Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за акъл относно два проблема на 3.1 WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля за акъл относно два проблема на 3.1 WJ

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
    Бих попитал хард отбора от противници, имали ли са възможност да експлоатират такъв двигател, без да е минавал през ръцете на всякакви некадърни/небрежни собственици и/или монтьори?
    Нека не звучи заядливо, ама не може да се случва все така, че разните бензинови Jeep-ки попадат в ръцете на грижовни собственици и кадърни монтьори, пък на дизеловите VМ-ки все не им върви Колкото и хай-тек конструкция да е този двигател, не по силите и акъла на кой да е монтьор, тези коли нали са били гаранционно поддържани и обслужвани в страните, където са били купени "от магазина" ?
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Нека не звучи заядливо, ама не може да се случва все така, че разните бензинови Jeep-ки попадат в ръцете на грижовни собственици и кадърни монтьори, пък на дизеловите VМ-ки все не им върви Колкото и хай-тек конструкция да е този двигател, не по силите и акъла на кой да е монтьор, тези коли нали са били гаранционно поддържани и обслужвани в страните, където са били купени "от магазина" ?
      Ми виж сега, и ти разсъждаваш на база прочетено и казано от някой друг,нищо че имаш Jeep-ове.Съответно- в крайности. Аз пък говоря от собствен опит 2бр.-2,5 и 3,1. На няколко пъти вече писах из Форума, че с 2,5 -цата никакви ядове с двигателя, при служебно ежедневно каране пет години,а в почивните дни за разнообразие по горите. Дърпа каравани,влачи инструменти и хора.Как пък едни път не прегря или каквото и да е .И на вр. Руй се изкатери посред жегите, без да се налага да спирам за охлаждане.Ядовете си бяха от друго естество и други агрегати-от предишна мърлявщина.Затова и се взе впоследствие 3,1 -цата, уж от проверен човек. Тук дори и двигателя се отваря излишно,но от липса на адекватни разсъждения по проблематиката в сервиза.Отстраниха се разните му наследствени проблеми и вече е удоволствие да се кара ,независимо от условията.
      Та, затова живо ме интересува , ако има някой да е ползвал такъв двигател от нов/особено 3,1/, да сподели преки впечатления.
      Иначе сигурно има и други доволни собственици на VM, ама не смеят да се обадят,щото не е "модерно" .

Коментар

Като гледам развитието на темата, ако няма по-конкретни сведения кое как и къде е проверено,единствено може да се очаква продължение на оплюването на VM двигателите. Аз също минах през доста перипетии и на двата джипа с VM ,и на мен половината време ми мина да слушам колко са нечитави.Горе-долу по година време ми мина да оправям не концепцията VM, а наследени проблеми и изкуствено създадени от монтьори. Предложенията бяха от засилка в дерето,"кражба" заради каското,до продажба с откровено бъдещо измамване.За инфо-и двата бяха закупени от "компетентни" хора-собственик на автосервиз и автомобилен журналист,известен тук с тест-драйв на нови автомобили.След продажбите,компетенцийте и на двамата мигновенно им свършиха.
        Бих попитал хард отбора от противници, имали ли са възможност да експлоатират такъв двигател, без да е минавал през ръцете на всякакви некадърни/небрежни собственици и/или монтьори?
        Прав си за първото изрчение колега, за което се извинявам, но съм доста зает и си карам джипката сутрин до работа )
        Единственото което успях да отстраня за сега е 3 - оказа се, че са напукани маркучетата за обратната нафта. Сутрин докато смених маркучите, просто напомпвах на помпичката на помпата (бяата врътка).
        Температурата не ми се е покачвала в града, смятам да сменя сега през почивните дни термостат и да промия и да сложа нова течност и мисля, че ще се реши проблема.
        т. 1 също не се е проявявала.
        Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Покрай термостата смени и капачката на радиатора/разширителния съд (тая, която държи налягане - не помня при Jeep какъв вариант беше), че в последния месец вече двама човека си решават проблеми с прегряване на различни возила сменяйки капачка за 20 кинта. Андро да каже каква да не си купуваш.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Покрай термостата смени и капачката на радиатора/разширителния съд (тая, която държи налягане - не помня при Jeep какъв вариант беше), че в последния месец вече двама човека си решават проблеми с прегряване на различни возила сменяйки капачка за 20 кинта. Андро да каже каква да не си купуваш.
            Благодаря ти колега - ще се радвам колегата да ми каже от къде да я взема

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              ... Андро да каже каква да не си купуваш.
              Спарки, ще се въздържа, по причина , че трябва да направя някои разяснения по тоя проблем, а от тия разяснения в нета има вероятност да се възползват не-коректни продавачи. Човека ако иска да му дам съвет, или помощ тел. ми го има. Поздрави!

Коментар

Аз за това когато оригиналното струва не съвсем неприлична сума и въпроса не е спешен, взимам оригинално.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като гледам развитието на темата.....
                  Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  .....пък на дизеловите VМ-ки все не им върви ......
                  Тук има намесена и народопсихология. ВеЕм-еца е по-капризен, но......90% от купилите дизел искат все да са "тънкана на далавера"....ами не става. Двигателя е здрав и надежден, но в известни граници, после ремонти които изискват определена технологична последователност ( в ремонтно оборудване и пари в брой ) и прескачатето им води до връщане на изходна точка и даването на нови пари и т.н......а бугарец со ВеЕм-ец се дзифтари.....
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Тук има намесена и народопсихология. ВеЕм-еца е по-капризен, но......90% от купилите дизел искат все да са "тънкана на далавера"....ами не става. Двигателя е здрав и надежден, но в известни граници, после ремонти които изискват определена технологична последователност ( в ремонтно оборудване и пари в брой ) и прескачатето им води до връщане на изходна точка и даването на нови пари и т.н......а бугарец со ВеЕм-ец се дзифтари.....
                    Съгласен на 100% с това!

Коментар

Колеги, малко страничен въпрос.
                      Какви са максималните градуси на наклон на джипката. Взех си инклинометър и ще го монтирам на таблото, но да знам колко да не минавам?

Коментар

Би трябвало да ги пише в техническите характеристики. Но има голяма разлика при статично и динамично накланяне.
                        Иначе известно е, че джипа се обръща няколко градуса след насирането.

Коментар

"Иначе известно е, че джипа се обръща няколко градуса след насирането.[/QUOTE]"
                          +1
                          Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Страхотен хелп, на някой коремите ни може да са капризни...

Коментар

Първоначално публикуван от peter3d Преглед на мнение
                              Страхотен хелп, на някой коремите ни може да са капризни...
                              Именно. Значи откъм обръщане в началото тия с капризните кореми ще карат по-внимателно, както си е и редно.

Инклинометъра общо взето ще ти служи предимно за украса. По него не можеш да се ориентираш кога ще се обърнеш, освен ако не си на паркинга и я вдигаш бавно и напоително.

Опитай(разумно), кога те хваща голЕмото шубе при наклон, и ще видиш че е много далеч от това, дето пише в книжката.

Коментар

Първоначално публикуван от peter3d Преглед на мнение
                                Какви са максималните градуси на наклон на джипката. ......
                                Идваш на полигона на дядо......
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X