Здравейте колеги!Първо да се похваля с новата ми жипка
Аз съм от хората които само четат. Не разбирам нищо от коли и офроуд.Вчера си купих Вранглер 2.5 ( с газово ) 92 година . Някой може и да са го засичали в мобиле.бг или продавалник. Купих го от Андрей ( София) някой го познават. Жипката е купих с цел гъзария, ще е ползвам за евридейка. Имам кола която карам само лятото , но която не става за зимата поради това че е много ниска. Затова реших да взема един Вранглер, хем е кабрио хем зимата мога да разчитам на него. Колата предимно ще се кара по магистрала 30 км на ден и до магазина. Още не съм сядал в нея и дори на живо не съм е виждал. Харесах е и се разбрах с човека да е закара до Бургас. Там е пое мой приятел. На първо четене Вранглера има някакъв луфт в секторната кутия ( на ляво и на дясно – и освен това има луфт на самия волан където конзолата за мигачите и чистачките. Според моя приятел трябва да се смени цялата секторна кутия ( това е само на пръв поглед мнение ) без да е отваряна и т.н Забравих да го питам да ли е хидравлична или не, но до колкото един човек ми каза не била.Тези дни ще разбера. В момента е с гуми гудиър вранглер ат/р може да ги видите от снимките по долу. До колкото разбрах с този грайфер не стават за шосе. Може ли да ми предложите гуми за шосе летни и зимни ( а може и все сезонни ако има такива разбира се ) Жипката едва лякога ще вдигна с нея повече от 80-100 км в час. Ще се кара до магазина и обратно и за предвижване до града. Същевременно искам шосейни гуми ,но целта е да се запази височината и агресивната визия която има в момента ( поне в мойте очи ) Ако някой има нещо за продажба гуми втора ръка или нови , с джанти без джанти нека да пише . Ако ме удоволетворява цената ще се разберем нещо. Размерите на сегашните гуми са 255/75R15 110Т ( 31X10.50R15 ) Към Вранглера получих и два гуми бонус йокохама 265/70/15 110Т ( шосейни . не съм ги вижда; в какво състояние са ) Имам твърд и мек таван , оригинален теглич. За окачването нищо не знам все още, но мисля че е пипано. Вътре седалките изглеждат като нови
В моя приятел днеска направи лек тест драйф и каза че много трудно се карал с тези гуми, трудно завива и т.н.и също така опират ( но не разбрах къде ) или може да е от джантите да не би са достатъчно изнесени , казвам ви това което ми казаха. Нека всеки който е компетентен да даде някъкво мнение по въпроса , Ако някой продава кормилна кутия нека да пише. За сега е това друго не знам тези дни ще разбера и пиша по подробно какво що. Треската ми мина, докато реша да го взема само вранглери ми бяха в главата 

Това е за сега от мен ако има нещо питайте. Тези гуми който имам в момента стават ли да ги оставя за зимата. Забравих да кажа че живея в Амстердам и много рядко пада сериозен сняг, чистак снегорините постоянно. Общо взето се надявам че разбрах те за какво ще се използва жипката. Надчвам се да съм направилния избор с Вранглер YJ ! До скоро

Коментар