Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих си WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Купих си WJ

Първоначално публикуван от Денислав Димитров Преглед на мнение
    Момчета двигателя е с масло пълна синтетика 5-30 и по невнимание му долях половин литър полусинтетика 10-40.

Проблем ли е и нужно ли е да сменявам маслото?
    Не.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Погледни го,ако не сее пресеклоняма проблеми.Ако е станало като боза го смени.
      SUZUKI VITARA V6
      HONDA CBR 919RR
      MERCEDES ML
      MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Масло НЕ СЕ пресича. Нямаш проблем с тоя половин литър 10w40!
        R 727cc BB KIT
        ZJ V8
        WK2 V6

Коментар

Днес гледах поредния такъв гранд. Цената добра, първият на който парното му се подчинява на командите, седалките не греят. Аха да го взема и при пълно навит волан спира. Като дадеш малко газ, започва да влачи. Тогава се сетих за тая тема и понеже не съм чак толкова на зор да купувам, теглих една на ум и си тръгнах...
          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
            Днес гледах поредния такъв гранд. Цената добра, първият на който парното му се подчинява на командите, седалките не греят. Аха да го взема и при пълно навит волан спира. Като дадеш малко газ, започва да влачи. Тогава се сетих за тая тема и понеже не съм чак толкова на зор да купувам, теглих една на ум и си тръгнах...
            Аз го игнорирам напоследък. Следя задните гуми за допълнително износване но не се забелязва. Ако само при маневри го прави не мисля че е кой знае какъв проблем. А пък може и LSD маслото да го оправи на тоя Гранд дето си го гледал.

Коментар

Нов проблем. Тихите играят между 400 и 800 оборота докато е студена. Не бензин гори страшно много, даже май виждам стрелката на резервоара как се движи
              На газ няма ядове. По едно време ми светна жълтата лампа за "check enginе" и диагностика с ключа показа грешка p0171 което означава "бедна смес банка 1" . След време грешката изчезна.

По хамериканските форуми говорят че може да е от кислороден сензор. От къде да го купя? Възможно ли е и гасненето да се получава от същото?

Коментар

Кислороден сензор = ламбда сонда има ги в рокауто между 30 -50$ без доставката.
                Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Проблема с оборотите го решиха Дядо Владо и Димата - повреден мотор за тихите.

В известна Софийска фирма за ремонт на газови уредби закачиха гранда за компютър и показа че и двете ламдба сонди не работят. Посъветваха ме да си го карам така защото иначе щели да бъркат компютъра.

Коментар

Глупости, като ги смениш ще отидеш да ти направят една добра настройка ако има някаква разлика в работата. Те не са случайно там тия сонди и имат не малка заслуга в правилната работа на мотора и освен, че ще забравиш за проблеми с оборотите ще ти падне и разхода и на газ, понеже сондите ще си чертаят/ вършат работата!
                    R 727cc BB KIT
                    ZJ V8
                    WK2 V6

Коментар

Не бензин гори страшно много, даже май виждам стрелката на резервоара как се движи
                      Кара ли стотина километра на бензин, за да можеш да направиш реална сметка, защото от припалване само на студено не би могъл да хванеш бензиновия разход? А "специалистите" , които са ти казали, че е по-добре да караш с неработещи ламбди не бих те посъветвал да ги слушаш !
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Нов проблем. Тихите играят между 400 и 800 оборота докато е студена. Не бензин гори страшно много, даже май виждам стрелката на резервоара как се движи
                        На газ няма ядове. По едно време ми светна жълтата лампа за "check enginе" и диагностика с ключа показа грешка p0171 което означава "бедна смес банка 1" . След време грешката изчезна.

По хамериканските форуми говорят че може да е от кислороден сензор. От къде да го купя? Възможно ли е и гасненето да се получава от същото?
                        И аз имам подобен проблем. Като заредих за първи път гориво/газ и бензин/ в България и ми светна чека. Явно трябва да проверя ламбд сондите.
                        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Поръчах сондите но се оказаха грешните за модела. Тогава реших да си засека точно разхода и се оказа че всичко си е нормално и даже ми гори и доста прилично (малко) (писах в темата за разхода за това). Та имам две сонди за продаване ако иска някой..

По между другото от един месец лампата за сондите не свети. Оказа се и че имам не 2, а 4 сонди което пък ме навежда на мисълта че в Газ Комерс може би искаха просто да ме изгонят (те ми казаха че имам само 2 и не работели)

Коментар

Проблема с чека изчезна сам без нищо да съм правил вече 15000км.

Проблема със затягането на задните гуми го реших като си изравних налягането на гумите. Оказа се че тези от едната страна имат някакъв проблем който кара и двете да спадат до 2 бара. Другите две са на 2.5. Като ги изравним, проблема изчезва.

Коментар

..и аз да се включа, че имам същия проблем. Едната ламбда зад единия катализатор дава грешки за сместа и check engine-a свети. В София Газ Комерс газовата е нагласяна многократно. На няколко места се консултирах. Като в крайна сметка мненията са или да си карам така или да си "шунтирам" сондата, та да не дава грешка, защото тя мерела само за екология и не оказвала много влияние върху поведението на колата/разхода. Първия вариант естествено ме дразни и не мога да карам със светеща лампа на таблото. За втория, ако някой го е правил или има мнение, моля да сподели
                              тел. 0898454735

Коментар

Първоначално публикуван от ZliaShnur Преглед на мнение
                                ..и аз да се включа, че имам същия проблем....
                                Звънни
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X