Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокирала героторна помпа/муфа на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокирала героторна помпа/муфа на WJ

Благодаря. Значи проблема е в предния диференциал...
    Днес влизам в бокса и го лепваме.
    Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Хммм... По-горе отговорих на Дядо Владо, че задния маншон на кардана е здрав без да съм го видял лично - е, 'ми не е здрав!

Отворихме предния диф и се видя, че е пресякал чорбата. Измихме и огледахме - лагерите са здрави, но главините не ми харесаха. Намирам доста марки и явно модели, защото има разлика в размерите, които обявяват и не ми се ще да поръчвам, без да знам дали това, което ще получа е това, което ми трябва. Тук, в България, откривам няколко вида с цени от 140 до 440 лв. Само SNR казват, че за тях има значение годината на производство. Делят ги на 1999-2000 и след 2000 г. Намирам ги на цени от 230 до 417 лв. и всички ми изглеждат еднакви. Спирам се на този вариант - сваляме, отиваме на място гледаме, мерим и тогава вземаме.

Междудругото темата май започва да става със заглавие "Де гледах, че не разбрах, че проблема е в предния диференциал"...
      Ако може някой да ме упъти от къде да взема добавка за диференциалите, че нещо не намирам - или не търся както трябва или съм по-тъп от колкото си мислех...

Коментар

Кастрол 75W140 е с добавка за LSD. Работи безупречно.
        Освен това не се пресича от водата както мопарското. Проверено.

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
          Ако може някой да ме упъти от къде да взема добавка за диференциалите,
          Скорпион 13 примерно....
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            Кастрол 75W140 е с добавка за LSD. Работи безупречно.
            Освен това не се пресича от водата както мопарското. Проверено.
            Без да слагам каквото и да е друго вътре, т.е. без допълнителна добавка?

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Скорпион 13 примерно....
              Е, да де, ама влизам в сайта им и нищо не излиза - празно!
              За да си взема нещо от тях трябва да ходя/пратя някой до техен магазин за проверка какво имат ли? Не, че няма кой, но няма ли онлайн магазин или нещо от сорта или не гледам правилния сайт?
              http://www.scorpion13.com/bg/usa.htm

Коментар

Това е сайтът. Звъниш по телефона и питаш. Момите, които отговарят си разбират от работата.
                JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                  Това е сайтът. Звъниш по телефона и питаш. Момите, които отговарят си разбират от работата.
                  Ох! Вече съм по-спокоен... Имало тънкост, значи.

Коментар

Без да слагам каквото и да е друго вътре, т.е. без допълнителна добавка?
                    Да, без допълнителна добавка.
                    Тая добавка не е майна небесна. Подобрява показателя пенливост и толкова. Всички диференциали с ограничено приплъзване ползват масло с такава добавка.
                    В мопарската добавка няма нищо уникално. Просто Мопар не произвеждат масло за LSD. За това ако маслото е Мопар, добавката трябва да се слага допълнително. И внимавайте с предозирането

Коментар

Тая добавка не е майна небесна. Подобрява показателя пенливост и толкова. Всички диференциали с ограничено приплъзване ползват масло с такава добавка.
                      В мопарската добавка няма нищо уникално. Просто Мопар не произвеждат масло за LSD. За това ако маслото е Мопар, добавката трябва да се слага допълнително. И внимавайте с предозирането
                      Какво се случва при предозиране?

Коментар

Абсолютно съгласен!
                        Не подкрепям презастраховането на Владо. В случая е като добавките за двигателно масло. А твърдението за Мопарското масло е коректно. По принцип всяко масло с индикация ЛСД подходящо, само е въпрос на производител/опаковчик и качество ,
                        в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                        Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                          Абсолютно съгласен!
                          Не подкрепям презастраховането на Владо. В случая е като добавките за двигателно масло. А твърдението за Мопарското масло е коректно. По принцип всяко масло с индикация ЛСД подходящо, само е въпрос на производител/опаковчик и качество ,
                          Презастраховането с добавката /Дядо Владо/, освен +30-на лева бърка ли нещо или му помага?

Коментар

Презастраховането с добавката /Дядо Владо/, освен +30-на лева бърка ли нещо или му помага?
                            Да не се обиди "някой" но, на една манджа и трябва точно определено количество сол. Ако е повече е пресолена.
                            в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                            Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                              Да не се обиди "някой" но, на една манджа и трябва точно определено количество сол. Ако е повече е пресолена.
                              В разговорите стигаме до правилни решения, "Някой" няма да се обиди .
                              Благодаря на Кинекса за уточнението с "пенливостта". Какво прави добавката с маслото незнам, не съм срещал официална информация.
                              Сопделям опит сигурно от поне дузина джипки. Сработващ самоблокаж, смяна на маслото с какво да е 75/140, слагане на добавка, един ден каране и проблема изчезва. Това по най-леката(евтина) клинична пътека. След това са скъпите ремонти.
                              За солта е ясно (сутришното кафе)
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Оказа се, лагер главините ми са с някакви междинни размери. Намерих точните (уж), на FAG, като излизат по 260 лв. бройката. Казват, че уж реномирана марка... Някой с наблюдения и отзиви за FAG?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X