Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нова придобивка - Cherokee XJ 4.0
Свий
X
-
От: Нова придобивка - Cherokee XJ 4.0
Нещо такова си представях, но явно неподходящо... Разбрано, мерси!Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеАко под "стандартен плат" имаш предвид такъв за мебели, т.е. дамаска, няма да направиш нищо. За да подложиш нещо ще трябва да лепиш два пъти. Като краен резултат очаквай петнист и недобре опънат таван. Приемливо качество ще получиш само с плат за автотапицерии.
<< Mitsubishi Pajero LongWB >>
Коментар
-
Звънни на Rado__0887 31 30 12 той имаше и 2-3-4 тавана....Първоначално публикуван от Resurgam Преглед на мнениеТърся добър тапицер или майстор за корекция на 'увиснал' таван! Някой ако е правил на Черокито си, би ли споделил?0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Извинявай!Първоначално публикуван от Resurgam Преглед на мнениеЯ, благодаря ти! Никога не съм подозирал на кое се вика 'сенник'... Ръцете нямам необходимост да си ги държа в задника, а и не знам защо ми обясняваш като на полуидиот, но приемам, че е някаква смешка... Въпреки това обяснението е подробно, което оценявам и налага два поне извода: гараж (по-голям от моя, стандартен), и 2 дни работа (около 6-8 ч общо). Правилно ли 'та фанах'?
Не съм мислил да те нагрубявам или обиждам. Просто гледах да дам максимално точно описание, щото може да чете и някой по -невежа, ама както и да е.
Та за плата - аз сложих обикновен сив плат БЕЗ дунапрен, главно поради 2 причини - не можах да намеря плат за тавани по -широк от метър в китното но градче, че дори и в околията. Тавана ми бе провиснал, пък аз не съм от най -дребните (195см) и постоянно ми се влачеше по главата... Нямаше как да чакам 5 дни доставка на плат + космичиска цена (около 25лв. линейния метър за ширина 1м. За по-широкия не посмях да попитам, но това при мен. По Софето всичко се намира.
Та тавана стана приемлив (за мен) . На места е грапав, но поме не е провиснал. Всичко ми излезна 32лв (плат + 2 кутий лепило + четка + туба корселинче
) . Ама те съветвам да си намериш читав плат за тавани, ако искаш мога да щракна моя за нагледност?
И още нещо - има и по-лесен варянт - телбод за кабели - става много фЙешЪн, кЪт в луна парк!
Коментар
-
Ако искаш тавана да ти стане наистина добре не бих препоръчал упражнения тип домашен майстор, но ти си решавай.
Мога да ти дам на Л.С. тел. на тапицер в София, за когото гарантирам, а и със сигурност ще поискаш да се пооправят и други неща по жипката
много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
- без да обиждам никого - ако човек е сръчен и мераклия, може да си направи тавана по -добре от нов, особено с точния плат!Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнениеАко искаш тавана да ти стане наистина добре не бих препоръчал упражнения тип домашен майстор, но ти си решавай.
Мога да ти дам на Л.С. тел. на тапицер в София, за когото гарантирам, а и със сигурност ще поискаш да се пооправят и други неща по жипката
Вече 3 -ти таван правя и всеки е изумен от крайният резултат - няма нищо.сложно, просто е пипкава работа.
- ясно е, че тапицера ще го изпипа, но не всеки има тъпицер под ръка..
Коментар
-
Съгласен съм, че може да стане по-добре от оригиналенПървоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение- без да обиждам никого - ако човек е сръчен и мераклия, може да си направи тавана по -добре от нов, особено с точния плат!
Вече 3 -ти таван правя и всеки е изумен от крайният резултат - няма нищо.сложно, просто е пипкава работа.
- ясно е, че тапицера ще го изпипа, но не всеки има тъпицер под ръка..
Също от изкл. значение е лепилото!!!Почти всички хлоропренови лепила се разтичат, когато колата се паркира лятото на припек при 40С на сянка, но от 2-3 години се използва някакво немско(забравих му името), с което няма проблеми.
И аз съм я работил тази работа известно време, затова не препоръчвам на някой, който тепърва ще го прави да се мята на колата си, но няма лошо да се опита!
