Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за акъл относно два проблема на 3.1 WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля за акъл относно два проблема на 3.1 WJ

колега, честита придобивка! не се стряскайте, тук двигателите вм не са на почит. аз съм с по-слабият 2.5 и не споделям мнението на колегите.карам го вече пета година. мен лично ме устройва напълно...
    по темата : всички маркучи за обратна нафта ги подменете, аз си купувам от магазина за алфите на оборище към паун грозданов. 10 лв. и 15 мин работа. средно на 2г.се нацепват. подгревните свещи сменете с нови -аз ползвам словенските "искра" от магазините косер.носете си една свалена свещ объркват ги в номенклатурата, излизат им два модела. разликата е във физическият размер. обикновено проблема е не само в свещите , а и в кабелите към тях. лулите се напукват и контакта е лош. аз лично си изработих нови кабели... горивният филтър сменете непременно. виското трябва да се провери на загрят двигател.отделете специално внимание на радиатора за парното в купето! ако е запушен или с намален дебит - главите не се охлаждат както трябва и двигателят е "готов" за прегряване!ако парното е слабо на загрят двигател може да се наложи подмяна с ново/ако промивка не помогне/. промийте цялата охладителна система. сменете реостата ако трябва /като за "нова" кола е желателно/. за проверка на дюзите се обърнете примерно към колегата Андро160, тук от форума. сервиза му е към княжево. ако загрява на баир изключвайте климатика по време на изкачването докато решите проблема...

желая ви успехи!
    Последно редактирано от glinski; 03-09-13, 16:43.
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от peter3d Преглед на мнение
      .....

Ще ме прощавате, ама не знам да има кола с виско, която при неработещо такова няма да и текнат водите... Все трябва нещо да се гледа и сменя от време на време по тез коли
      Е, щом не знаеш, да ти кажа- 2 от трите ми коли мога да си ги карам БЕЗ виско. Под "карам" имам в предвид каквото кажеш- задръстване един час, магистрално в пустинята, работа на място на паркинг... И няма да текнат никакви води. Ако не вярваш, давай да връзваме един бас, снимам ти цялото упражнение на камера, и ако спечеля баса, изпращаш парите до първия дом за сираци. Само цифрата да си заслужава мацането под капака. Ако ми "текнат водите", парите си ги получаваш на ръка на какъвто адрес посочиш.

Хахаха "Вие Ми"... Готин лаф!
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

60км без ремък с 3.1 само разпорен радиатор имам трима свидетели - угасна от изтощен акумулатор
        карай колега смело а всезнайковци колкото щеш

Коментар

На компетентно написани мнения им лепваш "всезнайковци"... Евала!
          Иначе да, всеки сам си решава. И точно това му е хубавото!
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            То на тая кола проблема и не е във виското. Май не съм виждал такава без сменена поне една глава. За другите, дето имали пак проблеми - просто има такива, при които проблемите са изключение и такива, при които са правило.

За 5.9 - не е като да няма собственици във форума. Просто се пише по-малко, пак поради горното. Там проблема се състои повече в изхранването, ама за това, освен слагане на АГУ, друг лек няма.

Не ,Спарки, виждал си - моята.

Джипа си е много хубав , и се разваля точно толкова , колкото всяка кола втора употреба. Който си мисли , че ще купи кола втора употреба и няма да да прави ремонти , жестоко се лъже! Ако иска да не си цапа ръцете , купува нова и кара 100000км. След това я продава, защото след този пробег започват ремонтите!

Карай си смело джипа и бъди щаслив!

Относно оборотите - проблема е в ГНПто , по скоро в платката. Трябва много търпение за да се нагласи. Това е в добрия случай. А иначе просто трябва да се смени.
            Последно редактирано от stilnik; 03-09-13, 22:10.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
              .... дядо владо не се цапа с ВиеМи
              Не се цапа, че не им разбира, а да се уча на чужда кола и за чужда сметка ми е неприемливо. Колкото за автомата, виското и блага приказка всеки е добре дошъл.

