Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокирала героторна помпа/муфа на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокирала героторна помпа/муфа на WJ

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
    ... Сопделям опит сигурно от поне дузина джипки. Сработващ самоблокаж, смяна на маслото с какво да е 75/140, слагане на добавка, един ден каране и проблема изчезва. ...
    А да си пробвал с какво да е нормално 75w140 за LSD без прословутото "вълшебното биле" на Мопар?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      А да си пробвал с какво да е нормално 75w140 за LSD без прословутото "вълшебното биле" на Мопар?
      Не,не съм пробвал.
      При тътрузещ диференциал съм пробвал да сменя сложено такова (според клиента и понякога показани опаковки) с нормално + добавка, и резултата винаги е бил нетътрузещ.
      Когато си купя мой личен "куадра драйв" тогава ще си позволя да експериментирам на себе си, до тогава по кондиката
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Чакайте сега, че се омотах!!
        За предния диф си заръчах два литра Castrol Syntrax Limited Slip 75W140 и добавка.
        Да не би да трябваше да заръчвам масло без Limited Slip и да слагам от добавката?
        С две думи, да хакам ли от двете или не???

П.П. Пак четох темата за маслата и не видях да има оплаквания ако се сложи допълнително добавка. Може да не помага, ама явно не пречи, така, че слагам си Кастрола и добавям още 1/3 от добавка и толкоз!
        Последно редактирано от AAF; 28-11-14, 15:55.
        Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

В Castrol Syntrax Limited Slip 75W140 има добавка щото е Limited Slip
          Не му слагай добавка допълнително.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            В Castrol Syntrax Limited Slip 75W140 има добавка щото е Limited Slip
            Не му слагай добавка допълнително.
            Правилно съм се усетил, че съм се омотал яко...
            Да си оставя добавката за задния диференциал, като за него да взема от по-простото масло без Limited Slip и ги забъркам?

Коментар

[QUOTE=AAF;2641088
              Да си оставя добавката за задния диференциал, като за него да взема от по-простото масло без Limited Slip и ги забъркам?[/QUOTE]

На колко места тук трябва да се пише, че Castrol Syntrax Limited Slip 75W140 съдържа добавка, именно за това е кръстен Limited Slip и т.н
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                На колко места тук трябва да се пише, че Castrol Syntrax Limited Slip 75W140 съдържа добавка, именно за това е кръстен Limited Slip и т.н
                Разбрах. Явно в някакъв момент съм се се объркал и съм останал с грешното впечатление, че "колкото повече, толкова повече"... Взел съм 2 л. от Castrol-а, които са ми достатъчни за предния диференциал. Добавката ще я оползотворя с обикновено 75W140 за задния диференциал.

Коментар

Ремонта приключи успешно, общо взето. Джипката върви, няма шумове, претрисания и тътрене. Дявола не беше толкова черен, ако не броим главините, но дали сега или след няколко месеца, все щеше да се наложи да ги сменям.
                  Какво сменихме и при какви цени /закръглил съм ги/:
                  - течността в раздатката - Mopar Verteilergetriebeol NV245-NV247-NV249 - 2 опаковки, цена с доставката 100 лв.
                  - маслото в предния диференциал - Castrol Syntrax Limited Slip 75W140 - 2 опаковки, но от втората използвахме съвсем малко, пишеше, че трябва да събере 1.2 - 1.4 литра, но според мен събра не повече от 1.1 л. - 60 лв.
                  - задния маншон на предния кардан - сложихме силиконов някакъв, който не можа да изкара даже теста... Ще си взема от Вест Ауто - 36 лв.
                  - лагер-главини BTA /FAG-a не станаха/ - 320лв.

