Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за акъл относно два проблема на 3.1 WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля за акъл относно два проблема на 3.1 WJ

Продавай бързо тази грешка на италианските технически умове, ако не искаш да си изпразниш джоба и да киснеш по сервизите от сутрин до вечер. Казано по друг начин- за почти 3 години с моя БИВШ!!!!!!!! 3.1 минах няма и 20к км, заради ск. кутия(2 пъти я отваряха, какво ли не правиха), ГНП.........., обтягаща ролка(2 бр.) виско, свещи, карета, окачване, преден диф, само дето глава не спуках, но може би проблема е бил отстранен преди да се озове при мене. Скапания 3.1 обикаля какви ли не сервизи и стоя над 1 година (общо време) в халетата. И с тоя разход 15- 16 в града и 12 извън без да има особени оффроуд способности ако не е с Quadra Drive окомплектовка, просто е един безумен тежък, въвличащ те в редица ядове и загуба на време, добре изглеждащ визуално (вътре и отвън) тромав таралясник, който просто ти изпразва джоба! И аз в началото (първата година) защитавах придобивката, но послее.......................... Може да ми потърсиш мниенията. Дано да си попаднал, на по- добра машина, но те просто излизат с много фабрични дефекти, последвани от италиански шофьори, много км ( да знаеш, че не е на 160к км ако това пише на километража) и не добра поддръжка!
    Приеми мнението ми като съвет (без да се обиждаш) пък дано след време да не храниш като мен някой нов съфорумник с 3.1. За доволните от 2.5 им пожелавам, все така да нямат проблеми!
    След щастливата ми раздяла с "джипа" за момента съм минал на лек автомобил с повече от двойно по- малък разход и по- голяма мощност, без каквито и да е проблеми!
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

Коментар

Без да защитавам въпросния джип ,но колега от всички твои неволи не виждам къде е връзката с двигателя,все едно да кажа че и моят 3.1 е пълен боклук защото левият прозорец се прецака.
      Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
        ГНП.........., обтягаща ролка(2 бр.) виско, свещи, разход 15- 16 в града (леко каране) и 12 извън без да има особени оффроуд способности ако не е с Quadra Drive окомплектовка, просто е един безумен тежък, въвличащ те в редица ядове и загуба на време, добре изглеждащ визуално (вътре и отвън) тромав таралясник, който просто ти изпразва джоба!
        Връзката с двигателя е, че той просто не струва. Забравих да спомена и ново турбо сред всичко останало. Предполагам, че преди да го взема са му сменени главите или е имала някаква намеса по него и съм сигурен, че следващия в който попадне ще страда много, защото преди да го продам съвсем не искаше да се развърта на моменти... Не се обиждайте, ако смятате, че вашите са ок и не ви пречи да хвърляте излишни пари за глупави проблеми. Просто има къде къде по- добри алтернативи пред WJ 3.1! След време сигурно ще си взема пак Jeep, макар че не е върха сред останалите SUV- ове, но бих предпочел бензинов с или без газ отколкото проблемен и неикономичен дизел!
        Последно редактирано от baha; 11-09-13, 23:27.
        R 727cc BB KIT
        ZJ V8
        WK2 V6

Коментар

...След време сигурно ще си взема пак Jeep, макар че не е върха сред останалите SUV- ове, ...
          Да ме прощаваш, зма нещо не те разбирам. :-)
          btw, чел съм твои стари постове. Друго пееш. Което на фона на сегашните ти писания, не стои приятно. Пък и не помага много на колегата,
          който търси някакво разрешение на вече създаден проблем.
          То ясно че тази машина е купена съвсем "айляшки", без много четене, ама нейсе... Не е най-голямата беда в живота.
          Карай си леката кола с "големата мощност" и си глей кефа :-) Аз много не пиша във форума, но чета и знам че целта е съвсем друга.
          P.S. подписа ти стои не на място.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
          2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Първоначално публикуван от lordoff Преглед на мнение
            Да ме прощаваш, зма нещо не те разбирам. :-)
            btw, чел съм твои стари постове. Друго пееш. Което на фона на сегашните ти писания, не стои приятно.
            Карай си леката кола с "големата мощност" и си глей кефа :-)
            P.S. подписа ти стои не на място.
            Кое не разбираш?
            Не съм пял! Изказвал съм едни виждания, които в последствие се завъртат на 180 градуса!
            Леката кола ми е СУУУПЕР! Мощност- под 200кс, но ми е доволно за момента. Важен ми е разхода!
            Подписа с удоволствие го променям!

