Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко е разхода на Grand Cherokee 4.0 - 4.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко е разхода на Grand Cherokee 4.0 - 4.7

Първоначално публикуван от lordoff Преглед на мнение
    :-) Да не говорим за RAIBESTOS-а... Тоyo, Toyo, нищо не си разбрал от това, което бай ти Боголюб обяснява в по-горния си пост.
    Ама нейсе, щом те радва да се фукаш с Джипа си, не е лошо, никак...
    Anyway, Toyo, много ти благодаря за темата с амортисьорите. Истински полезна е. Поздравления за нея!
    Нямам идея да се фукам, още повече пред хора които не ме познават ? Темите съм пуснал за да споделя опит, и никой да не прави моите грешки, нали затова е форума, да се помага. А тук казвам само че хамериканската кола си иска много гориво и желателно оригинални части, за да работи и изглежда добре, и че ментета не понася, който иска такава джипка да се подготви, това е самата истина, а че съм хапнал няколко дървета от USA....., случва се на всеки, това не ме отказва а ме амбицира .
    TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Така е, подкрепям абсолютно! Не понася ментета, ама никак!
      И е похвално това, че пишеш често и обстойно за собствените сполуки, несполуки.
      За амовете например, аз съм с KYB Exel Mexel - G, но вече знам кои ще са новите. Благодарение на теб!

Само не плаши хората, че така излиза лошо име на модела (който всъщност е много готин и добър).
      Поздрави и хиляди безаварийни от мен!

Кирил
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
      2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
        ... тук казвам само че хамериканската кола си иска много гориво и желателно оригинални части, за да работи и изглежда добре, ...
        Това за горивото важи за всяка кола с голям мотор. Една ТЛК80 с голям бензинов мотор по едно време ядеше по 39-40/100 газ ... Също така на никоя кола не вредят оригиналните части. Отделен въпрос е, че дори оригиналните резервни части често не са с качеството на тези за първоначално вграждане, а също и че оригиналният етикет никак не пречи американските части да имат произход Мексико, Бразилия, че и от друг континент.
        Също така е интересен и въпросът с цените им, съотнесени към цената на автомобил на 10 - 14 години ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Градско (селско) - 100км
          60 км са пътуване всеки ден до работа (от село до малка община) - 5км и обратно. Казвам го така защото е различно от Софийското шофиране. Другите 40 от тези 100км са по първокласен път.

Газовата уредба е BRC и превключва на газ като загрее (30 или 40 градуса).

Разход: 3л бензин и 18.5 литра газ. Общо = 21 л гориво /100км.
          Компютъра отчете среден разход 22.5л /100км

Извънградско пътуване - 272 км
          110км по магистрала - средна скорост 120км/ч
          110км по първокласен път - средна скорост 75км/ч
          50км в София

Разход: 43л газ / 272км = 15.8 л / 100км
          Компютъра отчете среден разход 17.2л /100км

Заключение: Тоя курник гори много по-малко от колкото си мислех. Компютъра отчита грешно.

ПП. Теста направих като заредих бензин/газ докато спре колонката. След пътуването заредих пак до горе на същата колонка.

Коментар

Гранд Чероки 4.7 - извънградско със скорост 120-160 - 13.5/100 бензин
            градско в Габрово - 20.5 до 22/100 бензин
            Доволен съм и разходът е нормален според мен.Газовата нещо ми прави проблем и не работи в ниските добре та затова не го карам на газ.
            В тази връзка търся читав майстор на газови инжекциони AG - холандски,който има както части така и софтуер и познания да се справи с такъв инжекцион .
            BMW X6

Коментар

Евала, Дени, това чаках! Мерси! Скоро ще се хваля из Jeep форума!

Коментар

Мога да помисля за 3.1TD-то, ако някой търси - че ми се кара 4.7
                Оправено е след кривване на главите много добре (Главите са правени при Фантазията в София).
                Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X