Здравейте,
              Много ми харесва количката, но имам малко проблеми:
              1. По нагорнище когато подавам газ рядко, но все пак се случва да не поема - все едно съм дигнал крака от педала, за да поеме трябва да пусна педала и да го натисна пак.
              Благодаря за помощта приятели, ще се радвам да споделите и други хитрини или съвети на новоджип-еца
              По т.1 как се държи "кикдаун"-а

Първоначално публикуван от acsel Преглед на мнение
              60км без ремък с 3.1 само.....
              .....и един мармот завива шоколод...
              Последно редактирано от дядо владо; 04-09-13, 07:29. Причина: сутришно ядене на букви
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Решаването на "проблема" с тоя двигател е стигнало до такива висоти, че производителите на резервни части са почнали да произвеждат капачки, които НЕ-държат налягане в охл. система. Съвсем сериозно - последния случай е от преди седмица.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  .. капачки, които НЕ-държат налягане в охл. система ...
                  - е така няма ли да се "вкисва " още по - бързо?!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Не се цапа, че не им разбира, а да се уча на чужда кола и за чужда сметка ми е неприемливо. Колкото за автомата, виското и блага приказка всеки е добре дошъл.

По т.1 как се държи "кикдаун"-а

.....и един мармот завива шоколод...
                    Доколкото е пъргав този мотор кикдауна е ок
                    Колата не се замисля, а просто все едно не съм натиснал педала - аз също мислех за платка или евентуално ако има потенциометър на газта.
                    Благодаря на всички колеги за съветите, особено на тези които подкрепиха тезата. Такивак олко съм ги слушал в БМВ форума за 2.5тдс - същите... пък хората си правят колите и си карат, а тези дето ги нямат казват колко са кофти
                    Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Доколкото е пъргав този мотор кикдауна е ок
                      Колата не се замисля, а просто все едно не съм натиснал педала - аз също мислех за платка или евентуално ако има потенциометър на газта.
                      Благодаря на всички колеги за съветите, особено на тези които подкрепиха тезата. Такивак олко съм ги слушал в БМВ форума за 2.5тдс - същите... пък хората си правят колите и си карат, а тези дето ги нямат казват колко са кофти

Има и потенциометър на газта , има и електромагнитно задвижване на ролката/ тя се намира вътре в помпата и определя количеството на горивото/ на помпата. Много често , около котвата и ротора се събират боклуци, които пречат на котвата да се върне веднага в начално положение, т.е. да захване малките обороти. Така, че при отварянето на помпата, трябва да се разпоят кабелите на платката ,да се извади електромагнита и да се почисти.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                        Решаването на "проблема" с тоя двигател е стигнало до такива висоти, че производителите на резервни части са почнали да произвеждат капачки, които НЕ-държат налягане в охл. система. Съвсем сериозно - последния случай е от преди седмица.
                        Аз съм виждал автоматичен обезвъздушител от парно навит на разширителното казанче-и това ако не е гениално

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                          .../и това ако не е гениално
                          Малко е да се каже.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                            Има и потенциометър на газта , има и електромагнитно задвижване на ролката/ тя се намира вътре в помпата и определя количеството на горивото/ на помпата. Много често , около котвата и ротора се събират боклуци, които пречат на котвата да се върне веднага в начално положение, т.е. да захване малките обороти. Така, че при отварянето на помпата, трябва да се разпоят кабелите на платката ,да се извади електромагнита и да се почисти.
                            Интересното, е че сега този проблем не се е проявил в града
                            Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Колега, а като взе колата прави ли нещо по нея. Имам предвид, смени ли поне въздушния и масления филтри, маслото? Питам не да се заяждам а да поясня. Може "спъването" да идва от филтъра.
                              Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Като гледам развитието на темата, ако няма по-конкретни сведения кое как и къде е проверено,единствено може да се очаква продължение на оплюването на VM двигателите. Аз също минах през доста перипетии и на двата джипа с VM ,и на мен половината време ми мина да слушам колко са нечитави.Горе-долу по година време ми мина да оправям не концепцията VM, а наследени проблеми и изкуствено създадени от монтьори. Предложенията бяха от засилка в дерето,"кражба" заради каското,до продажба с откровено бъдещо измамване.За инфо-и двата бяха закупени от "компетентни" хора-собственик на автосервиз и автомобилен журналист,известен тук с тест-драйв на нови автомобили.След продажбите,компетенцийте и на двамата мигновенно им свършиха.
                                Бих попитал хард отбора от противници, имали ли са възможност да експлоатират такъв двигател, без да е минавал през ръцете на всякакви некадърни/небрежни собственици и/или монтьори?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X