Общо чаркове и чорби: ~ 520 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
                    Ремонта приключи успешно, общо взето. ....................................................................................
                    - задния маншон на предния кардан - сложихме силиконов някакъв, който не можа да изкара даже теста... Ще си взема от Вест Ауто - 36 лв.
                    ...........................................................................
                    На кардан силиконов маншон не става. Оборотите, с които се върти са високи и не издържат, раздуват се и се разкъсват. Само такъв, предназначен за кардана - достатъчно твърд за да държи на тези обороти. Чавдар (V93) има тема, в която описва проблеми и с маншона на предния кардан на Grand Cherokee WJ, където такъв силиконов маншон беше повредил даже ламбда сондата му.
                    Чавдар (V93)
                    Сложихме и там нов-новеничък силиконов маншон. Груба грешка от незнание !!!

Още при първото пробно каране, при първото вдигане на скоростта до около 120 км/ч под колата се раздаде трясък, все едно избухна бомба. Вече си знаех какво е станало. Маншонът просто се беше пръснал. Допълнителната лоша новина беше, че пак имам да купувам ламбда сонда.
                    ......Няколко дни след тази случка видях на живо оригинален кардан на Гранд Чероки WJ и веднага ми стана ясна не само причината за проблема, но и това, че за момента нямам вариант да го отстраня. Оригиналният преден маншон е с по-малък диаметър и е изработен от някаква твърда пластмаса. Това хич не е случайно. При голямата скорост на въртене на кардана центробежните сили деформират и разкъсват меките универсални силиконови или гумени маншончета.
                    Никакъв шанс долу да оцелее нещо по-различно от оригиналния!....
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                      На кардан силиконов маншон не става. Оборотите, с които се върти са високи и не издържат, раздуват се и се разкъсват. Само такъв, предназначен за кардана - достатъчно твърд за да държи на тези обороти. Чавдар (V93) има тема, в която описва проблеми и с маншона на предния кардан на Grand Cherokee WJ, където такъв силиконов маншон беше повредил даже ламбда сондата му.
                      Чавдар (V93)
                      При Чавдар е бил големия преден маншон, който е до сондата и е направил поразии. При задния не е толкова проблемно, защото не видях нещо, което да успее да спраска ако се пръсне. Имах и едно на ум, но си мислех, че след като задния е по-малък, може и да издържи на центробежните сили. За това и врътнах малко кръгче за теста и видях резултата - негативен. На кардана, заден маншон, явно не може да се приспособи, а и както се оказа е наличен, за прилични пари и не си струва да се търси алтернатива.

Коментар

Явно и предния и здания маншон не стават различни от оригинални, предназначени за кардан. Оборотите са високи и меките не издържат.
                        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                        First impression is not always true. Get inspired.
                        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

При Чавдар е бил големия преден маншон, който е до сондата и е направил поразии. При задния не е толкова проблемно, ...
                          Късах и двата. При задния наистина нямаше странични поражения, но така или иначе слагането на неподходящ маншон там е безсмислено, най-малкото защото трае много кратко.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Денислав Димитров Преглед на мнение
                            Здрасти, с такъв звук ли се изразява тътренето?

При мен звукът е обсолютно същият.
                            Раздатка или заден диф.
                            Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"

Коментар

Преди ~седмица сменяхме въпросния маншон при дядо Владо. Имах пукане при почти крайнo навит волан и движение назад. На дедо не му хареса маншона продаван във Вестауто между другото - не щракваше добре при затваряне на карето. След обилно почистване с бензин от страна на дедо и нова грес пукането почти изчезна.
                              WG 2.7 CRD

Коментар

Не писах за маншона, защо помислих, че се подразбра, че съм си взел нов оригинален(?) маншон. То за харесване, какво да ми хареса - маншон. Вярно не щраква при затваряне. Хванахме го с болтовете и стегнахме добре преди да валцоваме периферията - мисля, че стана. Шумовете отпред и в средата изчезнаха, но пък за сметка на това сега чувам тези отзад, които преди бяха заглушени... За маслото в задния диференциал ще пробвам другата микстура - обикновено 75W140 + Мопарска добавка. Ако успея да се вмъкна в графика до края на годината ще сменя и задните лагери, че след смяната на предните вече ги чувам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X