като се прибирах насам , като отпуснех газта при скорост 80-90км. и се чуваше едно виене ( доста силно, чак ме беше страх да карам ) от предния диференциал. Като се прибрах смених маслото веднага с Castrol Syntrax Limited Slip 75W-140 и виенето веднага изчезна, явно гърка от който го взех го е карал с ЗЕХТИН

Коментар

аз го купих от 2-рия или третия сайт дето ми излезе в гугъл. Не помислих за ментета честно казано.

А Fuchs налях навсякъде и се чудя дали да не го махна от скоростната кутия и раздатката...

Рaздaткaтa сaмо оригинaл Mopar, скоростите AТФ+4
                мaрките сa достa.
                Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
                  Рaздaткaтa сaмо оригинaл Mopar, скоростите AТФ+4
                  мaрките сa достa.
                  +1

Аз също не се замислих, че Кастрола може да е менте. Поръчан от третия по ред сайт, като напишеш в гуглето "Castrol 75w140 цена", за 27.90 + доставка. Опаковка си изглежда като истинска с чучурка и тапички... Между другото задния диференциал събра повече от очакваното. Три опаковки по литър за двата диференциала - предния събра 1.100 - 1.150, а задния остатъка. Аде то няма как всичкото без остатък да влезе, капна малко отвън, та значи взе около 1.700 - 1.800 и даже има няколко милиметра до пробката...

Коментар

Като съм отвори тази тема да продължа и какво се случва нататък.

До сега се оказа следното:
                    Смятах, че имам проблем с героторната муфа, но се оказа, че раздатката е добре и само и смених течността /Мопарска/. Проблемите които усещах се оказаха от предния диференциал, чието масло беше пресечено - сложих му Castrol Syntrax Limited Slip 75W140 и при прегледа се оказа, че лагер главините са в плачевно състояние. Смених и тях.
                    След като приключихме със смяната на лагер-главините, течности и масла в раздатката и предния диференциал шумовете и проблемите там изчезнаха. Обаче..., започна да се чува усилващо се виене от към задния диференциал DANA 44, и смених маслото и там /с Castrol Syntrax Limited Slip 75W140/, с надеждата да се оправи, но не стана! Маслото, което източихме беше почерняло, но нямаше стружки или други непривични добавки, не беше пресечено. Виенето отзад го определям, че се чува и от двете страни, като става осезаемо при скорост към 50 км/ч и се усилва със скоростта. Имам усещане и за вибрация, пак отзад. Дори да ги е имало тези неща и преди да утихне предния мост, със сигурност не е било толкова силно и вибрацията е нещо ново. Предвид местата от където се чува шума и опита ми с разбитите предни лагер-главини, реших, че проблема може да е от лагерите на задните главини. Поръчал съм нови, но се притеснявам, че след като свалихме задна лява полуоска и разгледахме лагера не установихме видим проблем.

Та синтезирано на сегашните факти и въпроси:

1. След известен престой на място на джипа /10-12 дни/, докато ревизираме предния диф и раздатката и лагер-главините, пък после да се наканя да го карам... се появи се усилващо се виене и вибрация в задния диференциал, което започва от към 50 км/ч и се усилва /пробвах го до 100 км/ч и имах усещане, че ще продължи да се усилва ако настъпя още/.
                    2. Сменихме маслото в диференциала - никакво подобрение.
                    3. Реших, че са задните лагери на главините. Огледът на левия лагер на главината не дава основания да считам, че е проблема внезапно е възникнал там, въпреки това ще сменя лагери, втулки и семеринги от двете страни.

1. Как е възможно изведнъж да се появи такъв проблем?
                    2. Дали смяната на лагерите на главините на задния диференциал ще ми реши проблема?
                    3. Ако не, к'во правим после?

Коментар

Мисля че ти трябва по-прецизна диагностика за този проблем,че както си тръгнал ще смениш цялата трансмисия...
                      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                        Мисля че ти трябва по-прецизна диагностика за този проблем,че както си тръгнал ще смениш цялата трансмисия...
                        Имаш ли свежа идея в каква посока да е диагностиката?
                        Към момента съм на канала, поне докато не дойдат лагери, втулки и семеринги. Така или иначе ще се сменят. Докато съм "разкрачен" да гледам ли и друго?

Коментар

Каретата на кардана имат ли луфтове?

Коментар

Каретата на кардана имат ли луфтове?
                            Не мисля, предвид факта, че проблема не се появи постепенно, но ето, че имаш свежа идея, която ще проверя!

Коментар

А дали не ти е от гумите...чувал съм виене като от лагер, а се оказаха гумите. Някаква "куца" шарка...Ето ти идея
                              GRAND 3.1 за кеф
                              А 3 1.8 5v за адреналин
                              VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

Хм. Ти си вече третия, който предполага, че са гуми... Джипа го взех с тези гуми и не е да не съм ги карал. Не вярвам изведнъж да са се прецакали само задните. Това бяха първите думи на майстора, но щом и той реши да се плеска да го отваря, а далаверата му от което му е чиста загуба...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X