Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с парно на 4.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с парно на 4.7

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
    Дето се казва "Парното дойде и на нашата улица" . Разглобих и проверих всички връзки. Нямаше нагоряло. Почистих контактите. Моторчето на клапите работи. Механично клапите отварят и затварят. Накрая направих калибровка и парното се появи. Само, че сега трябва да търся кода за касетофона, че нямам книжка. Подгряването на седалките също ги проверих, но там за сега няма резултат. Релето C2 работи, обаче си изтървах и счупих мултицета преди да успея да проверя връзките под седалките. И това ще стане следващия уикенд.
    Какво точно имаш предвид?
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Имам предвид т.нар. "автоматична калибровка" - даваш на контакт, слагаш всички врътки на "Auto", изчакваш малко да се понаместят клапите и връщаш ключа. След това махаш бушона за управление на климатичната и система и ред други неща намиращ се под предния капак (червен с надпис 50), изчакваш няколко минути, слагаш го и даваш на контакт. Изчакваш минимум 2 минути, да протече автоматичната калибровка и ако всичко по парно-климатика е наред и калибровката е готова. Това е! При мен се получи.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от sta78 Преглед на мнение
        Пустото му и табло, развих всичко дето видях, ама не мога да го сваля. Някой да даде малко акъл, ще съм благодарен!
        Какво означава всичко,а така наречения шибан болт под волана свали ли го??? Тук е дадено стъпка по стъпка.Провери всичко,и ако е наред,просто дърпаш яко.
        http://http://www.youtube.com/watch?v=JM_oGK1DVXw
        http://www.youtube.com/watch?v=LF3puZU3F6c
        http://www.youtube.com/watch?v=41Mvwz8JpAk

Коментар

Успях да сваля таблото, но след като разглобих и кутията с клапите установих, че и двете са здрави.
          От тук следва въпросът: защо духа студено? т.е. не ще да духа топло!
          Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"

Коментар

Успях да сваля таблото, но след като разглобих и кутията с клапите установих, че и двете са здрави. ...
            А моторчетата, които ги движат?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              А моторчетата, които ги движат?
              Работят!

Коментар

Работят!
                В същност, преди да започваш да разглобяваш, провери ли какви грешки дава климатикът?
                Ние не сме неутрални!

Коментар

При работещи и калибровани моторчета има еди вариант , запушено радиаторче на парното , тества се като на загрял мотор спираш вентилатора изчакваш 1 минута пускаш вентилатора на средна скорост и ако за малко духне топло и изстине това е смяна или промивка . Някъде из темите колега беше промивал с Мистър Мускол но само радиаторчето без другата част от охладителната система .
                  Еди Рангелов : 0885 088 444
                  Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Грешки- 0
                    Не съм сигурен с тези калибровки дали не съм объркал нещо! Струвами се, че всички проблеми с парното започнаха след като свалях акумулатора преди около 2 седмици.

Коментар

Най-добре става калибровката с DRB III
                      Последно редактирано от edirangelov; 17-02-15, 21:12. Причина: Леко разсеян
                      Еди Рангелов : 0885 088 444
                      Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

През уикенда се рових под капака на джипа и установих странно "инженерно" решение - изпарителите ми са вързани за тръбопровода преди парното. Това обяснява донякъде защо парното ми подава по-малко горещ въздух от колкото ми се иска. Идеята на свързването явно е по-бързо загряване и прехвърляне от бензин на газ. АГУ-то ми е настроено да прехвърля на 40 градуса и наистина при това се случва доста бързо, но пък като цяло ми се иска джипа да има силно парно зимата.
                        Поглеждали ли сте при Вас къде е вързано АГУ-то? Под капака е доста претрупано все пак.

Коментар

Няма как да се свърже изпарителя по друг начин. Ако искаш по-силно парно си смени радиаяторчето!
                          99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                          It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

странно "инженерно" решение - изпарителите ми са вързани за тръбопровода преди парното
                            Това "преди парното" в какъв смисъл - последователно на кръга на парното или чрез някакъв тройник? Ако е първия вариант - последователно, то е ясно - това е причината за слабото парно. Топлината се отнема още в изпарителите и за радиаторчето на парното не остава нищо. Няма ли начин да се свържат чрез тройник, който да разпределя потока през изпарителите и през парното паралелно, така че през всяко да преминава необходимото количество антифриз, идващ директно от двигателя? Ако е нужно може отворите в тройника да са с различен диаметър или дроселирани според това, какъв поток трябва да минава през всеки един елемент - изпарител или парно.
                            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                            First impression is not always true. Get inspired.
                            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                              Поглеждали ли сте при Вас къде е вързано АГУ-то? Под капака е доста претрупано все пак.
                              Масово се вързват така (паралелно). Производителите се застраховат от коли с кранче на парното и в инструкцията за монтаж е дадено паралелно, после монтажниците газари не мислят, а действат.......
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Извинявам се, че не съм се изразил ясно. Не е е паралелно, а последователно свързване. Изпарителите просто охлаждат течността, а аз чакам да дойде Вальо Топлото.
                                Ще мисля вариант за тройник и паралелно свързване, ама като се позатопли още малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X