Тапицерски платове се продават 400м. след околовръстното посока Панчарево има един хотел вдясно-точно до него.Цената е 20-22лв. без ДДС, но за жипка бих препоръчал тавана да е от изк. кожа, че се чисти(мие) по-лесно и бързо.много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Да добавя нещо за тапицирането на таван: От изключителна важност е нанасянето на лепилото - на тънък и равномерен слой, като се изчаква нанесеният слой да започне леко да засъхва преди да се започне със залепването. Ако прекалите със слоя нанесено лепило, после същото може да пропие през плата и да станат петна, които не могат да се премахнат, освен с подмяна на плата отново. В професионалните тапицерски работилници по принцип лепилото се нанася с пистолет. Освен това основната причина за отлепването и провисването на оригиналните тапицерии на тавана е именно дунапреновия слой под плата. С времето този слой се разрушава и тапицерията провисва. Та и тези платове с дунапренов слой не са панацея.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнениеДа добавя нещо за тапицирането на таван: От изключителна важност е нанасянето на лепилото - на тънък и равномерен слой, като се изчаква нанесеният слой да започне леко да засъхва преди да се започне със залепването. Ако прекалите със слоя нанесено лепило, после същото може да пропие през плата и да станат петна, които не могат да се премахнат, освен с подмяна на плата отново. В професионалните тапицерски работилници по принцип лепилото се нанася с пистолет. Освен това основната причина за отлепването и провисването на оригиналните тапицерии на тавана е именно дунапреновия слой под плата. С времето този слой се разрушава и тапицерията провисва. Та и тези платове с дунапренов слой не са панацея.
Точно това говорихме туко-що с колегата по телефона.
Аз споменах за нанасянето на лепилото, сега се сетих че по строителните хипермаркети има лепила на спрей. Може да се вземе един флакон и да се пробва
Коментар
-
Точни сме, всичко е ОК! С тавана ще се занимая след няколко дни, предполагам пак ще ти звъня за насоки.Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнениеИзвинявай!
Не съм мислил да те нагрубявам или обиждам. Просто гледах да дам максимално точно описание, щото може да чете и някой по -невежа, ама както и да е.
Та за плата - аз сложих обикновен сив плат БЕЗ дунапрен, главно поради 2 причини - не можах да намеря плат за тавани по -широк от метър в китното но градче, че дори и в околията. Тавана ми бе провиснал, пък аз не съм от най -дребните (195см) и постоянно ми се влачеше по главата... Нямаше как да чакам 5 дни доставка на плат + космичиска цена (около 25лв. линейния метър за ширина 1м. За по-широкия не посмях да попитам, но това при мен. По Софето всичко се намира.
Та тавана стана приемлив (за мен) . На места е грапав, но поме не е провиснал. Всичко ми излезна 32лв (плат + 2 кутий лепило + четка + туба корселинче
) . Ама те съветвам да си намериш читав плат за тавани, ако искаш мога да щракна моя за нагледност?
И още нещо - има и по-лесен варянт - телбод за кабели - става много фЙешЪн, кЪт в луна парк!<< Mitsubishi Pajero LongWB >>
Коментар
-
Ще пробвам, опцията 'тапицер' не се губи и след това. Това някъде след полигона на СБА ли се пада?Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнениеСъгласен съм, че може да стане по-добре от оригинален
Също от изкл. значение е лепилото!!!Почти всички хлоропренови лепила се разтичат, когато колата се паркира лятото на припек при 40С на сянка, но от 2-3 години се използва някакво немско(забравих му името), с което няма проблеми.
И аз съм я работил тази работа известно време, затова не препоръчвам на някой, който тепърва ще го прави да се мята на колата си, но няма лошо да се опита!
Тапицерски платове се продават 400м. след околовръстното посока Панчарево има един хотел вдясно-точно до него.Цената е 20-22лв. без ДДС, но за жипка бих препоръчал тавана да е от изк. кожа, че се чисти(мие) по-лесно и бързо.<< Mitsubishi Pajero LongWB >>
Коментар
-
Лагерът е сменен, но отне доста време и лебедката остана за довършване, за утре. Ще е доста изнесена напред, може би десетина сантиметра повече, отколкото бих искал, но иначе трябва да е около три сантиметра вляво от центъра - гледано фронтално. Причината е в кормилната кутия/мястото за захващане на плочата. Моля, който е поставял лебедка на този модел или знае, да подскаже има ли вариант, освен:
а) леко изнесена напред
б) още по-леко изнесена вляво (което не е гот)
БлагодАрим!
<< Mitsubishi Pajero LongWB >>
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар