Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GRAND CHEROKEE 3,1 Като загрее задържа обороти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: GRAND CHEROKEE 3,1 Като загрее задържа обороти.

Доколкото разбирам от прочетеното,а е трудно,става въпрос за два отделни проблема!Единия е неадекватни и нестабилни обороти,където проблема трябва да се търси по електроника на помпа,датчици и т.н!Втория проблем с 'включване с удар' е отделен...по време на движение също ли сменява скоростите с удар?
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Едно елементарно предположение,ама на моя тази зима го направи няколко пъти.Когато ти задържи високи обороти погледни отпред под капака дали ти е върнало жилото на гаста напълно.Вярно ,че на мен ми го направи поради замръзване но знаеш ли .
      Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

и аз се чудех за това с ударното включване, ама кристалното кълбо показва, че като е на място и на N, драйвъра форсирва до не знам колко си оборота, които спадат, но само до 1400 и тогава като включи на D е удара.

понеже сме български форум, щи кажа българското решение - купи си ръчка

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
          Доколкото разбирам от прочетеното,а е трудно,става въпрос за два отделни проблема!Единия е неадекватни и нестабилни обороти,където проблема трябва да се търси по електроника на помпа,датчици и т.н!Втория проблем с 'включване с удар' е отделен...по време на движение също ли сменява скоростите с удар?
          По време на движение си включва нормално. Удар има само когато ги задържи и трябва да включиш на Д което е нормално -примерно излизаш на заден и трябва да превключиш ,но не знам защо се хванахте за удрянето а не защо като загрее и оборотите не падат. въпроса ми беше прост може ли скоростите да карат мотора да държи високи обороти , въздух в нафтата или де да знам нали затова пиша тук.

Коментар

Хващай се ако си от София и отивай до НН в технотест да ти видят дебитомера, да я закачат на KTS- а и да ти направят центровка на помпата. най ми звучи на помпа, понеже имах същите проблеми. Относно кутията, нормално е да има мехурчета. Удара при смяна няма как да се оправи, дори и да смениш маслото. С ремонт може би ще намалее, но не си заслужава, ако не е много силен.
            R 727cc BB KIT
            ZJ V8
            WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
              Хващай се ако си от София и отивай до НН в технотест да ти видят дебитомера, да я закачат на KTS- а и да ти направят центровка на помпата. най ми звучи на помпа, понеже имах същите проблеми. Относно кутията, нормално е да има мехурчета. Удара при смяна няма как да се оправи, дори и да смениш маслото. С ремонт може би ще намалее, но не си заслужава, ако не е много силен.
              Мерси. Така и ще направя само че ми е далече ще търся някъде в др край на софия. около Люлин. Вече и аз си мисля че е помпата а за дебитомер не знам да има тоя джип.

Коментар

Има има, най- видимия датчик най- горе на мотора. Не ходи при кой да е за помпата! НН си правят всичко фабрично с комп.
                R 727cc BB KIT
                ZJ V8
                WK2 V6

Коментар

Не пипайте кутията тя си е наред.Удара е от високите обороти.
                  Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

Ако включва на директна при високи обороти удара е разбираем,но след поредица от такива удари следва един последен удар!Въпроса е дали в движение автомата сменя всички скорости с удар?Ако-не,то тогава са само ненормалните обороти причината,което трябва да се коригира при помпаджия,а кутията да не се пипа ...засега!
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                      Има има, най- видимия датчик най- горе на мотора. Не ходи при кой да е за помпата! НН си правят всичко фабрично с комп.
                      Правят фабрично само някои джипове. Моят 3.1 тд, 2001година , не можаха да го четат. С КТС четоха само стандартното OBD . Ако случаят на колегата е като моя, да отиде в сервиза на "Мерцедес - Джип" на бул. "Владимир Вазов" - срещу 'Технополис". Там имат ДБД-3 и StarMobile. Четат двигател и скорости, живи данни / помпа , предварение, температура и прочие./

Коментар

Къде се намира тоя НН Технотест, може ли да ми дадете телефонен номер и адрес ?

Коментар

ул."Поручик Неделчо Бончев"№10 тел.0882 343424 НН Сервиз Бош

Коментар

Здравейте

Боря се в момента с същия джип, със същия проблем който е описал автора. При мен различното обаче е че джипа е 2.7ЦДИ. Симптомите са същите, на студено всичко е 6, при загрял мотор задържа на 1200 оборота. Докато не го угася не ги оправя. Без угасяне оборотите слизат на нормалните 750 само ако с нещо натоваря мотора(в случая с хидравликата на волана)...Като завъртя 2-3 пъти ляво дясно и постепенно слизат.
                            Понеже колегата е с 3.1тди вече знам че не е от мотора!

Грешките са : p0702, p1130, p0235, p1685

Благодаря са всякакви помощ и съвети

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                              Здравейте.....
                              Ела да трием и четем......
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                                ...
                                Понеже колегата е с 3.1тди вече знам че не е от мотора ...
                                Ако следваме тая логика не е и от скоростите, щото си с други скорости. Грешките са от двигател, скорости и имобилайзер. Няма смисъл да се тълкуват сега, защото не се знае коя от кога виси там. Трябва да се изтрият и тогава да се чете какво ще запише. Бягай при Владо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X