Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМ - ДЪРПА ВСИЧКИЯ ТОК ОТ АКУМУЛАТОРА Grand Cherokee 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ПРОБЛЕМ - ДЪРПА ВСИЧКИЯ ТОК ОТ АКУМУЛАТОРА Grand Cherokee 2.7 CRD

Подгревните свещи харчат между 50 и 150 ампера на различните двигатели. На повечето са равностойни на стартера.
    Следствие - от акумулатора ги дели най-често само едно реле. Вече управлението на това реле минава през някаква логика която се изключва като изключиш контакта.

А няма реле което да не може да залепне.

Коментар

Е да де, ама той гаси, мерят, нормално, след 30 мин не пали. Ако е било релето замерването щеше да го хване. Или поне моя боб така казва.
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
        замерването щеше да го хване. Или поне моя боб така казва.
        Твоя боб май е забравил какви некадърници търпи пазарът тука.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Случвало ми се е, да ми залепне релето за подгрева. Симптомите са същите.
          От тогава имам допълнителна индикация за подгрева. Щото тази на таблото гасне преди да щракне релето. Пък и после се не пали докато доподгряват.
          Абсолютно, и аз съм го изпитала този номер че и на дълъг път......дори на ход гасне и няма палене докато не реши, дефектно реле....без малко да си купя нов акумолатор с парите за пътните....
          Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Случвало ми се е, да ми залепне релето за подгрева.
            Тук са две групи свещи и е малко по-космато......акумоПляктор
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Тук са две групи свещи и е малко по-космато......акумоПляктор
              Едната стига...

Коментар

Колеги, това не го прави всеки ден, а през 5 - 6 дена или през 2 дена. Когато си пали - си пали. Ако е акумулатора лесна работа.

Коментар

Добре, ето ти вариант 3: умиращо реле на стартера. Пълно с боклуци и понякога му трябва по-високо напрежение за да сработи.

Също и не е задължително реленцето на подгрева да залепва винаги. Може само когато то си иска.

Също може да са умрели четките на генератора и той да зарежда само колкото да излъже диагностика.

Ако беше написал в профила откъде си, досега да си отишъл при някой грамотен и да си решил въпроса.

Коментар

Имаше колега с ключа.На какво положение вадиш ключа от контакта?
                    Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                    Grand 3.1TD
                    0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от naseto70 Преглед на мнение
                      Колеги, това не го прави всеки ден, а през 5 - 6 дена или през 2 дена. Когато си пали - си пали. Ако е акумулатора лесна работа.
                      Гасне ли по време на движение? и какво чудо автомобил е, какъв двигател, дай повече инфо.... така колегите по лесно ще се ориентират и ще ти дадът най верните съвети.
                      Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

От Враца съм. Ключа се вади на определеното положение ако не е завъртен до там не се вади Днес не съм имал проблем

Коментар

И при мен така. Опел Вектра "Б". Свалих радиото и се оправи. Радиото, ако не го изключиш от копчето свири още половин час и спира. Да ама след BG интервенция в ел системата /подменен контактен ключ с по стария модел/ и може би още някаква повреда, вадя ключа, изключвам радиото и като хлопна вратата то се включва. Ако не го направи веднага, случвало се е и по- късно да се включи, я някой бутне колата , я вятър я разклати. Смених акумулатора, ама не /приятел още си кара Ладата с него/. Като ми направи номера с новия, че ходих и при продавача да го зарежда и потърсих причината. Първо извадих лампата от багажника после забелязах това с радиото.
                          E = mc2 / Прави си сметката! И умната!

Коментар

С голям процент вероятнос-акумолатор.Моята като я вземах преди около два месеца,пред мен и джамбазина палеше от раз.След пет шест запалвания,докато оправим документи,КАТ и други издаде багажа.Внезапно.Без никакви признаци.Просто не върти.Излекува се със покупка на нов.

Коментар

Първоначално публикуван от dizo Преглед на мнение
                              С голям процент вероятнос-акумолатор.Моята като я вземах преди около два месеца,пред мен и джамбазина палеше от раз.След пет шест запалвания,докато оправим документи,КАТ и други издаде багажа.Внезапно.Без никакви признаци.Просто не върти.Излекува се със покупка на нов.
                              При джамбазите е така. А тук човекът си е карал колата.

Коментар

А кабелите как са ти колега?
                                Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X