Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова придобивка - Cherokee XJ 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нова придобивка - Cherokee XJ 4.0

От седмица притежавам въпросния модел, отстраних дребни проблеми по осветление, табло, мигачи и габарити, попритегнах това-онова, и като цяло може да се каже, че съм доволен от Джипа. От колега във форума се сдобих с някои нужни пластмаси, които вече монтирах. Ще се допитвам до знаещите за разни неща, тъй като ми се струва, че този Джип ще си задържа по-дълго и бих искал да е напълно изправен!
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140122_131930.jpg
Прегледи:1
Размер:163.4 КБ
ID:6043843

Поздрави!
    << Mitsubishi Pajero LongWB >>

От: Нова придобивка - Cherokee XJ 4.0

Е хайде всичко най........знаещите нали знаеш кои са!?!?
    Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
    0888854582
    Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
    Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Е, как! Скоро - лимоновите и с цялата газ към К.
      Хем да се запозная с тия легенди, хем да разбера какво-що по Джипката...

Коментар

Честито! Добър избор.
        First Man, then Machine!
        Lada Niva
        Honda XR 400

Коментар

Ако имаш въпроси питай. Моиат е 98ма. Ще кача снимки скоро.

Коментар

Днес: всички масла, всички филтри, антифриз - сменени!
            Имам за смяна: лагер на главина, спуканото резервоарче за сервото на волана.
            Не ми работи и управлението на ел.седалките - фискирани са в едно положение.
            Ако някой се е боричкал с проблема и има вероятно решение - моля да сподели!

Коментар

Предлагам 'сверка на часовника' - ако ви предстои смяна на филтри и масла на двадесет годишно Чероки 4.0:
              Масло:
              За скоростите: 6 л. ATF+4 - 108 лв
              За диференциалите: 3 л. за двата, Castrol 75w140 LS - 96 лв
              За раздатката: 2 л. Coastal ATF - 32 лв
              За мотора: 6 л. Motul 10w40 - 102 лв
              От всички масла ми остана по малко, без Лимитед Слипа за диференциалите.
              Филтри:
              За скоростите: 28 лв
              Горивен: 28 лв
              Маслен: 16 лв
              Въздушен: 11 лв
              За смяна:
              двигателното: 20 лв
              скоростите: 40 лв
              раздатка: 10 лв
              диференциали: 2х10 лв

Разбира се, цените варират и може да се различни, но става за ориентир.
              Да отбележа - в моя случай - имах уверенията на предишния собственик, че колата е със сменени масла и филтри, навсякъде. Оказа се, че е така само за двигателните...
              Доволен
              Поздрав!

Коментар

Търся добър тапицер или майстор за корекция на 'увиснал' таван! Някой ако е правил на Черокито си, би ли споделил?

Коментар

Първоначално публикуван от Resurgam Преглед на мнение
                  Търся добър тапицер или майстор за корекция на 'увиснал' таван! Някой ако е правил на Черокито си, би ли споделил?
                  Ми че кЪ !

Ако имаш желание да поработиш сам и поне едната ти ръка е вън от задника, считай го за оправен .

Та значи - взимаш една кръстата отверка и сваляш всички метални и пластмасови лайсни дето са по ръбовете на купето, държащи тавана. Сваляш и плафоните в купето (дръжат се на едни зегерки, ще ги видиш като свалиш пластасата на плафона). След това с имбус (еврейска звезда)Т50 развърташ стойките на задните колани. Вече си готов, ааа щях да забравя - свалят се и сенниците (тези дето спускаш като ти блести слънце (държат се на 2=3 винта от към вратите и щипки от към вътрешната страна.
                  Е вече си готов . Сега е добре да имаш помощник. От страната на предния капак тавана (кората му ) се държи на велкро - разлепяш, като внимаваш да не смачкаш кората на тавана. Изкарвате тавана - плата+кората през багажника. Намираш широка маса на открито или в някакъв гараж/работилница че става свинщина. Сваляш стария плат, ако вече не е паднал сам и изчегъртваш сронението остатъци от кората (жълто подобен картон) - всъщност е някакъв вид стъклена вата и боде супер гадно, особено ако се почешаш по клепачите . След като отстраниш старите големи отпадъци забърсваш с кореселин.
                  Сега вече е въпрос на личен избор, но аз предпочетох да взема обикновен плат (ПЛЮШ), но ти вероятно ще искаш да стане като оригинала, демек отиваш в някакъв склад за платове или в шивашко ателие (може и тапицер) и си купуваш необходимият размер плат. Търсиш плат за тавани - характерен е с това, че от вътрешната страна е с тънък слой дунапрен, който улеснява лепенето. Тази операция е добре да направиш преди да свалиш тавана.
                  Остава ти последната част, но и най-трудната - лепенето. Важното е кората да е на абсолютно равна повърхност докато лепи+ и да е легнал на цялата си повърхност. Лепиш с лепило ХелмеВЕКТ ! Аз изразходих 2 кутий. Маже се с четка ( с мече не става, че се отлепват парчета от ватата/кората). Мажат се 2-те повърхности, като чакаш по 7-10мин. да изсъхнат 2-та слоя и тогава слепваш. Прави го на етапи и гониш въздуха с мече (от малките, бояджийски). Оставаш една вечер да изсъхне и с помощника монтирате обратно. И да не забравиш да изрежеш дупките за плафоните ..

Ами това е, по-подробно не можах да го опиша, ако имаш въпроси все пак питай

п.п. гледай да лепиш над 0 градуса ....

Едит - след това сенниците стоят мръсни като кръпки, за тях ще ти трябва шевна машина. Имай го предвид когато купуваш плата да вземе и за тях

Коментар

Я, благодаря ти! Никога не съм подозирал на кое се вика 'сенник'... Ръцете нямам необходимост да си ги държа в задника, а и не знам защо ми обясняваш като на полуидиот, но приемам, че е някаква смешка... Въпреки това обяснението е подробно, което оценявам и налага два поне извода: гараж (по-голям от моя, стандартен), и 2 дни работа (около 6-8 ч общо). Правилно ли 'та фанах'?

Забравих: тъй като, всъщност, не държа да е 'като оригинален' таванът след корекцията, ако сложа стандартен плат, трябва ли да се подложи нещо 'меко' под него?
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 04-02-14, 19:24.

Коментар

Първоначално публикуван от Resurgam Преглед на мнение
                      Това са твои думи, нали? Що тогава подскачаш като ощипана девица и имаш претенции за местоположението на ръцете?
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Мхм, мои. До подскачането съм далече; отговарям в стилистиката, а за ръцете... личен избор. Тавана ми е важен сега, не тълкуванията. Сполай

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                          Това са твои думи, нали? Що тогава подскачаш като ощипана девица и имаш претенции за местоположението на ръцете?
                          Ами щото е мъж, пита а после подскача, що са му отговорили. " Я си знам бе СКАКАУЕЦ"
                          в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                          Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                            " Я си знам бе СКАКАУЕЦ"
                            в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                            Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Ако под "стандартен плат" имаш предвид такъв за мебели, т.е. дамаска, няма да направиш нищо. За да подложиш нещо ще трябва да лепиш два пъти. Като краен резултат очаквай петнист и недобре опънат таван. Приемливо качество ще получиш само с плат за автотапицерии.
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X