Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко е разхода на Grand Cherokee 4.0 - 4.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко е разхода на Grand Cherokee 4.0 - 4.7

Щом си си го харесал нетрябва да те притеснява.
    Nissan Patrol Y60

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Па да беше сравнил WK-я с шестака на Wagoneer, че ZJ много нов ...
      В заглавието се споменават литри. Модели явно не са важни
      Язе по принцип темите за Jeep рядко ги чета щото требе да изчета 3-4 страници, че да схвана за кой модел си говорите Жедни ли са, що ли ....все литри са им из главите
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Най-ниския разход който съм постигал е 13,6 извънградско, като натискам - 15-18, София градско с климатик 25 л/100 км
        O888 749-O86
        C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
        NC 750

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
          Жедни ли са, що ли ....все литри са им из главите
          Епа сипи...

Аз лично говоря за WJ... сега като се замисля май верно има значение...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Това определено не е вярно. 4.0 харчи малко по-малко от V8-ка. По каталожни данни на 4.0 му дават (при 4х4) 11.8 - 15.7 л/100 км (15-20mpg), а на 4.7 - 12.4 - 16.8 л/100 км (14 - 19 mpg).
            Колко харчат реално вече си зависи от конкретните условия на експлоатация и стил на каране.

Друг въпрос е, че разликата в разхода е доста малка, за да служи като основание да се предпочете по-малкия двигател.
            Реано сравнени не по някакви смешни данни 4,0ката лапа повече, върви по-малко. 4,0ка 11,8 може да само ако е загасена и я пуснаш по нанадолнище, че и на празен ход пак ще лапне над 11 дори и да е на N 4ката лапа градско над 25, извънградско при супер леко каране 18. много съм слушал как ми харчи 12 извънградско, ама съм слушал че и опелЯ му дава 6 градско газ Сравнени моя и с на Карлито определено всичко е в полза на 4,7цата, с изключение че не може без вода и масло да работи а 4ката може

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
              Реано сравнени не по някакви смешни данни 4,0ката лапа повече, върви по-малко. 4,0ка 11,8 може да само ако е загасена и я пуснаш по нанадолнище, че и на празен ход пак ще лапне над 11 дори и да е на N 4ката лапа градско над 25, извънградско при супер леко каране 18. много съм слушал как ми харчи 12 извънградско, ама съм слушал че и опелЯ му дава 6 градско газ Сравнени моя и с на Карлито определено всичко е в полза на 4,7цата, с изключение че не може без вода и масло да работи а 4ката може
              "Смешните" данни са на производител и касаят среден разход на бензин на общо взето нова кола.

По принцип, смятам за абсолютно некоректно при такива сравнения да се гледа разход на газ, защото се вкарва много голям субективен момент, свързан с вида и качеството на монтаж на газовата уредба.
              Много показтелен пример в товма отношение е солидната разлика в разхода дори между коли с принципно един и същ двигател.

Ти виеш като линейка, че на по-лекия Черок ти гори много. Ама това, че на твоя е сложена явно супернекадърно обикновена газова уредба и ти не си могъл да се оправиш, по никакъв начин не означава, че нормалният разход на шестака е толкова висок.

На мен (на по-тежкия Гранд Чероки WJ и с 31" АТ гуми) с ГИ извънградско на магистрала (до 130 км/ч на автопилот с включен климатик) ми гори до 16 (засечено на "пълно-пълно"). Съвсем реално е при спокойно каране с 90-100 да слезе и до около 12. В същност, там някъде показваше БК, когато един път жена ми караше и трябваше да се влачи след мен, докато прибирах на ход потрошения на състезание "Патрол".
              На градско сега разходът ми на газ се върти 19-21 с използване на климатик и резки набирания на светофарите.

Както съм споменал и по-горе обаче, малко по-ниският разход на I6 не е фактор той да бъде предпочетен пред V8.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Потвърждавам данните на Чавдар за Гранд WJ - 4000.
                13 до 14 литра газ на извънградско при круиз контрол фиксиран на 95 километра, с изпреварвания до 110 -120.
                Градско 20 - 22 литра, при тюфлешко каране. Рядко се качвам над 2000 оборота.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

При еднакви условия !!! 4.0 е с 10-20% по-икономичен от 4.7.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    При еднакви условия !!! 4.0 е с 10-20% по-икономичен от 4.7.
                    Човек, обърна всичко с краката нагоре!
                    Всички до сега казват, че е обратната.
                    Не се заяждам просто чета темата, защото съм решил да се сдобия с една такава машина, но може и 2.7 дизел!
                    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

3 год.имах 4,0
                      градско 18 / извън градско 14 - на газ
                      но беше на ориг. 75 000 мили
                      стигнах до 125 000 мили
                      слагаш си готин газов инжекцион - и да не ти пука!
                      но кадърно сложен - препоръчвам ти Романо...
                      Последно редактирано от ivied; 28-08-13, 10:38. Причина: на газ

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                        Човек, обърна всичко с краката нагоре!
                        Всички до сега казват, че е обратната.
                        Не се заяждам просто чета темата, защото съм решил да се сдобия с една такава машина, но може и 2.7 дизел!
                        С две думи, осмака върви повече, отколкото 4.0 "икономисва" ..
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Моя 4.7 с 32" МТ гуми извънградско газ, скорост до 120-130 гори твърдо 20/100, градско спокойно каране, без светофари 25-26/100.
                          99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                          It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
                            Моя 4.7 с 32" МТ гуми извънградско газ, скорост до 120-130 гори твърдо 20/100, градско спокойно каране, без светофари 25-26/100.
                            Направил ли си корекция в сметките заради по-големия размер на гумите? При мен, заради 31-ците, километражът показва с около 5% по-малък пробег в сравнение с отчетеното по GPS разстояние.
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-08-13, 15:30.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Има значение и къде зареждате газ. Аз имах един случай на бензиностанция, бутилката на колата беше 40 литрова и бе почти наполовина празна. Следователно можеше да събере максимум 18 литра газ, но газо-колонката отчете че събра 42 литра газ, па си казах че тея новите бутилки са явно като балони. Незнам с какво ми напълниха бутилката, но имаше нещо гнило във цялата работа!
                              It's a JEEP thing, something you won't understand!

Коментар

Първоначално публикуван от durtiq666 Преглед на мнение
                                Има значение и къде зареждате газ. Аз имах един случай на бензиностанция, бутилката на колата беше 40 литрова и бе почти наполовина празна. Следователно можеше да събере максимум 18 литра газ, но газо-колонката отчете че събра 42 литра газ, па си казах че тея новите бутилки са явно като балони. Незнам с какво ми напълниха бутилката, но имаше нещо гнило във цялата работа!
                                E най-големите мошеничества на бензиностанциите са с газ-та, ама много брутално в твоя случай...
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X