Оспамваме темата, ако искаш да ти разясня нещо дай на лс.
            R 727cc BB KIT
            ZJ V8
            WK2 V6

Коментар

OK :-) всички сме доволни. Да не оспамваме темата наистина, Хората затова са интересни, защото са различни!
              Поднасям моите извинения на автора на темата!
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
              2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Продавай бързо тази грешка на италианските технически умове, ако не искаш да си изпразниш джоба и да киснеш по сервизите от сутрин до вечер. Казано по друг начин- за почти 3 години с моя БИВШ!!!!!!!! 3.1 минах няма и 20к км, заради ск. кутия(2 пъти я отваряха, какво ли не правиха), ГНП.........., обтягаща ролка(2 бр.) виско, свещи, карета, окачване, преден диф, само дето глава не спуках, но може би проблема е бил отстранен преди да се озове при мене. Скапания 3.1 обикаля какви ли не сервизи и стоя над 1 година (общо време) в халетата. И с тоя разход 15- 16 в града и 12 извън без да има особени оффроуд способности ако не е с Quadra Drive окомплектовка, просто е един безумен тежък, въвличащ те в редица ядове и загуба на време, добре изглеждащ визуално (вътре и отвън) тромав таралясник, който просто ти изпразва джоба! И аз в началото (първата година) защитавах придобивката, но послее.......................... Може да ми потърсиш мниенията. Дано да си попаднал, на по- добра машина, но те просто излизат с много фабрични дефекти, последвани от италиански шофьори, много км ( да знаеш, че не е на 160к км ако това пише на километража) и не добра поддръжка!
                Приеми мнението ми като съвет (без да се обиждаш) пък дано след време да не храниш като мен някой нов съфорумник с 3.1. За доволните от 2.5 им пожелавам, все така да нямат проблеми!
                След щастливата ми раздяла с "джипа" за момента съм минал на лек автомобил с повече от двойно по- малък разход и по- голяма мощност, без каквито и да е проблеми!
                Това с леката ти кола е съвсем друга бира, и не е на място такова сравнение. За другото ,в интерес на обективността,се налага да внеса малко корекции:
                -реалните километри може да се проверят в Балканстар-лично проверено.
                -разход-софийско градско,умерено каране/не спортно, но не и пенсионерско/-12,5.
                -не е тромав при изправен двигател,гнп и т.н. Може да се разчита да те издърпа от ситуация,дори и по сериозно нанагорнище-да кажем Дружба-Цариградско. Разбира се , като се отчете забавянето на автомата.Сравнявано с леки коли-автомати. Основа за притеснение е само при много рязка газ по такъм баир, компютъра дава бойна заповед и оборотомера може да доближи и 4 000. Иначе на светофар, може да се изрепчиш и на баварец, поне в началото.
                П.п. Понякога имам чувството, че пишем за различни автомобили.Нашият обаче е наличен , и може да врътнем едно кръгче.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                  Това с леката ти кола е съвсем друга бира, и не е на място такова сравнение. За другото ,в интерес на обективността,се налага да внеса малко корекции:
                  -реалните километри може да се проверят в Балканстар-лично проверено.
                  -разход-софийско градско,умерено каране/не спортно, но не и пенсионерско/-12,5.
                  -не е тромав при изправен двигател,гнп и т.н. Може да се разчита да те издърпа от ситуация,дори и по сериозно нанагорнище-да кажем Дружба-Цариградско. Разбира се , като се отчете забавянето на автомата.Сравнявано с леки коли-автомати. Основа за притеснение е само при много рязка газ по такъм баир, компютъра дава бойна заповед и оборотомера може да доближи и 4 000. Иначе на светофар, може да се изрепчиш и на баварец, поне в началото.
                  П.п. Понякога имам чувството, че пишем за различни автомобили.Нашият обаче е наличен , и може да врътнем едно кръгче.
                  Напълно съм съгласен с тебе. При изправен автомобил точно такива са констатациите! А това , че не можем да приведеме джипа в нормите зависи от нас. ВМ - мотора е е толкова уязвим , колкото и другите таралясници на същите километри. Той Baha се вози на джипа ми и има преки впечатления за изправен автомобил, сигурно не е случил на добре поддържана машина. А иначе на външен вид колата му изглеждаше супер.

