Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструкции за каране на автоматик WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Инструкции за каране на автоматик WJ

traun, много ми хареса точната формулировка "доста често глуповато щастливо ухилване". Точно това исках да опиша!

Относно спирането, обирането на скороста при светофар например, мисля че в това време ACK просто реди предавките надолу,
    докато изключи.... Знаещите да ме поправят, но това няма ли нещо общо с работата на Torque converter-a?
    При мен наблюдавам абсолютно същия ефект, който приех за нормален.... Може пък да греша?!
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
    2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Да, като превключва на ниските предавки /2-ра,1-ва/ се усеща леко увеличаване на оборотите на мотора - променено е предавателното съотношение. Но не е проблем защото при мен /545RFE/ първоначално задържа, но при натискане на спирачката кутията в един момент отцепва /по-точно torque converter-a/ и накрая, преди самото спиране вече се движи почти по инерция. А, и както каза traun по-горе - това се контролира напълно от спирачката.
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Привет. Някой може ли да сподели мнения за АСК на 2.7 CRD-то, че някой караме и такива МПС-та.
        Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

Коментар

Много-добра ,адаптивна , с плавно превключване , отлично поведение при спускане евтина поддръжка !
          Налага се смяна на масло през около 50к-60к км. , а може и по-често тъй като при смяна се точат само 4 литра от 8 л. възможни понеже няма технологична
          възможност !
          Слабо място платка и букса .
          Еди Рангелов : 0885 088 444
          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Благодаря Еди. Абе много се пише за тая букса. Миналата седмица разглобих скоростния лос, по точно пластмасите, за да я видя тази букса и не успях. И АСК то съм оглеждал колко пъти и пак не можах да я видя. Някъде няма ли снимка, обзорна и детайлна?

Коментар

За тази букса иде реч:
              Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
              Toyota RAV4 XA10 3S-FE
              Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

Първоначално публикуван от valls Преглед на мнение
                ....скоростния лос, .... за да я видя тази букса и не успях.
                Скоростния лос с много бърз и се е скрил заедно с буксата (Предполагам си изял "т"-то по погрешка на закуска, ама ми стана смешно ).....
                От към лоста не се вижда. Тя е на долната страна на кутията частично закрита от термощитче. Гледайки отпред назад, в ляво малко над картера на кутията.
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ами понеже с тези джипки най лесно се гонят лосове, та за това. Ми дядо владо, криза бе, глад кво да се прави.

Коментар

Само докато гоните лосове се оглеждайте за Вежливия Лос да няма изненади
                    Еди Рангелов : 0885 088 444
                    Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Хмм, това с ускоряването при спиране на светофар и при мен го има. Отначало се притеснявах, но в последствие се научих да го игнорирам това поведение... явно било нормално

Това, което ми прави впечатление е, че при включен круз контрол на магистралата, при наличие на не много стръмен, но продължителен баир не винаги сваля предавка, за да поддържа зададената скорост, а пада от 130 на 120-110... налага се да изключа Overdrive-a, или да натисна кикдауна, за да се сети и да свали предавка. Нормално поведение ли е това? WJ 4.0...

Коментар

Първоначално публикуван от jamaika Преглед на мнение
                        Това, което ми прави впечатление е, че при включен круз контрол на магистралата, при наличие на не много стръмен, но продължителен баир не винаги сваля предавка, за да поддържа зададената скорост, а пада от 130 на 120-110... налага се да изключа Overdrive-a, или да натисна кикдауна, за да се сети и да свали предавка. Нормално поведение ли е това? WJ 4.0...
                        Из някой от многото owner`s manual-и:
                        NOTE: When driving uphill, at elevations above 2,000 ft. (610 meters), or when the vehicle is heavily loaded (especially when towing) the vehicle may slow below the
                        SET speed. (If the vehicle speed drops below 30 mph (48 km/h), the Speed Control will automatically disengage). If this happens, you can push down on the accelerator
                        pedal to maintain the desired speed.
                        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Моите уважения ама не може ли и превод!!!Нещо позахапвам ама не всичко!А и без заяждане ама ако не дай боже пишем с малки букви след точките става проблем,пък на английски си перкаме и няма проблеми!Поздрави.
                          Ми кво да направя кат не съм го изучил тоз език!
                          Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                          0888854582
                          Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                          Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
                            Моите уважения ама не може ли и превод!!!Нещо позахапвам ама не всичко!А и без заяждане ама ако не дай боже пишем с малки букви след точките става проблем,пък на английски си перкаме и няма проблеми!Поздрави.
                            Ми кво да направя кат не съм го изучил тоз език!
                            Може, ама преводачките нещо взеха да се сърдят, че не им плащали редовно заплатите. Вариант да не ти отговарят с копиран цитат от наръчника е да ти пуснат един линк към раздела с наръчниците, пък ти да си търсиш там.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

ЗАБЕЛЕЖКА: Когато шофирате нагоре, при коти над 2000 фута (610 метра), или когато превозното средство е силно заредена (особено при теглене) превозното средство може да се забави под
                              Зададената скорост. (Ако скоростта на автомобила спадне под 30 mph (48 км / ч), за контрол на скоростта, автоматично ще освободи). Ако това се случи, можете да натиснете надолу върху педала на газта
                              педал за поддържане на желаната скорост.
                              Тъй като нямам пари за преводачка , това е от гугъл преводача
                              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                                Из някой от многото owner`s manual-и:
                                Благодаря много за отговора! Явно и това е нормално! Ех тия Хамериканци всичко документират,бре!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X