Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМ - ДЪРПА ВСИЧКИЯ ТОК ОТ АКУМУЛАТОРА Grand Cherokee 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПРОБЛЕМ - ДЪРПА ВСИЧКИЯ ТОК ОТ АКУМУЛАТОРА Grand Cherokee 2.7 CRD

Здравейте,
    от известно време имам проблем, които е свързан с това, че от някъде дърпа целия ток на акумулатора. Цяла седмица си карам и нямам проблем, в петък ставам и не пали само щтрака. Отивам в сервиз при работещ двигател замерват акумулатора - нормално. При угасено положение също е нормално. След около 30 мин. диагностика в сервиза не може да запали. Подават ми стартов ток - запали.
    Днес сутринта запали и цял ден не съм имал проблем. Ходих да замерят акумулатора от там казаха, да търся проблема на друго място не в акумулатора , защото си е редовен. Помогнете от къде може да е проблема. Не съм сигурен утре дали ще запали.

От: ПРОБЛЕМ - ДЪРПА ВСИЧКИЯ ТОК ОТ АКУМУЛАТОРА Grand Cherokee 2.7 CRD

Възможно е проблемът да е дефектен компютър/ECU, който погрешно решава че акумулаторът си е зареден и не позволява алтернатора да го зарежда. Също виж по жиците за корозия, и да не опират някъде в метал където не им е мястото. Или ако наскоро е слагано нещо ново, неоригинално радио, аларма, могат те да теглят извънредно ток.

Коментар

Какво разбираш под Редовен акумулатор?Или какво разбират тия които са го замервали,цифри дай ако знаеш.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Ампермер?
        Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от naseto70 Преглед на мнение
          Здравейте, ..... Помогнете от къде може да е проблема.
          Умиращ акумулатор........
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

За 30 минути да трепе акумулатор, това никаква оттечка не е. Вземи си друг акумулатор. Ако не вярваш, вземи тоя на жена си/комшийката/баджанака... Абе намери един друг акумулатор за ден и карай. Ще видиш, че няма да пада за 30 мин.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

ако горните 3 мнения не са ти достатъчни - те ти още едно - акумулатор. Дали ще е умряла клетка или не - най-добре нов.

Коментар

30 минути на фарове и пак паля,смятай каква отечка ти трябва на теб,котлон или бойлер ако имаш ще се сьглася.

Е не е Гранд ма хвани някой с Гранд и да видиш,20 ампера да ти дрьпне от стартови 300 да речем пак ще запали ма твоя волтаж има,ампеража не дьржи,душа няма,попей му малко и го изхвьрли.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Случвало ми се е, да ми залепне релето за подгрева. Симптомите са същите.
                  От тогава имам допълнителна индикация за подгрева. Щото тази на таблото гасне преди да щракне релето. Пък и после се не пали докато доподгряват.

Коментар

Пенчо е прав.

Общо взето освен подгревните свещи няма друго нещо в колата което да изсмуче тока за 30 минути без да направи пожар още на четвъртата. Не знам какви точно сервизни хора са го гледали, ама да бяха измерили една утечка и щяха да разберат. А пък на такава утечка само да и бяха показали амперклещите и щеше да си каже.

Ама споко, още седмица така и ще умре И акумулаторът.

Коментар

Акумулатора, моя на джипа така правеше , оказа се вътре почти прекъснала клетка

Коментар

Подгревни свещи че дърпат ако, това ясно. Ама не се ли прекъсва веригата при изключване на контакт?
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                          Подгревни свещи че дърпат ако, това ясно. Ама не се ли прекъсва веригата при изключване на контакт?
                          Оказва се че не.
                          За да прекъсва от контакта, трябва тока от там да е минавал.
                          За да прекъсне трябва релето да отвори.

Коментар

Първоначално публикуван от naseto70 Преглед на мнение
                            Отивам в сервиз при работещ двигател замерват акумулатора - нормално. При угасено положение също е нормално. След около 30 мин. диагностика в сервиза не може да запали.
                            Тия свещи на загасено колко да му харчат за да не свали на под 12 волта?
                            А и реле залепне ли не отлепя от мойта практика,а той е карал и след това.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Тия свещи на загасено колко да му харчат за да не свали на под 12 волта?
                              А и реле залепне ли не отлепя от мойта практика,а той е карал и след това.
                              Колкото и на запалено 60-80А.
                              При мен се случи поне три пъти на през седмица - две, докато го хвана къде е мръсника!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X