Коментар

Да, не съм искал да правя сравнение, просто вметнах, че сега съм с лека кола. На stilnik екземпляра беше изправен и движеше доволно. Аз така и не разбрах, защо моя на моменти върви повече от други 3.1 (2- 3 сравнения, вкл и с на stilnik), на моменти не иска да отлепи. Няма да обяснявам повече личните ми нагласи спрямо 3.1. Изхабих много време и средства без особен резултат, за това съм и настроен толкова срещу него! Надявам се да нямате проблеми с джиповете.
                    R 727cc BB KIT
                    ZJ V8
                    WK2 V6

Коментар

Мисля ,че бях обяснил за "вървенето". Тъй като не винаги вървеше както трябва , за да се получи нещо задоволително, в сервиза при "Техотест", ти бяха завишили горивото. Нормало е при по-голяма порция гориво , когато колата е в параметри , да върви повече. А когато реши да излезе извън норми , да крета някакси , да се движи. Нали бяха набелязали за виновник турбото. И след ремонта му пак ли се държеше така шантово?

Коментар

Да, а още преди намесата на технотест имаше друга намеса. А когато го купих, също вървеше по- бързо, но от тогава почнаха ядовете с кутията. Единственото което не проверих, бяха датчиците на изх/ вход обороти на кутията, но след 2-та й ремонта на диагностиката не беше излязло нищо. С Андро се борихме да докажем, че причината не е от нафта или ГНП (накрая технотест бяха докарали добро количество гориво) и така и не стана ясно, но вече ми беше призляло и тотално бях си изчерпал търпението да се знимавам с тоя таралясник, и претърпях големи финансови загуби, но все пак съм много доволен, че го разкарах! Следващия собственик (може би извън БГ, на юг) да се оправя...
                        R 727cc BB KIT
                        ZJ V8
                        WK2 V6

Коментар

Колеги моля ви, нека темата не се превръща в един вечен спор.
                          Да, колата не е 5.7 HEMI, но е приятна.
                          Проблемите с паленето се решиха с маркучи за обратна нафта - 20лв.
                          Това с незахапването на газта не се проявява в града - още остава като въпрос...

ДжиБ-ката ми никак не ми е тромава - да може и още, но е доста прилична...

Това което забелязах е, че тече от водната помпа антифриз и започна да скърца ролката (апропо колко ви искат за нея и къде?).

Амбицирах се, след като тази кола привидно беше седяла 1-2 години без да се движи да я стегна и ще си говорим тогава колко са куци - просто си трябва поддръжка и знание както каза Дядо Владо
                          Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

90лв. при "Скорпионите". Но погледни дали е помпата или "О" пръстена , който я уплътнява! А обтегача е 200-250лв. при "Вест ауто".

Коментар

преди месец ми се наложи да върна старият обтегач - всъщност в чудесно състояние, особено в сравнение с този който бех купил от вест ауто година и половина преди това... лагера на ролката бе напълно заминал, пружината закачаше. помпа сменях също когато сменях обтегача, от едина магазин на бул. хр. ботев я взех,откъм сливница, май за към 180лв. , имаше два чешита за модела ,с разлика в перката и е добре да се види каква е конкретната. не знам дали на 3.1 са същите все пак.
                              не бързам за никъде...
                              XJ 2.5TD '98

Коментар

Ама на ВМ 2.5 пак ли е със същия обтегач , както 3.1.
                                Последно редактирано от stilnik; 13-09-13, 21:20.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X